Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam Mam pytanko do osób, które znają się trochę na oponach. Jako, że jestem na etapie kupna nowych opon do Słoneczka mam zagwozdkę które opony wybrać. Do wyboru mam: - PIRELLI P6000 185/60/14 - cena około 193zł (z tego co słyszałem to opony te bardzo dobrze trzymają, ale za to są dość głośne)... ?? - Goodyear Hydragrip 185/60/14 - cena około 200zł (cześć osób odradza tą oponę ... ??) - Goodyear NCT3 185/65/14 - cena około 165zł (opona wyszła już z produkcji, ale może jest ok ... ??) - Goodyear Ventura 185/65/14 - opona kierunkowa - cena około 175zł ... (może to najlepiej kupić) ... ?? A więc co byście polecili ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Kleber Dynaxer HP2 , są na prawdę super , pięknie zachowują się na mokrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Nigdy jakoś nie miałem zaufania do Kleberów, Dębicy itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ja juz nie kupie kleberkow - wedlug mnie za miekkie :-)) bieznik dziwnie sie pozdzieral - zawieszenie w 100% sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Goodyear !!! tej firmy juz mialem oponki i sa jak najbardziej OK. Co do modelu to juz nie wiem ktore lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 poczytajcie opinie o oponach tutaj: www.opony.com.pl naprawdę mozna wybrac opony najbardziej polecane przez userów, dobre opinie, zdjęcia, porównania, jak dla mnie to bierz Yokohama A.drive or A539, albo Toyo T1-R, djaspokój z good yerami jak japońska fura to japońskie opony!! A i cena bardfzo konkurencyjna nawet w porównaniu z Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Heh, Yokohamy to jak cię jeszcze mogę, ale Toyo ... ?? :shock: :shock: :shock: Chyba wezmę GoodYear`y Ventury - mogę kupić te oponki po 175zł sztuka- rok produkcji 2006. Opona kierunkowa, wiec za tą kasę chyba nic lepszego nie kupie. A Panom od Kleberów, Dębicy i Toyo podziękuje - opony dobre do zaprzęgu konnego :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 wszystkie modele toyo są beznadziejne? Z jakimi toyo miałes do czynienia że tak piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Każdy producent ma swoje "topowe" modele, co nie znaczy, że to rzeczywiście jest to górna połka. Więc za żadne skarby nie zdecydowałbym się nawet na topowy model opon Toyo, to tak jakby Fiat chciał zrobić super auto ... Zresztą nie wiem po co ta dyskusja, zadałem konkretne pytanie odnośnie czterech modeli opon i oczekiwałem konkretnej odpowiedzi ... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te modele które wymieniłeś? Osobiście polecam conti EP. W wielu testach dobrze wypadają niektóre modele koreańskich producentów. http://www.umweltdaten.de/uba-info-presse/...reifenliste.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te modele które wymieniłeś? Osobiście polecam conti EP. W wielu testach dobrze wypadają niektóre modele koreańskich producentów.http://www.umweltdaten.de/uba-info-presse/...reifenliste.pdf Dlatego, że wymienione opony mam możliwość kupić w dobrej cenie, stawiam na dobry stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 jaki konkretnie rozmiar potrzebujesz? Czasem ten sam model opony w różnych rozmiarach sprawuje się całkiem inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 GY Ventury chce kupić w rozmiarze 185/65/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 widziałeś testy goodyear gt3? cena to 50 euro a to nowy model, podobno nieźle wypada. EDIT: Najlepsze w kategorii są kolejno: Goodyear Hydragrip (maksymalna ocena), Goodyear Eagle NCT 5, Goodyear Eagle F1 GS-D3, Goodyear Eagle Ventura, Goodyear Eagle Touring NCT 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja znowu słyszałem, że z Hydragripami coś jest nie tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 pewnie mówią to ci, którzy je oglądali na wystawie w sklepie wiesz jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 A możesz mi podać linka z którego podałeś mi ranking GY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Na upartego to na kazdy model kazdej firmy zawsze znajdzie sie jakis "anty-k" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 to prawda. Link jest tu: http://www.testberichte.de/r/test-note/441...mmerreifen.html (oceny: 1 najlepsze, 6 najgorsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Masz dobrą cene na pirelli p6000 - ja bym wybrał tą opone jest jeszcze model P5000 ( ja mam taki ) ponoć lepszy od nastepcy i troche tańszy coś ok 175 zł a co do głośnosci - wszystkie kierunkowe są troche głosnawe - za to trzymanie na mokrym rewelacja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 nieprawda że wszystkie p6000 sa poza tym wyjątkowe głośne i skutecznie obniżają tą głośnościa komfort jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 nieprawda że wszystkie dokladnie, poprzednio mialem michelin energy asymetryki - cichutkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Naprawde Toyo takie złe? Ale Yokohamy sobie chwalą np. parę osób z Hondy mówiło że za***iste, co do GoodYearów to słyszałem że głośne, ale mało sie ścierają za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 słyszałem że głośne, ale mało sie ścierają za to. No albo jedno albo drugie (moim zdaniem) Wysoka poliwalencja opony to bardziej cicha, ale i szybciej scieralna - lub odwronie - malo scieralna, albo glosniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 A moje następne opony będą takie Nokian NRHi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi