Gość jaras Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Która zębatka się wyciera? Atakująca na wałku sprzęgłowym czy ta na wałku głównym? Pilne;-) Widzieliście czy robi przez dekielek czy rozbiera skrzynię bez wyciagania jej z auta? P.S. Zaraz mnie ktoś zabije, za odkopanie wszystkich wątków o skrzynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szewczyk8 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam . Skrzynię rozpoławia na samochodzie bez wyjmowania. Cała operacja ok 1,5 godz. i po krzyku i jeszcze daje gwarancję . Oczywiście odnoszę się do warsztatu w Siedlcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grucha Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Byłem w Siedlcach pod koniec sierpnia 2006, 450km w jedną stronę, ale było warto. 5-tka działa na razie bez zarzutów 1,5 godzinki wymiana, koszt 500zł. Jak dobrze pamiętam to części facio sprowadza z Holandii, oczywiście używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a jak (z ciekawości) mozna sie dostać do skrzyni bez ściągania jej? jest tam jakiś dekiel? bo ja nie widziałem w dieslu raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A wyskakujaca 5 w N13 w dieselu z 1991 tez tam w siedlcach mi naprawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 moim zdaniem tak:) zadzwon dowiedz sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 żeby tak każdą skrzynie można rozebrać jak w nissanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobi_man Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 a ja jestem z Wrocławia. chciałem jechać do Siedlc ale sie wstrzymałem, chcieli tam 500 zeta, jednak znalazlem warsztat we wrocku na zielonogórskiej( gosc sie specjalizuje w skrzyniach autowatycznych) najtańsze automaty we wrocku na poczatku chciał 600 zeta. posciemnialem go ze to samochod matki ona wyjechala i mi sie to stalo i ze mam 435 zl na koncie . no i mi zrobil za te 435 zeta. akcja sie odbyla jakies 3 lata temu czyli kolo 50 tyś km i odpukac w niemalowane jeszcze nic sie nie stało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Defenders Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam Koledzy, mam podobny problem z wyskakującym biegiem, ale u mnie na odmiane jest to III Mniemam, że problem jest bliźniaczy, prosze poprawcie mnie jak sie myle... Grzie w okolicach Zakopanego jest jakoś warsztat w którym bez wahania można zostawić ukochanego nissanka... Mam jeszcze w planie zmienić pasek rozrządu i pompy, napinacze, łyżwe, sprzęgło, docisk i łożysko na sprzęgle. Z uwagi na finanse wolał bym zrobić to u jednego mechanika z tąd moje pytanie, czy jest tu ktoś z małopolski i zna jakiegoś mechanika godnego polecenia ? Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam mi też zaczął wyskakiwać V bieg. Ale moja sytuacja wygląda podobni edo YOGIEGO. Czyli przy dodaniu gazu drążek mi się przesuwa do tyłu i właśnie wtedy bieg wysyakuje właśnie czy dodaniu gazu lub jeździe pod górę, jak auto poczuje opór na V biegu to wyskoczy. Może to być wina poduszek bo temat Yogiego szybko się skończył. Aha stało mi się to można powiedzieć że w momencie. Wyjechałem z domu przejechałem normalnie 50km i nagle sie zaczeło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 u mnie w sunnym na początku tez wyskakiwał tylko przy dodaniu gazu i wiekszym obciążeniu, a potem to juz i bez tego od razy wypadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kebaz Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 U mnie też wyskakuje, no jazda na 4 biegu to żaden komfort, także musze to zrobić koszt naprawy to ok.500zł prędzej czy pózniej musisz to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 a znacie też kogoś kto robi wyskakujące piątki na śląsku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 no to znalazłem temat,sorki BULI za tamten nowy temat.co do piatki dzieje mi sie to samo przy dodaniu gazu na piatce dzwignia lekko sie poruszy i wyskoczy ,ale niezawsze ,ale to oznacza poczatek tych problemów,hm wiec juz mniej wiecej wiem co jest,tylko teraz pytanie czy szukac przechodzonej skrzyni,czy naprawiac?zaraz furka na garaz i musze przejzec co mniej wiecej tam nawaliło.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi