Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Żarówki al'a ksenon

Gość klichu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ziutek napisał:
Philips+50%

Witaj,

Pomyliłem się miałem Philipsa Vision +50, dobrze swiecą ale tak jak wspomniałem max 3 miesiace i bedą przepalac sie.

pozdrawiam

Kolejną sprawą jest to, że nie ma czegoś takiego jak żarówka xenonowa.

Xenonowe są lampy wyładowcze, w których tworzy się łuk świetlny i emituje światło.

W żarówkach typu H jest żarnik, nie ma tworzącego się łuku świetlnego więc nie ma na co liczyć.

Żarówki pseudo xenonowe to zwykłe żarówki z bańką w jakimś kolorze i najczęściej spieprzonym nierównym żarnikiem.

Jak chcesz mieć dobre światło wykożystując zwykłe zarówki to kup jakieś porządne Philips'y albo Osram'y. Te marketowe i tjuninkowe to zwykłe badziewia.

johny_fellow napisał:
kup jakieś porządne Philips'y albo Osram'y

to co mówiłem, nie baw sie w inne bo szkoda twojego czasu

pozdrawiam

Oskar napisał:
Pomyliłem się miałem Philipsa Vision +50, dobrze swiecą ale tak jak wspomniałem max 3 miesiace i bedą przepalac sie.

Miałeś coś nie tak. Mam Philipsy od ca. roku i działają bez problemu. Może podczas montażu dotknąłeś bańki, albo były to jakieś felerne egzemplarze...

Sławek

velociraptor napisał:
Może podczas montażu dotknąłeś bańki

raczej felerne egzemplarze ( 4 sztuki) bo wiem, ze nie można dotykać bańki

pozdrawiam

Co do trwałości, to u mnie nie było żadnego problemu. Wymieniałem żarówki tylko wtedy jak chciałem spróbować coś nowego. Ponad rok jeździłem na Philips +50%, potem z ciekawości zmieniełem na Hella BlueLight - bardzo dobre i trwałe, potem zmieniłem na Philips Night Guide - właśnie mija rok jak na nich śmigam. A Hellę mam teraz w drogowych. Rewelacja.

A oto podobny wątek z ubiegłego roku:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=110141#110141

Zwróćcie uwagę na to co napisałem o ustawieniu świateł!!!

A ha i jeszcze jedno:

Primera.SLX.99 napisał:

Cytat
Dla tych, co myślą, że jak w nazwie jest blue to naprawdę są niebieskie na dole dowód.

Lecz jak w nocy na nie patrzę to widać tą niebieską ładną subtelną barwę

http://img334.imageshack.us/img334/1435/p1010424gi5.jpg

Nie można robić takich fotek jako jakiś "dowód". Zmiana oświetlenia (słońce, chmury, lampy sodowe, halogenowe) diametralnie wpływa na odcień zdjęcia. Jeżeli nie zbalansuje się poprawnie "bieli" (np. robiąc zdjęcie w trybie autotomatycznym) to cuda wychodzą.

Oto przykład tego samego ujęcia przy różnych parametrach ekspozycji:

http://sgorka.prz.rzeszow.pl/nissan/zarowki.htm

PYTANIE - które jest najbardziej podobne do oryginału???

ODPOWIEDŹ - zdjęcie nr 2 - dioda ultra biała SuperFlux w miejscu postojówki W5W.

Takze polecam Philipsy BlueVision. Moim zdaniem roznica barwy jest duza i w nocy lepiej widac co sie dzieje na drodze... Widziałem u inych jak swieca zarowki kauflandowskie.... to nie polecam tanich podróbek... niebieski efekt faktycznie jest.. ale jak spadnie deszcze to wiecej widac na zołtych postojach :lol:

Gość bartek_almera

Polecam Philips GT 150 wraz z niebieskimi postojówkami - efekt może nie jak ksenon, ale jeszcze ani razu nie musialem wlaczać świateł drogowych poza miastem!!! Są BARDZO MOCNE!!!

bartek_almera napisał:
Polecam Philips GT 150 wraz z niebieskimi postojówkami - efekt może nie jak ksenon, ale jeszcze ani razu nie musialem wlaczać świateł drogowych poza miastem!!! Są BARDZO MOCNE!!!
Jaka maja moc?Mialem juz"Bardzo mocne"zarowki i mam teraz bardzo zniszczone reflektory.Pozdrawiam

misiek_83 napisał:
Jaka maja moc?Mialem juz"Bardzo mocne"zarowki i mam teraz bardzo zniszczone reflektory.Pozdrawiam

Pobierają standardowo 55W więc nie ma obawy. Z Philipsów to "Nightguide 3in1" też mogę polecić.