azorek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam szanowne grono właścicieli navary właśnie wyczytałem w Toyota news że w listopadzie 2007 ma wejść na nasz rynek Hilux z silnikiem z landcruisera 3.0 turbo diesel 171 KM. Ciekaw jestem kto wtedy kupi Navarę?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 dżemik: pojechałem do Rybnika, bo tam kupowałem. Uznałem że sprawdzić i naprawić ogrzewanie tylnej szyby to może każdy serwis Ogólnie spoko, choć za wyprostowanie kierownicy (lekko mam skręconą w lewo) zażyczyli sobie 180zł to sobie dałem spokój - choć powinni to zrobić na gwarancji jeśli takie auto wydali, ale w sumie nie ma to wpływu na nic i odpuściłem sobie. Na wiosnę jak załatają dziury w asfalcie to sobie ustawię zbieżność u znajomego mechanika za 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 azorek napisał: Witam szanowne grono właścicieli navary właśnie wyczytałem w Toyota news że w listopadzie 2007 ma wejść na nasz rynek Hilux z silnikiem z landcruisera 3.0 turbo diesel 171 KM. Ciekaw jestem kto wtedy kupi Navarę?? . Do listopada daleko. Do tego czasu Navara będzie miała 200 KM . Na Toyotę teraz czeka się 6 miesięcy , po listopadzie 2007 ...... [ Dodano: Czw 04 Sty, 2007 18:23 ] domadm napisał: za wyprostowanie kierownicy (lekko mam skręconą w lewo) zażyczyli sobie 180zł to sobie dałem spokój - choć powinni to zrobić na gwarancji jeśli takie auto wydali, ł. Można się wkurzyć , lekko mówiąc. :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konrad J. Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 domadm napisał: dżemik: pojechałem do Rybnika, bo tam kupowałem. Uznałem że sprawdzić i naprawić ogrzewanie tylnej szyby to może każdy serwis Ogólnie spoko, choć za wyprostowanie kierownicy (lekko mam skręconą w lewo) zażyczyli sobie 180zł to sobie dałem spokój - choć powinni to zrobić na gwarancji jeśli takie auto wydali, ale w sumie nie ma to wpływu na nic i odpuściłem sobie. Na wiosnę jak załatają dziury w asfalcie to sobie ustawię zbieżność u znajomego mechanika za 50zł. Witam ja tez mialem koslawa kierownice wciskali mi ze w tego typu autach to tak jest i juz.... wku.lem sie niemilosiernie narobilem rabanu i wyprostopwali juz jest o.k. i to w ramach gwarancji za darmoche..... ale dowedzialem sie ze w polskich ASO nie maja danych do nastaw zbieznosci do komputerow ustawiaja na danych z starego PICKUPA.... moze na wiosne beda mieli te dane tak powiedzial i wtedy skoryguja wiem ze w innych ASO nie mowia tego ale na wydruku widac jest dane i mozna je porownac z danymi pickupa.... i widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 No proszę - jak to zawsze można się czegoś dowiedzieć A czy taki przysłowiowy pan Kazio w warsztacie to nie da rady??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Pan Kazio robi wszystko, czasami zajmnie mu to 5 razy więcej czasu niż ASO. Na szczęscie w Polsce są jeszcze tacy ludzie. Bez nich to wiele samochodów już by stało i czekało na zmiłowanie ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 dżemik - no ja tam mojemu mechanikowi z pobliska wierzę 100x bardziej niż któremukolwiek ASO. btw: ty poważnie masz zużycie na poziomie 8,9 l/100km???? Ja to od ostatniego tankowania ograniczam się jak mogę żeby zejść poniżej 10, ale poniżej 9 to chyba niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Spalanie na komputerze 8,5 a pomiar z przebiegu i tankowania 8,9. Trasa 120 km, przy maksymalnej prędkości 110 km/h , napęd 2H, pomimo deszczu, 200 kg na pace, nadbudowa, trzy osoby w kabinie. ON by Shell , nie V-power. Sprawdzę przy następnym tankowaniu, ale tak mi wychodzi. Gdybym cały czas walił miasto to pewnie by było 14 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja tam po mieście mało jeżdżę - głownie wiejskie drogi ale fakt faktem, że dużo krótkich (parę km) odcinków, to i porządnie zagrzać się nie zdąży. Jak wyskoczyłem dziś na trasę to faktycznie spada zużycie ale pod warunkiem nieprzekraczania tych 110-120 km/h. No i po przekroczeniu 2000km przebiegu też mniej zaczął palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 heh po miescie mam mniej niz w trasie bo nie przekrazcam 140 tak na serio to ja w zasadzie odwroteni caly czas po miescie i teoretycznie 12 nie przekraczam a 9 w trasie przy 110-120 jest pewnie do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 No to was zaskoczę, na dzisiejszym spocie kolega miał na kompie wskazanie 8.1l/100km. Mnie udało się dziś po przejechaniu 150km zejść do 9.8l/100km ale to bez sensu tak się ograniczać - to po prostu nie wypada, kiedy ten silnik może tyle z siebie dawać tak chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 ty chesz by Ci spalanie spadlo ? to zwolnij hi hi hi, przeciez jak wypruliscie z pod ikea-i wczoraj to nie nadazylem wrzucac biegow za wami !!! ( oszczedzam dociera sie heheh ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 No właśnie, ja goniłem tego co miał 8,1 i ledwo za nim nadążałem i od razu poszło mi spalanie do góry. Nie wiem jak on to robi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Może umi jeździć ? :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 moze krecony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 seryjny. Ale okazało się wczoraj, że komp zaniża i że w realu to wychodzi jakieś 8,7l/100km (wg tankowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Mój też tylko tyle żłopie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Żłopie?? On się chyba tym olejem delektuje... Ale tak jakoś czuję że to euro4 zepsuło całą zabawę Czy ktoś z navarą model 2007 może coś napisać o zużyciu ON w swoim aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ja wczoraj wyzerowalem srednie spalanie przed trasa do Kraka i po raz pierwszy ujzalem spalanie 7.8 na kompie ( bylem wlekim szoku ) to bylo najnizej jak pokazal a srenio 8.5 , ale jak juz sie zapuscilem do centrum kraka nie bylo zmiluj sie 10.5 i tak zostalo. ( model 207) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ale to miales takie prawdziwe po 100 km i po 10 km jazdy blokujacej trase? bo mi cierpliwosci wlasnie w wiekszosci starcza na te 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jak jeździłem po Kraku to też widziałem na kompie 10,5 . W korkach nie ma szans żeby mniej palił. W korkach to tyle pali też maluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 eeee maluch tyle nie pali .... tesciu ma to wiem !!! za to czesci mozna kupic do malucha w ogolnospożywczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jutro się wybiorę do stolicy to zobaczymy - jakieś 700km przede mną to i wynik powinien być miarodajny. Na razie udało mi się przejechać pół baku ze zużyciem 9.6l/100km, ale to asceza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 No nie wiem... mnie pokazuje komp cały czas 9,2 a czasem 9,3. Ogólnie spalanie oscyluje w takich okolicach. Ale 10 l to jeszcze nie przekroczyłem. Domadm na długo będziesz w Wawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 To wy macie chyba inne auta :/ Może to kwestia zabudowy, że jest bardziej opływowy? Ryży, będę tak od 10 do 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi