Gość Pablo_Snk Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Naprawdę nic nie da sie zrobić z tym stukaniem przy ruszaniu?? Polecam dobrego mechanika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ82 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Polecam dobrego mechanika:) Jak wszyscy maja ten problem wiec co ma do tego mechanik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie dawaj tyle gazu to nie będzie się trząść. Ruszaj łagodnie. Oczywiście zakładam, że chodzi Ci o buksowanie kół czyli naprzemienne łapanie i zrywanie przyczepności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ82 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Chodzi o to że jak chce sie dynamicznie ruszyc to w normalnym samochodzie jak kola zrywaja przyczepność to piszcza... a tu wali cos w podloge jakby mial sie rozpasc samochod... Teraz gdy jest slisko i sie rusza na skrzyzowaniu i gdy glapie kolo asfaltu to wali masakrycznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No tak, czyli koła buksują. Norma, też to mam w Micrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ82 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 no ale czemu tak sie dzieje - to raczej normalne nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 w autkach o małej masie własnej jest to normom że podczas dynamicznego ruszania koła podskakują może to być też spowodowane złym stanem amortyzatorów ale w to raczej wątpie mój wuja jeździe mitsubihi colt 1,6 12v 114 km autko niesamowicie zrywne ale też i bardzo lekkie przy ostrym ruszaniu koła podskakują dość znacznie dopiero przy sporym obciążeniu koła piszczą równomiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Palenie gumy k12? bez problemu! letnie 195 eagle f1 pięknie się ślizgaja i nia ma bólu a to, ze skacze to wina opon. Cięzko powiedzieć czy to zaletaczy wada. Mi nie skacze ani na zimówkach, ani na letnich. poslizg jest równiez, przy zmianie z 1 na 2 przy max przyspieszeniach. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a to, ze skacze to wina opon Ma racje bo mój kumpel w unie robie piski i też auto lekkie a nie podskakuje, wiec nie zawsze w malych autach podstakuje Moja micra też nie podskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nocturne Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Moja Micra K12 80KM 2005r mieli bez problemu, a nawet na dwójce się czasem uda. Minimalnie podskakuje ale tylko czasami i tylko na mokrym. Może po prostu po modernizacji w 2005 coś zmienili i tylko w rocznikach 03 i 04 ten problem występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ82 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Znalazł moze ktoś rozwiązanie na stukanie w K12?? wiem że problem występuje we wszystkich micrach tych z 2003 i 2004 jak również tych po FL 2005-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loranek Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Witam, mam mikre k12. Normalnie da się latać bokiem i startować z piskiem opon nawet na 2 biegu. Po prostu trzeba zapiedlic do 7 tys obrotów i gwałtownie puścić sprzęgło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi