VQPower Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Kuba pochwal sie, ktory to juz raz z koleji wymieniasz uszczelke pod glowica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 hmmmmm 3ci Ale teraz jak zauważyłeś czekam na dostawę gratów, puki co nie wymieniam uszczelki i śmigam na trzech garach - regularnie uzupełniając płyny.... Mam nadzieję że za ok 3 tygodnie wjadą śrubki od CIebie no i a uszczelkę COMETIC załatwiam już w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Biorę tą: http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20233015.html - raczej stalowa jest A do tego te śróbki: http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20232151.html Ma ten zestaw dać radę bo się ostro wkurzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 To znaczy znowu wywaliło uszczelkę i dla tego nie hamowałeś jeszcze srebrnej po ostatnio opisanych modach :?: bo już raczej dotarta była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dotarta już jest ale: - sprzęgło nie trzyma - troszkę dymi i ubywa sporo wody z chłodnicy Czekam na nowe graty bo szkoda mi przewodów wodnych (puchną) i nowej chłodnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Na forum chyba jest za spokojnie i trzeba nowa wojne wywolac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 nie no ziom gratulacje tak 3mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Joł joł Wielki Wacku kiedy no do mnie wyślesz graty - proszę droga morską, i tak z bemowa nici... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Joł joł Wielki Wacku kiedy no do mnie wyślesz graty - proszę droga morską, i tak z bemowa nici... mysle ze w sobote cos sie upchnie w karton i wysle, mam caly tydzien zajety robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Coobcio, że to jest najbardziej znany z Twoich projektów zapytam czy właśnie Srebrną przyjedziesz na Zlocik w Borsku :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Hehe dobre pytanie, jak odłożę luźnego tysiaczka na paliwo i w miedzy czasie znowu coś nie nie wysra to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry_z_Tybetu Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 kiedy nastepny stage ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Znalazlem przypadkowo Wysłany: Sro 02 Sie, 2006 17:02 w zyciu nie bedziesz mial 300 koni w swoim "aucie"W żYCIU!!!!!!!!!!!!!!! no i co jest ?? szukasz dziury w całym czy jaki ch** ?? :fuckyou2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Panowie - bez nerwacji - proszę nie wyciągac starych brudów - było mineło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Coobcio na jakim poziomie przy takim doładowaniu jest EGT i temperatura w dolocie ??? mieżyłeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Nie mam EGT - lada dzień/tydzień powinno dotrzeć, obstawiam że coś koło 950* jest jak nic... [ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 00:58 ] Srebrna dama przeszła trwające 3 dni porządki pod maską, a więc: - usunąłem całkowicie ABS (centralka, wszystkie kable, przewody) - okablowanie tego co nie potrzebne (łącznie 120m różnych kabli) - skróciłem obwód oleju do wspomagania - umyłem to i owo - żeby było przepisowo AKU wrócił pod maskę Prezentuje się to następująco: Jeszcze do wywalenie komputer od ABSu i 4ry czujniki - może jakiś przeżyje operację demontażu i komuś będzie potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam Hehehe srebrna odelżona na maksa Doskonała okazja na umycie i obadanie czy się ruda gdzieś nie szykuje. - usunąłem całkowicie ABS (centralka, wszystkie kable, przewody) Z usunięciem obwodów ABSu dużo było przerabiania? Zastanawiam się czy u siebie nie wywalić tego draństwa. I tak mi nie działa bo nie chce mi się czujników podłączać :diabel2: . Jeszcze do wywalenie komputer od ABSu i 4ry czujniki - może jakiś przeżyje operację demontażu i komuś będzie potrzebny... Z wywaleniem czujników to będzie większa jazda. Pamiętasz jak u mnie próbowaliśmy wyjąć? Jak wyjmowałem z zalegającej mi zwrotnicy to żadne płyny nie dawały rady. Udało mi się go wyjąć dopiero po usunięciu otaczającego go materiału za pomocą diaksa. Może palnikiem podgrzać delikatnie :/ Podjedź gdzieś na wagę, ciekawe ile straciła na masie po operacji. Pomału projekt idzie do przodu. Co dalej? Silnik gotów do włożenia? Przewidujesz kiedy będzie można już pojeżdzić nie tylko na hamownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Z usunięciem obwodów ABSu dużo było przerabiania? Zastanawiam się czy u siebie nie wywalić tego draństwa. I tak mi nie działa bo nie chce mi się czujników podłączać Na tej fotce dobrze widać jak połączyłem obwód po usunięciu pompy ABS wraz z całym jej orurkowaniem (Miedziane rurki) Co do Wsadu silnika to jeszcze trochę się zejdzie, dopiero dzisaj udało mi się zanabyć pompę oleju z SR20DET a tak to kupić panewki, poskładać, jeździć i stroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 czym roznia sie pompy DE I DET? czy konieczna jest wymiana przy przejsciu do T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Różnicę widać gołym okiem: Moja stara pompa z SR20De VS nowa z SR20DET: No i różnica jest w wydajności, przy montażu turbo spokojnie można zostawić starą seryjną ale jak np. dołożysz łep z SR20VET bąć wstawisz natryski na denko tłoka to zalecane jest przejście na mocniejszą pompę. [ Dodano: Pią 22 Cze, 2007 12:43 ] Na chwilę obecną W Primce będzie zmieniona turbina na GARRETTA T3 z VOLVO 740 - mała strona tłocząca ale duża wydechowa ma to zapewnić małego laga i moc na poziomie ok 240KM przy 0,6-0,7bara, przetestuje taki przejściowy STAGE, jak mi się on znudzi to będzie na sprzedaż bowiem już zanabyłem coś takiego: Ta mniejsza turbinka to moja stara - którą już sprzedałem ,która przy 1,1 bara wygenerowała 320KM nowa myślę że troszkę koników doda przy tym samym doładowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 uuu turbinka dwa razy wieksza - widzialem na zywo ;-) niedlugo bedzie powrot stage do ponad 300 koni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Niezłe wiadro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 O turbinka z DIZLA . czy to HX35 ? na zewnętrznym WG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Odpowiednik serii GT GARRETTA model HX40 - niezły bydlak, zobaczmy co z niego wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Myślałem że przy tej mocy pujdziesz w zewnętrzny WG i jakiś ładny kolektor będziesz strugał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi