Gość MadziaQDI Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 A ja mam takie pytanie troche smieszne ale jednak nie moglam znalesc nigdzie odpowiedzi, ile litrow paliwa wchodzi do baku 100NX? Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 O ile pamiętam to 40 z jakimś hakiem, ale dokładnie też nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Znalazlem takie dane co do pojemnosci 100nx'a: silnik + filtr oleju : 3.2 litra (3.4 dla GTI) skrzynia : 2.9 litra (3.5 do 3.7 dla GTI) automatyczna skrzynia: 7 litrow (! jak wymienialem w swoim 100nx to weszlo okolo 4) plyn chlodniczy: 5.5 (w automatach 5.9; w modelach GTI 6.9 litra) zbiornik paliwa: 50 litrow zrodlo: "Haynes The BooK - Automotive technical data book - Nissan 100nx" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 a mi sie udalo zatankowac 50,5l juz bylo widac paliwko pod korkiem...to byly czasy jeden zbiornik starczal na 500km i to jeszcze mniejszy niz teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 ja ostatnio wlalem 42 litry (dolane do pelna) i przejechalem na tym 600km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jareczek85 Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Czesc mam 100NX od tygodnia,sprowadziłem go z Niemiec i nie mam o nim zielonego pojęcia :/ Podobnież na pierwszy żut powinno sie zmienić olej i filtry,ale ja mialem przy silniku zaczepioną taką jakby serwisową karteczke z napisanym przebiegiem 187000tyś i zaznaczonym olejem jaki trzeba uzywać,mechanik powiedzial mi ze przy tym przebiegu co jest napisany był wymieniany ostatnio olej,a nastepna wymiana jest przewidziana na 213000tyś. Nie wiem co robic,czy wymieniac ten olej czy nie??? poradzicie cos!! a i jeszcze cos...po lewej stronie od kierowcy jest taki podłuzny ok 3cm przycisk L-P a nad nim pokretło,do czego to moze słuzyc bo sam nie moge dojsc,i jeszcze jedna banalna sprawa......jak sie włacza tylnią wycieraczke bo albo nie wiem jak albo jest popsuta bo tylni spryskiwacz mi działa. piszcie jak cos wiecie!!!! z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 to dlugie z l-p i pokretlem to pewnie lusterka... co do oleju i filtrow to ja mimo wszystko bym wyminil... zawsze sie tak powinno robic po zakupie autka... a tynia wycieraczka hmm napewno na wlaczniku od wyceraczek masz zaznaczone jak ja wlczyc i jak wlaczyc... spryskiwacz... jak robisz tak jak na rysunki i nie dziala to pewnie cos sie spierdzielilo:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jareczek85 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Hejka lusterka i wycieraczka działa dozłem co i jak ale mam taki maly problemik,podczas pełnego skretu kierownica przy małej prędkości,np. na 1 jezdząc w kółko z prawych kół(z tamtych okolic) wychodzi taki piszczący dziwięk i słychac takie jakby delikatne tarcie :/ zarowno przy skrecie w prawo jaki i lewo,mechanik powiedzial mi ze podejzewa "pompke od wspomagania" albo "pasek"....co o tym sadzicie??? narazie nic sie przy tym nie grzebe,bo salbo stoje z kasa,chcialem sie dowiedziec czy mieliscie kiedys cos takiego i najzwazniejsze CZY Z TYM MOŻNA SPOKOJNIE JEZDZIC????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Jak by pompa była już głośna to nie musiał byś jechać żeby było ją słychać. Wystarczyło by tylko kręcić kiera. Przy pełnym skręcie piski słychać jest w wielu autach i nie jest to wina raczej paska lecz przecieków wewnętrzych w maglownicy. Jeśli nie ma na niej luzu to możesz tak śmiało jeździć. Sprawdź tylko poziom oleju w układzie wspomagania żeby nie zatrzeć pompy. Lekki dźwięk przycierania może również pochodzić od przycierających opon o np. sanki, ale jest to spotykane w autach o dużo szerszych oponach niż seria i ze złym ET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 pytam tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu a w googlach nic nie znalazlem... ma ktos dokladne dane techniczne nissana 100 nx waga szerokosc dlugosc moc moment obrotowy itp- jednym slowem wszystko..... ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Nie mam wszystkiego co potrzebujesz, ale część danych jest. Moc 1.6 90KM, 1.6 SR 102KM, 2.0 143KM Waga: 1152kg, 62% masy przypada na oś przednią, rozstaw osi 243,1cm. Reszty bym musiał poszukać, bo gdzieś mam, ale pewnie któryś z kolegów forumowiczów zaraz Ci to poda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 pytam tutaj bo nie chce zakladac nowego tematu a w googlach nic nie znalazlem...ma ktos dokladne dane techniczne nissana 100 nx waga szerokosc dlugosc moc moment obrotowy itp- jednym slowem wszystko..... ??? pozdrawiam Hey ja mam te dane w swoim tlumaczeniu, bo jak sprowadzilam autko to musialam trumaczenie zrobic i tam mam wszystkie takie dane ale nie jestem pewna czy wlasnie o te Ci chodzi... ale nawszelki wypadek napisze moze komus sie kiedys przyda: Producent:Nissan Typ i wykończenie: B 13 Rodzaj napędu: OTTO/GKAT 51 Dopuszczalna prędkość: 185 km Pojemność silnika: 1597 Ilość miejsc siedzących: 4 Długość: 4135mm Szerokość: 1680mm Wysokość: 1310 Ciężar:1020kg Dopuszczalny ciężar całkowity: 1495kg Obciążenie osi: przód 875kg, tył 740kg Koła lub łancuchy: 1 Ilość osi: 02 Z tego osi napedzane: 1 Ogumienie przod: 175/65 R14 82H Ogumienie tył: 175/65 R14 82H Hamulec pojedyńczy: - 25 Ciężar przy przyczepie z hamulcami: 1200kg Cieżar przy przyczepie bez hamulców: 510kg Szum podczas postoju dB (A): 82P Szum podczas jazdy dB (A): 72 Pozdrawiam [ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 02:17 ] Nie moglam znalesc na forum nigdzie informacji dotycznacej srub lub nakretek do felg aluminiowych czy ktos sie moze orientuje jakie powinny byc te nakretki? czy moze jakis rozmiar(nakretek) zalezy od tego jaka jest dana felga aluminiowa? Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Teraz kolejne pytanie: jakie wyposazenie ma 100nx gti? czy wyposazynie bylo seryjne i tylko seryjne? czy mozna znalesc biedniejsza lub bogatsza wersje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 ehh szkoda bo takiego z klima ciezko dostac pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rasta_bwoy Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam , mam pytanie , zastanawiam sie nad kupnem NISSANA 100NX , wiem ze moze te pytanie sie czesto powtarzaja..... ale sproboje Słyszałem że 100NX to NISSAN sunny ale w innej "budzie" , czy to prawda? Ile może spalić NX 1.6 na gazniku , a ile 1.6 na wtrysku?? Opłaca sie kupic NX'a za 1000E w niemczech....... czy ta cena nie jest za niska?? chodzi mi o NXy z początku produkcji.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Johnny ja za 1000e to przywioze sobie igle GTI z Niemiec wiec odnosnie 1.6 to mimo ze Cie bardzo lubie to powiem Ci ze chrzanisz... BTW - moj gaznik palil 8-9,5l na miescie a noge mam ciezka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Quattro ja wiem, że można sobie za 1000Euro GTi'ka ściągnąć ale nie będzie on w najlepszym stanie czy to mechanicznym czy blacharskim. Najczęściej właśnie blachy są przegnite. Niedawno (ok. miesiąca temu) byłem w Reichu i oglądałem kilka setek w cenie poniżej 1000Euro i powiem Ci szczerze, że były makrabryczne. Jade w niedziele po 100NX-a... zobaczymy czy umiesz szukac i kupowac auta na zachodzie... BTW - moj rok temu kosztowal 3100PLN do rejestracji - a sam wiesz w jakim byl stanie. Wiec ile musial kosztowac w Niemczech? QUOTE (johny_fellow)QUOTE (Quattro)moj gaznik palil 8-9,5l na miescie a noge mam ciezka... No ładnie. Mój przy jeździe "na emeryta" łyka 10 Jakie masz swiece? katalogowe? i w jakim stanie?, a druga sprawa... moze zmien termostat? i tak w ogole to mowisz o benzynie czy gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja zarabiam na sprowadzaniu aut na zamowienie wiec tez umiem Kup moze wreszcie swiece Denso? Ja tez mialem standardowy i zaczal nawalac - Nissan palil mi 9-12l na 100km Ja tez nie lubie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jade w niedziele po 100NX-a... zobaczymy czy umiesz szukac i kupowac auta na zachodzie... To może dasz znać co kupiłeś i razem zobaczymy co za NISMO ściągnąłeś. Ja sie zastanawiam nad zmianą z p10 na 100nx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jutro jade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Quattro, wróciłeś z tych niemiec już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Quattro sie we wtorek wrocil Golfem do Niemiec po kupiona za podobne pieniadze Mazde 323F z tego samego rocznika (tylko w stanie prawie doskonalym)... Quattro nienawidzi juz Golfow III absolutnie - za to lubi Mazde - 1.6 88KM, a spuszcza ona wpierdziel kazdemu seryjnemu (i lekko przerobionym - Johnny - ona by Cie wessala bez popitki) GA**D* w dowolnym nissanie, pali o 2 nieba mniej i jest nieproblematyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Spoko - ta jest trzecia w domu - pierwsza byla mierzona na NKP-owskim G-Techu - 9.19s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 siemano jutro jade ogladac to autko.... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3504450 powiedzcie mi na co szczególnie zwrócić uwage. Wkoncu mam p10 a Wy 100...raczej wiecie lepiej :diabel: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Co do tego egzemplarza to chyba z opisu wynika, że jest już sprzedany jak czytałem to jeszcze był na sprzedaż Trudno...bede szukał dalej Po kierownicy i pedałach widać, że tak jak mój ma licznik skręcony o conajmniej 70-100 tys km. Jak to bo nie rozumiem? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi