Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Manual na miejsce automata

Gość erikson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Coobcio napisał:
jak byś mogł, napisz co masz i zcego CI brakuje.

Kuba lista jest na 3 stronie tego tematu. to co mam kupione badz zamowione jest na czerwono.

dodam tylko ze nie musze zmieniac pedalu hamulca, i tak go nigdzie nie moge kupic a dilerowi nie bede w lape pchal. przytne go aby byl wezszy i tyle

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  jaca V6 napisał:
Wacu... kiedy w końcu będziesz miał tak...

skr001.jpg

Dobrze że powoli czas na zimówki bo te letnie już mi sie skończyły :D

juz niedlugo. co chwila wychodzi ze musze dokupic jakies srubki i inne pipki. z grubszych gratow to brakuje mi jeszcze poloski i oleju do skrzyni :D

mysle ze na przelmie grudnia stucznia cos bedzie

No bo to czas najwyższy pokazać ameryce kto na drodze rządzi :twisted: Ale niestety, wszystko kosztuje, więc powoli, powoli i nastąpi przemiana.

Liczyłeś może (napewno liczyłeś) ile bedą Cie kosztowały wszystkie graty :?: no razem z olejem :wink:

jaca V6 napisał:
No bo to czas najwyższy pokazać ameryce kto na drodze rządzi :twisted: Ale niestety, wszystko kosztuje, więc powoli, powoli i nastąpi przemiana.

Liczyłeś może (napewno liczyłeś) ile bedą Cie kosztowały wszystkie graty :?: no razem z olejem :wink:

nie chce sie zalamywac.

podlicze wszystko jak bedzie zamontowane

WielkiWac napisał:
nie chce sie zalamywac.

podlicze wszystko jak bedzie zamontowane

Tak chciałem sie orientacyjnie dowiedzieć, wiesz...koszt rzędu....

co by mieć jakieś pojęcie :wink:

niechce porównywać do swojej przebudowy (1600 pln)

powiem ci ze sama skrzynie i poloske od strony kierowcy dalem 750$

a najbardziej mnie wqrwia ze niektore czesci dostepne tylko u dilera, np,. sruby mocujace kolo zamachowe na wale, potrzeba 8 sztuk a jedna piz*a kosztuje 9$ :shock:

Nie mało... no ale bedziesz miał nowe graty...

Tak z ciekawości też zapytam... jakby wyglądała sprawa przekładki z np. rozbitka... patrzyłeś coś w tym temacie ?

Wiem że chcesz nowe i już, ale czy sie rozglądałeś, jak to wygląda...

Butryn napisał:
Wacu - na szrot uciekaj znajdz maxime dobrze bita w tyl kup cala za $1000 i przez weekend zrobisz swap :)

holera jezdzilem juz.

a najlepsze jest to ze dzionkarnie tez szukaja maxim, jakos dobrze cie trymaja te auta i ich na zlom nikt nie oddaje

dzis z Wojtiem zamontowalismy pedal sprzegla wraz z glownym cylinderkiem.

ciezko zarobiony wojtek, szukal dziurki tak na marginesie :wink:

28522175039.jpg

tutaj przyszly "domek" glownego cylinderka

28522184217.jpg

a tu sam cylinderek

28522185522.jpg

a to jzu po zamontowaniu cylinderka wraz z calym pedalem

28522190716.jpg

jednym słowem - Męsko !

BRavo dajesz stary dajesz jeszcze w tym roku mam nadzieje ze plan zostanie ukończony.

po poloske z przegubami wal na szrot i raz dwa kończ ten projekt.

• 4 tygodnie później...

no to bedzie ci się to kręcić jak szlifierka :D

JAk się dobrze sprawdzi u CIebie to moze ja wezme się za odchudzanie swojego :)

skusilem sie na nie bo cena niezla, jdnakze poczytalem troche na ten temat i jest tak ze ono nie dodaje ani jednego konia tylko "uwalnia" pare konikow redukujac opory wlasne silnika, moze sie jeszcze skusze na alu kolo pasowe za 70$ :wink:

t0masz napisał:
Hmmm. Panowie a jak wygląda przekładka 2.0 na 3.0 czy to jest warte zachodu? Bo mi się tak bździ ostatno w głowie.

hmm to moze juz osobny temat.

jednakze jak masz kase to wszystko jest mozliwe, a juz najlepiej wsadzic 3.5 od maximy badz altimy. nie zadne silniki z auta RWD bo tam jest silnik zupelnie inaczej wywazony

Pomysł jest taki mam za nie dużą kasę A32 3.0 w Angielskiej wersji, tylko ból bo automat. Jaka jest szansa przełożyć 3.0 a zostawić mojego manuala. Bo przeszczepić komplet to żaden problem. Może by mnie ktoś poratował linkiem do takiej fajnej strony po rosyjsku z częściami do Maximy. Kiedyś to tu było na forum.

czytalem trochu o prdekladaniu silnika 3.5 do maximy 3.0.

jest troche roboty, ale jak masz wszystkie czesci to 2 moze 4 dni i autko bedzie mialo nowy silnik. przy odrobinie szczescia moze uda sie nie przekladac kabli i komputera, jednakze trzeba sie liczyc ze lampka check engine sie zapali i nie bedzie ja tak latwo zgasic