Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 100 NX'a ...tu ocena, komentarz, opinie

Gość Mrozu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam Kolegów

Mam Pytanie - Zreszta Jak Każdy

Jezdrze juz troche nissanem ale wersja amerykanską (Pulsar z 86roku w budzie N12) ale chce zakupić 100 nx 1.6 16v gaznik. upatrzyłem sobie juz jednego ale nurtują mnie 2 sprawy :

1.Jak jest naprawde z tym rozrządem - ile tak naprawde kosztuje ??

2. Koleś od którego chce kupić mówi że bodajrze napinacz paska czy coś takiego :/ przy zimnym silniku lubi pisknąć ale że jest to normalne dla nissanów... ?? czy aby to prawda i czy wogule dobrze mi powiedział ??

Poradźcie coś

Tak ogólnie auto które chce kupić wygląda nieźle , silniczek czyściutki(niemyty) , niezagazowany, przebiegu sie nieprzyglądnołem ale pracuje ładnie , po przejechaniu sie zero stuków

Cene jaka koleś krzyczy to 4200zl za 91 rok - dużo ??

Aha i co to jest ta kolumna :P bo niełapie - gdzie mam patrzeć bo tutaj progi i reszta niezgnita

Pozdrawiam

Ad1. oryginalny koło 800zł, zamiennik koło 400zł

Ad2. Nie ma tu paska tylko łańcuch

I pewnie chodzi o kielichy z tyłu a nie kolumne hehe, patrz pod materiałem w bagażniku.

A cena 4100 hmmm jesli dobry stan to spoko, proponuje podjechac do serwisu i sprawdzic mu kompresje silnika, tak na wszelki wypadek.

Hehe...jedynie czego brak to MOCY...ale może kiedyś zaplikuje mu silnik ANF(ten od B5 115KM)+jakiś virusik..wtedy to już nie byłoby się czego wstydzić..tak to nie jeden podjezdza ale nawet niema co sie scigac...;Pbo głównie to golfy GTI i ASTRY GT.Ale zato mam autko cacy(czyt.bdb stan).No ale jest duża zaleta..;PSpalanie;P

No i kupilem panowie :)

Mam nadzieje ze naleze do rodziny 100 nx :D

Autko ma przejechane 190 tys... rok 91/95 , bylem nim na przegladzie i koles powiedzial ze zawias igła , hamulce ok , konserwacja od spodu , lekko stukniety z tylu ale zrobiony , silniczek pracuje ladnie równo , myśle i mam taką nadzieje że będę zadowolny , jest kilka rzeczy do zrobienia takich jak - bagarznik niechce sie otwierac przy pociągnieciu linki ... ktoś 2-gi musi mu pomuc (jeden ciagnie za linke a drugi za bagarznik) , nietryzma sie na siłownikach tylko spada , przednie lampy są za nisko i niechcą sie ustawić wyżej (regulacja jest na maxa do góry i gó*** widać ) , zbiorniczek na płyn do spryskiwacza chyba jest dziurawy bo świeci kontrolka że brak-wlałem mu litre-kotrolka zgasła na ok 30 sek i znowu zaświeciła - spryskiwacz nadal niedziała niewiem czy to wina że jest dziurawy czy litra to za mało bo idzie odrazu gdzieś wężami do tyłu do spryskiwacza , klamka z prawej storny odstaje leciutko ale widac po zamku że ktoś chciał tam włama robić , środeczek miodzio zero zniszczeń , auto miał dziadzia z kliniki dentystycznej taki zarobiony i postanowił go zrobić wiec wmontował spoiler na tylną klape , zderzaki i progi , oraz tłumnik oryginalny ultera z 4 kominami( po 2 na stronę) . chyba tyle ... opony musze zmienić bo są na alu 15stkach i bodajrze 215 rozmiar i jak skrece kołami na maxa to słychać tarcie wiec założe jakąś zime 185 albo 195 (jakby ktoś miał to prosze dać znać ) a na lato kupie jakieś ładne 17stki albo 18sto calowe koła zobaczymy jak to sie potoczy ... pozdrawiam jak będę miał fotki to wrzuce ... aha kolor auta biały. jeśli chodzi o wyposażenie to wspomaganie , reg. kierownicy , dach targa , alu , el.lusterka , podłokietnik , welur na fotelach i obiciach drzwi , centralny z alarmem , cena była jak dla mnie 4200 - przepłaciłem ??

• 1 miesiąc temu...

podobają mi się progi bo są delikatne, natomiast przód i tył to hamskie dokładki, do tego ten spojler siegający wysokością dachu... nie no poratuj to autko kolego bo to na jakis wiejski tjuning rzucą :-P

• 2 miesiące temu...
Gość Pancin_007

sprawdz kolego ile masz plynu w chlodnicy i czy czasem gdzies nie ubywa...;D a po 2 nagrzewanie dobrze ci grzeje w kabinie?bo jesli coraz to slabiej to znaczy ze coraz mniej plynu ...jesli ok to moze jeszcze znaczyc ze termostat sie tnie.pozdrowka

Siema mam pytanei co może byc przyczyna ze mi temperatura podskakuje wczasie jazdy ponad 90 stopni...[; :?: :?: :?: :?:

Miałem podobny problem w 100NX SR. Sfajcył mi się przekaźnik wentylatora (puszka z przekaźnikami na lewo od aku, RAD FAN czy jakoś tak). Warto sprawdzić go i sam wiatrak też czy kręci podpięty na sztywno. Pozdr.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...