GRZECHu Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam.Trafilem na ogloszenie na allegro: http://moto.allegro.pl/item371842674_maxima_3_0_v6_gaz.html Sprawa wyglada w ten sposob. Jak nieliczni wiedza moja maxi sie sypie i po ostatnim wykresie na hamowni i przedmuchach z miedzy kolektora a glowicy wiem ze dlugo nie pozyje. Pytanie brzmi czy warto by bylo zakupic egzemplarz wyzej przedstawiony wrzucic do niej mojego manuala i smigac nowa J30 Czy gra jest niewarta swieczki w aucie w tym wieku i z takim przebiegiem? Dzieki Sprzedasz to co zostanie na czesci i jeszcze wyjdziesz do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bushman Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Niby dobrze gadacie ale mieszkam w bloku i niebardzo mialbym gdzie rozbierac i skladadowac stara maxi, a inna sprawa ze raczej bym musial jeszcze placic za przekladke skrzyni bo sam moze bym dal rade tylko niebardzo jest gdzie i sprzetu brak Ale jak znajde kogos kto mi to zrobi szybko i w dobrej cenie to ok Ps. Tamta nie ma al. siedzen. Wiecie moze czy w wersji bez skor sa poprowadzone wyjscia na el siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam. Trafilem na ogloszenie na allegro: http://moto.allegro.pl/it...3_0_v6_gaz.html Strzała Ziom. Ja bym sie nad nią zastanowił, z tej ceny jest jeszcze do urwania pare zeta koniecznie trza sprawdzić całą reszte, zawias i silnik, troche daleko masz, ja też nie mam w tamtym kierunku trasy, odstawiasz gablote do kumatego machanika, albo przekładasz swoją skrzynie albo kupujesz tą : http://moto.allegro.pl/item374176731_nissa...nia_biegow.html i możesz mieć auto jak ta lala tylko trzeba sprawdzić stan auta koniecznie, dobrze wiesz co sie może walić, swoją drogą, kupując to auto to w najgorszym przypadku przepłacasz za koła reszta dla Ciebie myśle że za samą przekładke nie powinieneś zapłacić więcej jak 7-8 stów, ja płaciłem 500 za samą robote, tyle że to było 4 lata temu a i ten warsztat już nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bushman Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzieki za podpowiedzi. Jeszcze to przemysle przez kilka dni. Auto na taxi dostaje ostro w tylek nie wiem czy by wytrzymal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Własnie włożyłem Manuala na miejsce Automatu :)w mojej J30 Jest żaje***** tylko muszę poszukać jeszcze świateł wstecznego i Tempomatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Własnie włożyłem Manuala na miejsce Automatu :)w mojej J30 Jest żaje***** tylko muszę poszukać jeszcze świateł wstecznego i Tempomatu Świateł od wstecznego pewnie nie znajdziesz a co do tempomatu to coś Ci mechanik spieprzył, powinien podłączyć przy przekładce, ja po zmianie tempomat miałem, podjedź niech posprawdza wszystkie podłączenia, bank musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Świateł od wstecznego pewnie nie znajdziesz a co do tempomatu to coś Ci mechanik spieprzył, powinien podłączyć przy przekładce, ja po zmianie tempomat miałem, podjedź niech posprawdza wszystkie podłączenia, bank musi być Mechanik ja to sam robiłem z kolegą a połączenia faktycznie muszę posprawdzać Dzięki za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 chłopacy, czy jest w świetokrzyskim jakis kumaty koleś od skrzyni biegów??mam maximke 3.0 95 automat,który bajecznie chodzi, ale jestem za młody naautomat:D a manual kusiii... jestem w stanie wydać do dwóch tyś. swojego automata oczywiście zabieram.jeszcze jedno pytanko; pod częstochową jest zakład regenerujący skrzynie. można też tam kupić, bo magazyny mają itd czy to sprawdzony zakład??miał ktoś doczynienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 W 2k na bank się nie zmieścisz. Lepiej wydaj to na profesjonalny wydech z kwasa to Cię Twój automat jeszcze mile zaskoczy a gdzie mi taki zrobią?? masz jakies namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Grzechu za 4tysie to cala maxime kupi a jak troche walnieta znajdzie to nawet taniej (anglika) wiec mysle ze za 2 tysiace zmieni skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wpierdol20 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Grzechu za 4tysie to cala maxime kupi a jak troche walnieta znajdzie to nawet taniej (anglika) wiec mysle ze za 2 tysiace zmieni skrzynie kurcze tylko znajdź mi manuala anglika 3.0...tak jak się rozglądałem to bida.mnie tylko by anglik interesował, bo mam gdzie resztę rozkręcić i zmagazynować,przy okazji rynek zasilić w części.mam qx we francji za 3 k rozbitego,ale laweta i inne sprawy, to do kupy będzie min 5 wiec się nie kalkuluje.a w angli są qx za 500 funtów, ale jeszcze nie widziałem w manualu i jeszcze trzeba po nią pojechać i paliwo z powrotem, papiery i 4k nie moje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 czy ktoś próbował przełożyć automatyczna skrzynie z maximy 2004-2008 z silnikiem 3.5 do maximy A32 z silnikiem 3.0? teoretycznie maja to same oznaczenie czyli RE4F04A wiec powinny być identyczne ale z tego co się orientuje to maxima 2004-2008 ma skrzynie 5 biegowa a A32 ma 4 biegi.Jak to dokładnie jest czy ktos temat przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kazda skrzynia VQ jest kompatybilna z kazdym blkiem VQ (moze poza vq40) wiec ze spasowaniem nie powinno byc problemow. A jak bedzie dziala nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi