Gość toli Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ciekawość mnie zżera ile do stówki teraz autko ma ? ? ? PS. jak będziesz robił STAGE III to sprzedam ci moje maleństwo http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/816b798a859e7b2c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 o f*ck jaka locha... W sumie to mam procedurę startową ale w FWD to jakoś tak ciężko zastosować bez upalania laczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 W teorii to najlepsze przyspieszenie osiąga się na lekkim poślizgu opon, więc mysle,że jak to dobrze wystroisz to będzie dla nas małe zaskoczenie jak zobaczymy wyniki przyspieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Coobcio tu jest rodzynek dla ciebie tylko takiej brakuje w twojej kolekcji i jaka TRAKCJA ! http://autonata.gratka.pl/ogl/78.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ciekawość mnie zżera ile do stówki teraz autko ma ? ? ? PS. jak będziesz robił STAGE III to sprzedam ci moje maleństwo http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/816b798a859e7b2c.html czy to jest HOLSET???jakie to ma potencjał chyba ze 450koni,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 czy to jest HOLSET???jakie to ma potencjał chyba ze 450koni,co? Do takich mocy żeby była mowa o w miarę streetowym wozie to tylko coś na Ball Beringu, moim idolem jest GT3071R, jak odłożę z czasem 4 tyś zł to kupię ją Ale za nim do tego dojdzie to czeka mnie trochę pracy u Kiviego nad moją primera, trzeba wreszcie podmienić dół silnika na SR20DET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Tak to HOLSET na BB , wirnik wydechowy 88 mm , strona zimna 67 mm (część kturą widać ) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 No już wszystkie graty budowę mocnego dołu zebrane, oto i one: Czyli mamy tu wszystko co pozwoli mi na przekonwertowanie dołu na ten z SR20DET: - blok z natryskami oleju na denka tłoka - wydajniejsza pompa oleju - grubsze, mocniejsze korbowody - tłoki też mocniejsze i o niższym stopniu sprężania - wyczynowe panewki główne i korbowodowe - chromowe pierścienie - mocna i sprawdzona uszczelka pod łeb... Do tego z primery Kosy wytargałem główkę, która była poddana kompleksowej modyfikacji w Rally Project (powiększane i wypolerowane kanały, skrócone prowadnice ssące, przefazowane gniazda i zawory na 2 kąty i dodatkowo wycieniowane oraz komory spalania zostały wyokrąglone, oto i ona: A tutaj parę fotek porównawczych: Mój stary korbowód i tłok (po lewo) VS ten od SR20DET: Stara pompa oleju z SR20De VS nowa z SR20DET: Stara komora spalania i nowa (po prawej): No i blok ze sływnymi "kranikami": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 no no widze ze projekt znowu nabiera rozpedu powodzenia w skladaniu... czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Tylko pozazdrościć gratów do składania myślę że efekt będzie piorunujący tak 400HP :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 oj coobcio... coraz piekniej gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Graty z fotek powyżej nie wpływają na to jaką duża moc osiągnę tylko jak długo będę mógł się nią cieszyć Pod koniec miesiąca przybędą graty które mam nadzieje że trochę tej mocy dodadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Coobcia gruz wystrojony na ecumasterze i ladnie podaje. ciekawe ile teraz wypluja na Mackowych rolkach. udalo nam sie razem przejechac 30km a beze mnie jesze kuba z 50 wiec nie jest zle do hamowni tez pewnie da rade dojechac :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 nom ciesze się że już składanie silnika i jego pakowanie jest za mną... Mega dzięki dla wujka same zło - Kiviego Narazie na dotarcie odpięty jest WG ale mimo to 0,3 bara dochodzi... Jakieś 600-700km polatam nie przekraczając 5000obr.min, zmieniam oliwę i na rolki wio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Jakieś 600-700km polatam nie przekraczając 5000obr.min, zmieniam oliwę i na rolki wio to może gdzieś w trasę pojedziemy na looknięcie czegoś :diabel2: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Już po pierwszych jazdach na nowym silniku - kurcze miód i malina, oleju nie ubywa (kiedyś to co pomiar na hamowni 1 litr szło - no ale nie dziwne skoro 2 tłoki były popękane między pólkami, pierścienie też się rozdrobniły...) Stabilne wolne obroty i co najciekawsze pomimo odprężenia silnika z 10,3:1 do 8,3:1 turbina wchodzi na boost już od 2500obr.min (bieg 3) przy 3000 obr.min jest pół bara Tak więc motor obecnie składa się z: - Mój stary wał po pierwszym szlifie główne i korbowodowe (0,25mm) - cały dół z SR20DET FWD + przechonowanie garów (poniżej 0,01mm) - głowica z Primery KOSY (trochę nadłubana...) Narazie 131km najechane, pośmigam jeszcze z 900 zmienię olej na odpowiedniejszy i jazda na rolki Ciekawe ile idzie na maksa dmuchnąć bez wspomagacza zapłonu typu MSD, który to grzecznie leży na pułeczce i czeka na "pchęłki" do soft limitera. STARE SERCE co przed demontażem miało 320KM: Od góry wszystko ładnie i pięknie jak widać: Po wyjęciu tłoczków 3 i 4 widać ich ubytek (to się stało przed starachowicami AFR 13,5@5000obr.min do końca @ 1,3 bara @ 370cc, motor doprężony do 10,3:1 ), nie było żadnego bum , tylko po wysprzęgleniu przygasał na wolnych - to mu linkę gazu podkręciłem i dalej jazda... NOWE SERCE: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Coobcio coś nie działaja zdjecia chyba tylko u Ciebie - ja widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 no ja tez widze tylko ze skonczyl sie limit i nie ma zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja widzę to samo co Bombel i Jordi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 hmmm. Po weekendzie będę musiał zamieścić fotki na innej stronie, ps. zobacznie czy z tego forum wam się odpalą: http://streetracing.pl/forum/viewtopic.php...c8ccc9e2#502250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Mnie nie wchodzą ani z tego ani z tego forum :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Mam to samo co Tomaszek, a naprawdę chciałbym zobaczyć co nowego Coobcio wymodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 wstaw na http://www.imageshack.us/ i bedzie po bolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Fotki dodane - z konta mojej samiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 No teraz to będziesz miał silnik funkiel nówka aż miło oko zawiesić Ale na takich tłokach 320KM to tylko w erze albo w garage Kuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi