Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Manual na miejsce automata

Gość erikson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bushman napisał:
Witam.

Trafilem na ogloszenie na allegro: http://moto.allegro.pl/item371842674_maxima_3_0_v6_gaz.html

Sprawa wyglada w ten sposob. Jak nieliczni wiedza moja maxi sie sypie i po ostatnim wykresie na hamowni i przedmuchach z miedzy kolektora a glowicy wiem ze dlugo nie pozyje. Pytanie brzmi czy warto by bylo zakupic egzemplarz wyzej przedstawiony wrzucic do niej mojego manuala i smigac nowa J30 Czy gra jest niewarta swieczki w aucie w tym wieku i z takim przebiegiem? Dzieki :)

Sprzedasz to co zostanie na czesci i jeszcze wyjdziesz do przodu.

Niby dobrze gadacie ale mieszkam w bloku i niebardzo mialbym gdzie rozbierac i skladadowac stara maxi, a inna sprawa ze raczej bym musial jeszcze placic za przekladke skrzyni bo sam moze bym dal rade tylko niebardzo jest gdzie i sprzetu brak :( Ale jak znajde kogos kto mi to zrobi szybko i w dobrej cenie to ok :) Ps. Tamta nie ma al. siedzen. Wiecie moze czy w wersji bez skor sa poprowadzone wyjscia na el siedzenia? ;)

Bushman napisał:
Witam.

Trafilem na ogloszenie na allegro: http://moto.allegro.pl/it...3_0_v6_gaz.html

Strzała Ziom.

Ja bym sie nad nią zastanowił, z tej ceny jest jeszcze do urwania pare zeta ;) koniecznie trza sprawdzić całą reszte, zawias i silnik, troche daleko masz, ja też nie mam w tamtym kierunku trasy, odstawiasz gablote do kumatego machanika, albo przekładasz swoją skrzynie albo kupujesz tą : http://moto.allegro.pl/item374176731_nissa...nia_biegow.html i możesz mieć auto jak ta lala ;) tylko trzeba sprawdzić stan auta koniecznie, dobrze wiesz co sie może walić, swoją drogą, kupując to auto to w najgorszym przypadku przepłacasz za koła ;) reszta dla Ciebie ;) myśle że za samą przekładke nie powinieneś zapłacić więcej jak 7-8 stów, ja płaciłem 500 za samą robote, tyle że to było 4 lata temu a i ten warsztat już nie istnieje.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  W dniu 4.08.2009 o 19:27, Michalllo napisał:

Własnie włożyłem Manuala na miejsce Automatu :)w mojej J30

Jest żaje***** tylko muszę poszukać jeszcze świateł wstecznego :) i Tempomatu :)

Świateł od wstecznego pewnie nie znajdziesz a co do tempomatu to coś Ci mechanik spieprzył, powinien podłączyć przy przekładce, ja po zmianie tempomat miałem, podjedź niech posprawdza wszystkie podłączenia, bank musi być

W dniu 21.08.2009 o 19:38, jaca V6 napisał:

Świateł od wstecznego pewnie nie znajdziesz a co do tempomatu to coś Ci mechanik spieprzył, powinien podłączyć przy przekładce, ja po zmianie tempomat miałem, podjedź niech posprawdza wszystkie podłączenia, bank musi być

Mechanik :blink: ja to sam robiłem z kolegą :D:rolleyes::) a połączenia faktycznie muszę posprawdzać :)

Dzięki za podpowiedz.

• 2 miesiące temu...
Gość wpierdol20

chłopacy, czy jest w świetokrzyskim jakis kumaty koleś od skrzyni biegów??mam maximke 3.0 95 automat,który bajecznie chodzi, ale jestem za młody naautomat:D a manual kusiii...:D jestem w stanie wydać do dwóch tyś. swojego automata oczywiście zabieram.jeszcze jedno pytanko; pod częstochową jest zakład regenerujący skrzynie. można też tam kupić, bo magazyny mają itd czy to sprawdzony zakład??miał ktoś doczynienia??

Gość wpierdol20
  W dniu 5.11.2009 o 18:08, GRZECHu napisał:

W 2k na bank się nie zmieścisz. Lepiej wydaj to na profesjonalny wydech z kwasa to Cię Twój automat jeszcze mile zaskoczy :)

a gdzie mi taki zrobią?? masz jakies namiary??

Gość wpierdol20
  W dniu 5.11.2009 o 20:45, dylson napisał:

Grzechu za 4tysie to cala maxime kupi a jak troche walnieta znajdzie to nawet taniej (anglika) wiec mysle ze za 2 tysiace zmieni skrzynie :)

kurcze tylko znajdź mi manuala anglika 3.0...tak jak się rozglądałem to bida.mnie tylko by anglik interesował, bo mam gdzie resztę rozkręcić i zmagazynować,przy okazji rynek zasilić w części.mam qx we francji za 3 k rozbitego,ale laweta i inne sprawy, to do kupy będzie min 5 wiec się nie kalkuluje.a w angli są qx za 500 funtów, ale jeszcze nie widziałem w manualu i jeszcze trzeba po nią pojechać i paliwo z powrotem, papiery i 4k nie moje...

• 1 miesiąc temu...
Gość piter2323

czy ktoś próbował przełożyć automatyczna skrzynie z maximy 2004-2008 z silnikiem 3.5 do maximy A32 z silnikiem 3.0? teoretycznie maja to same oznaczenie czyli RE4F04A wiec powinny być identyczne ale z tego co się orientuje to maxima 2004-2008 ma skrzynie 5 biegowa a A32 ma 4 biegi.Jak to dokładnie jest czy ktos temat przerabiał?