Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 100 NX'a ...tu ocena, komentarz, opinie

Gość Mrozu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam Kolegów

Mam Pytanie - Zreszta Jak Każdy

Jezdrze juz troche nissanem ale wersja amerykanską (Pulsar z 86roku w budzie N12) ale chce zakupić 100 nx 1.6 16v gaznik. upatrzyłem sobie juz jednego ale nurtują mnie 2 sprawy :

1.Jak jest naprawde z tym rozrządem - ile tak naprawde kosztuje ??

2. Koleś od którego chce kupić mówi że bodajrze napinacz paska czy coś takiego :/ przy zimnym silniku lubi pisknąć ale że jest to normalne dla nissanów... ?? czy aby to prawda i czy wogule dobrze mi powiedział ??

Poradźcie coś

Tak ogólnie auto które chce kupić wygląda nieźle , silniczek czyściutki(niemyty) , niezagazowany, przebiegu sie nieprzyglądnołem ale pracuje ładnie , po przejechaniu sie zero stuków

Cene jaka koleś krzyczy to 4200zl za 91 rok - dużo ??

Aha i co to jest ta kolumna :P bo niełapie - gdzie mam patrzeć bo tutaj progi i reszta niezgnita

Pozdrawiam

Ad1. oryginalny koło 800zł, zamiennik koło 400zł

Ad2. Nie ma tu paska tylko łańcuch

I pewnie chodzi o kielichy z tyłu a nie kolumne hehe, patrz pod materiałem w bagażniku.

A cena 4100 hmmm jesli dobry stan to spoko, proponuje podjechac do serwisu i sprawdzic mu kompresje silnika, tak na wszelki wypadek.

Hehe...jedynie czego brak to MOCY...ale może kiedyś zaplikuje mu silnik ANF(ten od B5 115KM)+jakiś virusik..wtedy to już nie byłoby się czego wstydzić..tak to nie jeden podjezdza ale nawet niema co sie scigac...;Pbo głównie to golfy GTI i ASTRY GT.Ale zato mam autko cacy(czyt.bdb stan).No ale jest duża zaleta..;PSpalanie;P

No i kupilem panowie :)

Mam nadzieje ze naleze do rodziny 100 nx :D

Autko ma przejechane 190 tys... rok 91/95 , bylem nim na przegladzie i koles powiedzial ze zawias igła , hamulce ok , konserwacja od spodu , lekko stukniety z tylu ale zrobiony , silniczek pracuje ladnie równo , myśle i mam taką nadzieje że będę zadowolny , jest kilka rzeczy do zrobienia takich jak - bagarznik niechce sie otwierac przy pociągnieciu linki ... ktoś 2-gi musi mu pomuc (jeden ciagnie za linke a drugi za bagarznik) , nietryzma sie na siłownikach tylko spada , przednie lampy są za nisko i niechcą sie ustawić wyżej (regulacja jest na maxa do góry i gó*** widać ) , zbiorniczek na płyn do spryskiwacza chyba jest dziurawy bo świeci kontrolka że brak-wlałem mu litre-kotrolka zgasła na ok 30 sek i znowu zaświeciła - spryskiwacz nadal niedziała niewiem czy to wina że jest dziurawy czy litra to za mało bo idzie odrazu gdzieś wężami do tyłu do spryskiwacza , klamka z prawej storny odstaje leciutko ale widac po zamku że ktoś chciał tam włama robić , środeczek miodzio zero zniszczeń , auto miał dziadzia z kliniki dentystycznej taki zarobiony i postanowił go zrobić wiec wmontował spoiler na tylną klape , zderzaki i progi , oraz tłumnik oryginalny ultera z 4 kominami( po 2 na stronę) . chyba tyle ... opony musze zmienić bo są na alu 15stkach i bodajrze 215 rozmiar i jak skrece kołami na maxa to słychać tarcie wiec założe jakąś zime 185 albo 195 (jakby ktoś miał to prosze dać znać ) a na lato kupie jakieś ładne 17stki albo 18sto calowe koła zobaczymy jak to sie potoczy ... pozdrawiam jak będę miał fotki to wrzuce ... aha kolor auta biały. jeśli chodzi o wyposażenie to wspomaganie , reg. kierownicy , dach targa , alu , el.lusterka , podłokietnik , welur na fotelach i obiciach drzwi , centralny z alarmem , cena była jak dla mnie 4200 - przepłaciłem ??

• 1 miesiąc temu...

podobają mi się progi bo są delikatne, natomiast przód i tył to hamskie dokładki, do tego ten spojler siegający wysokością dachu... nie no poratuj to autko kolego bo to na jakis wiejski tjuning rzucą :-P

• 2 miesiące temu...
Gość Pancin_007

sprawdz kolego ile masz plynu w chlodnicy i czy czasem gdzies nie ubywa...;D a po 2 nagrzewanie dobrze ci grzeje w kabinie?bo jesli coraz to slabiej to znaczy ze coraz mniej plynu ...jesli ok to moze jeszcze znaczyc ze termostat sie tnie.pozdrowka

Czarek20 napisał:
Siema mam pytanei co może byc przyczyna ze mi temperatura podskakuje wczasie jazdy ponad 90 stopni...[; :?: :?: :?: :?:

Miałem podobny problem w 100NX SR. Sfajcył mi się przekaźnik wentylatora (puszka z przekaźnikami na lewo od aku, RAD FAN czy jakoś tak). Warto sprawdzić go i sam wiatrak też czy kręci podpięty na sztywno. Pozdr.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...