Gość IvanH Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 Jakich opon zimowych używacie i czy macie coś szczególnie godnego polecenia. Moja Primera juz siódmy i ostatni sezon jeździ na dość oryginalnych zimówkach Yokohama Guardex 600- nie wiem czy są one jeszcze w sprzedaży, wtedy były oferowane w ASO Nissana. W warunkach zimowych spisują sie bardzo dobrze, niestety gorzej na suchym asfalcie (bardzo wydłuża się przez nie droga hamowania,zdaje sobie sprawe, że to normalne dla opon zimowych, ale tu naprawde nie jest dobrze). Czy możecie polecić coś dobrego w rozmiarze 14". PS Tylko żadnych barumów i innych tego typu wynalazków, chyba, że dokonali przełomowego postępu. A to zdjęcie opon Yokohama. o których pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 26 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2004 ja używam Continental Wintercontakt i jestem zadowolony 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2004 Ja w swojej Almerce mam Alpine. Są to wporządku gumy. Dałem za komplet ok 1500 zł, ale się opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cin Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 A ja polecam Goodyeary UGW3 lub Ultra Gripy 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Najlepsze pod słońcem są nasze, polskie Kormoranki :!: Szkoda że ich już nie produkują... W swoim poprzednim aucie przebadałem kilka marek, żadne Pirelli, GoodYear'ki czy Michelinki nie umywały się do olsztyńskich Kormoranków pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 JA MAM ZAUFANIE DO OPON DAYTON I KORMORAN ALE ZA NAJGORSZE UWARZAM CONTINENTAL I W NISSANIE SIE STARŁY PO 2 SEZONACH A W MERCEDESIE MI ROZERWAŁO NOWĄ OPOPNE I ZNISZCZYLO ALUFELGE OKAZAŁO SIE ZE BLAD KONSTRUKCYJNY W RAMACH GWARANCJI ZWRUCJILI MI PIENIADZE ZA OPONY. TANIE I DOBRE JAK KTOS MA MAŁO KASY TO DĘBICA ALE ORYGINALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 a co masz na Continentale? jezdzilem juz 2 sezony a przedemna trzeci i uwazam je za rewelacyjne. gdzie sie mylę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 nie wiem moze poprostu trafiłem na oszustów i lewe gumy ale kasę za oponki w mercu zwrucili wiec nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Najlepsze pod słońcem są nasze, polskie Kormoranki całkowicie sie zgadzam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 eeeeeeeeeee, przestańcie!!! na opony, jak na wiele innych rzeczy nie ma reguły i koniec kropka ;-) i nie ma co się sprzeczać , bo każdy ma inne doświadczenia z oponkami, nie jest tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 my sie nie sprzeczamy Monia porostu opowiadamy o swoich doswiatczeniach i tyle. nie lubie sie kłucic . pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Monia, ma racje za chwilkę rozpęta się kłótnia. A jest tak że każdy chwali to co ma, ja naprzykład żadnych polskich opon bym nie kupił. Są bardzo głośne, do tego mimo tego że potrafią mieć długo bierznik to dostają guzów po bokach, bez względu czy to zimowe czy letnie, z Olsztyna czy Dębicy. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Wszyscy po trochu macie rację. Ale z drugiej strony każdy rzuci pewną opinię i IvanH, który zadał pytanie będzie miał jakiś obraz jakie marki się nam sprawdziły, a jakich nie polecamy A tak na marginesie nie zgadzam się z opinią że dyskusja na ten temat nie ma sensu bo każdy inaczej ocenia daną oponę. Kapcie mają pewne cechy, jak głośność toczenia, przyczepność na mokrej nawierzchni i wiele innych które są dla danego modelu bezdyskusyjne. Kwestia tylko ich porównania do innych opon. Tutaj rzeczywiście każdy powie co innego bo zazwyczaj porównywał je z innymi oponami. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość USURI Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Siemka ziomki Taa z tymi oponami, tyle opinji ile samochodów. Dla jednego liczy się cisza i komfort dla innego skuteczność w brei lub śniegu. W zasadzie jest jedna zasada lepiej cienka i wysoka niź szeroka i niska. Oczywiście mowa o oponach zimowych. Wąskie opony lepiej wgryzają się w ubity śnieg a wysoki balonik dodaje komfortu przy tarce pokruszonej brei. Takie opony są mniej przyczepne na asfalcie (płyną przy ostrej jeździe) ale w terenie są rewelacyjne. Wiele daje skład gumy która zachowuje miękkość przy nizkich temp. Wszystko zal ile forsy masz do wydania. Ja stawiam na bezpieczeństwo i na dobrych gumach i układzie hamulcowym nie oszczędzam. Samochód musi dać się zatrzymać! a ponieważ nie muszę jeździć w trudnym terenie więc wybieram środek czyli gabaryty fabryczne i dobre wiodące marki oponiarskie a nasz stomil tylko czasem jak chcę pokazać że jestem w ch..owym nastroju :wink: Pozdrawiam Misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 kurka, gdybym miała wybrać opony opierając się na tej dyskusji to obawiam się, że nie dałabym rady....każdy ma inne zdanie, wszysto zależy od tego jak się trafi! ;-) a tak na marginesie wolałabym kupić używane Pirellki albo Michelinki niż nowe polskie oponki...jakoś nie mam do nich zaufania, tak już mam! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dik Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Nowa opona to nowa! Zawsze nowa opona bedzie lepsza od uzywanej,nigdy nie wiesz co sie działo z taką używką. Ja mam polskie kupiłem nowe w letniej promocji i sa ok no może trochę głośne =; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 ja się z tym nie zgodzę, mam swoje zdanie i będę się przy nim upierała! p.s. nie mówię o oponach po kilku sezonach, broń Boże! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 JAK UZYWANE TO DOBREJ MARKI PRZYWIEZIONE Z NIEMIEC, sa w polsce ludzie którzy zworza takowe ale nowe to nowe i na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł ~~ Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 kurka, gdybym miała wybrać opony opierając się na tej dyskusji to obawiam się, że nie dałabym rady....każdy ma inne zdanie, wszysto zależy od tego jak się trafi! ;-) a tak na marginesie wolałabym kupić używane Pirellki albo Michelinki niż nowe polskie oponki...jakoś nie mam do nich zaufania, tak już mam! ;-) no niestety ale się nie zgodzę przy oponach zimowych ważny jest wiek ja bym wolał już polskie gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bistur Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Zajrzyjcie do opon zimowych na www.netcar.pl to zobaczycie że opinie producenta każdej gumy są zbliżone.Za to w tym sklepie internetowym ceny są bardzo zachęcające-proponuję sprawdzić.Kupiłem tam felgi stalowe-obsługa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bistur Opublikowano 22 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2004 Jeśi chcecie kupić tanio opony jakiekolwiek to polecam www.netcar.pl .Mają ceny nie do przebicia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 ponoc to jest KOZACKA oponka czaje sie na nia!! FULDA Kristall Montero 175/70R14 84T TL tylko ten index predkosci T-DO 190 KM/H hmmmmmmmmmmm:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 31 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2004 Jeśli dobrze rozumiem, chcesz na śniegu przekraczać 190km/h... A co na to lekarze? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 tylko ten index predkosci T-DO 190 KM/H hmmmmmmmmmmm:] Yokohama, o której napisałem w pierwszym poście ma indeks Q czyli do 160km/h, a powiem Ci, że nie raz miała okazje jeździć grubo ponad 160, ale już nie ponad 200 i zniosła to bez żadnych problemów. Fakt, czasem trochę spaloną gumą śmierdziało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loozik Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 jezeli o mnie chodzi, to polecam na zime goodyear UG6 - fajne oponki, ciche i dobrze trzymaja sie sniegu (na lod tylko kolce ). Polskich nie polecam, bo faktycznie siakies guliki na bokach wyskakuja - mialem kilka takich, ale najgorszy wybor, to qpic oponki bieznikowane - zostaly mi takie w spadq i tak jakos pewnego dnia sie porobilo, ze z boku pekla, szczelina na 5 centow (cale szczescie, ze szybko nie jechalem) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi