Gość jaca2206 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 mam jeszcze pytanie w sprawie stożka jak go zamontować i jaki byście polecali bo jest tego bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 a nie można go wsadzić w miejsce starego filtra są na allegro adaptery do stożków u mnie wygląda w silniku to tak. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f60ca13ec9058960.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 filter jest pod prawym siedzeniem [łod pasazera] i jest tam dosc malo miejsca jak mam byc szczery:) wogole tam jest malo miejsca na cokolwiek! zeby to ustrojstwo wyciagna cale łacznie z dolotem powietrza do tego filtra trza wejsc pod samochod... odkrecic chyba z 4 srubki... ;x itp itd... duzo kopania... aczkolwiek :> podziwam Twoje wysilki zeby wzmocnic tego mula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=264825#264825 - tutaj masz wiele wiele informacji jakie zebralismy walczac z dolotami. Ps. u ciebie jest przeplywomierz w obudowie przepustnicy gazu nie trzeba zadnego adaptera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Coobcio a czy mogę wrzucić ten stożek do obudowy po starym filtrze u mnie daleko jest filtr od silnika. I jakiej firmy poleciłbyś ten filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Filtr no zdecydowanie K&N... smiało możesz go wrzucić w obudowę filtra pwoeitrza - potnij ją odpoweidnio żeby mogł zasysać dużo powietrza. Najtańsze fitlry K&N są w JC Auto Tuning Diviosion ceny ok 110-130zł za spore egzemplarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 w firmie tuning baja zażyczyli sobie za kolektor wydechowy 4-2-1 z kwasa 1500zł. chyba będę musiał pomyśleć jak zrobić go samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 w firmie tuning baja zażyczyli sobie za kolektor wydechowy 4-2-1 z kwasa 1500zł.chyba będę musiał pomyśleć jak zrobić go samemu. Hehe mnie tyle samo powiedzieli i robie sam Wprawdzie mam inną koncepcje to zn. zamiast dwu-rurki jedna fi 60 Ale i tak będzie ze trzy razy luźniejszy A jaki fajny kat. wymyśliłem zresztą można obejrzeć fotki na mojej stronce Zobaczymy jak skaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 mam pytanie dotyczące kolektora wydechowego.Mam połączyć rury 1 z 4 i 2 z 3 bo u tomaszka wszytkie są razem połączone w jedną całość . A czytałem artykuł Grabowskiego i tam pisze żeby połączyć 1z4 i 2z3. Coobcio co ty na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=21944 Tutaj masz podobnie połączone 4-1 tyle że w szeregu a ja zrobiłem kwadrat A efekt końcowy mam nadzieje może już jutro będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 wrzuć zdjęcia jak możesz jestem ciekawy jak ci to wyszło. bo ja też teraz chcę zacząć robić kolektor i zaczynam poszukiwać rur ,aha czy robiłeś obliczenia do swojego kolektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie robiłem żadnych obliczeń a wyszło mi tak http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...1b9198eb#274167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 jestem pod wrażeniem nieżle ci to wyszło. a ile zapłaciłeś za rury do kolektora . [ Dodano: Pon 11 Gru, 2006 22:23 ] ja chcę zrobić sobie coś takiego. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c363abef355b0b7c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Do takiego kolektora będziesz potrzebował jeszcze więcej kolanek co podwyższy koszt Cena kwasówki poszła na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 zakupiłem stożek i chcę go założyć ale mam pytanie wpadłem na pomysł aby zamontowac wiatraczek w rurę w której dochodzi powietrze do filtra wtedy by miał więcej zimnego powietrza . co o tym myślicie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a9e9f3bd116b930.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 a co bedzie jak wiatraczek bedzie pompowac za duzo powietrza mieszanka moze byc nie oki albo sie myle :F ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Powietrza nigdy nie za dużoskoro tak twierdzisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 to jest wiatrak od zasilacza od kompa i wytwarza niewielką ilość ciepła no i jest na 12V . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 I co robisz ten kolektor :?: A może już gotowy i się nie chwalisz Jak byś chciał flansze to zrobiłem ostatnio dwie i mogę ci jedną odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 jestem na etapie kompletowania części chce zrobić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 jak tam postępy ? Może by tak uderzyć do Tomaszka on po taniości mogłby zrobić ci coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 pytałem się go ale musiałbym do niego podjechać bo u mnie inaczej idzie kolektor a ze szczecina to trochę za daleko. Ale już teraz zaczyna być ciepło i jest dłużej widno to myślę że niedługo powinien być kolektor gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Mam takie pytanko czy silnik SR20DET podejdzie do sereny? Wiem ze do aut fwd nie podejdzie ale serena to rwd. Pytam z czystej ciekawosci, nawet nie mam sereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Mam takie pytanko czy silnik SR20DET podejdzie do sereny? Wiem ze do aut fwd nie podejdzie ale serena to rwd. Pytam z czystej ciekawosci, nawet nie mam serenyale sarna ma inaczej ulozony silnik troszku ;p i troche inaczej glowice skonstruowana... ;x r u siur ze podejdzie ;p ? a tych silnikow jest tyle co kot naplakal... :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 kolektor będe robił sam pare lat spawałem w stoczni to myślę że i kolektor pospawam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi