Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zabudowa "na plasko" do pickupa

crensch
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dlatego pisałem że za drogo wymyślili. Ze 2k to bym dał, ale więcej nie.

W warsztacie u sąsiada za max 500pln zrobią mi to na gotowo z gwarancją.

Czy ktoś wie co to za zabudowa? Bo takiej jeszcze w żadnej ofercie nie widziałem

Obrazek

tu masz sklep z tymi zabudowami .. :)http://www.4x4.co.uk/4x4-2998/D40-Storm-Top-4x4-Cover

cena nawet nawet .. jakbysmy sie pokusili na dwie ozna by moze cos urwac a i transport tanszy ... ale hmmm ... ja nie wiem czy taka chce .. podoba mi sie zaiscie ...aczkolwieg czy w mym rzemieslniczym fachu sie sprawdzi ... tego nie sposob ogarnąć.

No mnie też właśnie ta się bardzo podoba :)

Zdaje się że gdzieś w Turcji je produkują... może by tam uderzyć? Muszę poszukać namiarów.

To ty chyba brzydkiej zabudowy nie widziałeś... oj oj

[ Dodano: Pon 08 Sty, 2007 09:56 ]

Ptasiek, ciekawe czy ta przecena to faktyczna czy tylko podnieśli cenę żeby przecenić!?

aaa, ok. To się teraz uśmiałem, bo gość ma faktycznie na imię Czesiek :-)

Wiem że zrobi mi to porządnie pod względem konstrukcyjnym, ale mam obawy odnośnie estetyki. Za dużo już widziałem klap i zabudów które były brzydkie i to mnie jeszcze powstrzymuje.

panowie zrobilem dzien dziecka swojej navarze ( w koncu tydzien minal ) i kupiel jej klape !!! szarpnolem sie na to cudo

15182451b94da71ea8_NAVARA-TON-01.jpg

w salonie powiedzieli 60 zl za roboczogodzine 4-5 h w dwoch zrobia, ja dzis z ma ukochana w 1,5 godziny zalozylismy, robiac to o zmroku, z jedna mala latareczka ( bez zbednych komentarzy i skojarzen- jestesmy ze swietego miasta :diabel2: ) i powiem wam wyglada ok! naprawde!! jutro w swietle dziennym moze szczele jakas fotke -rozwiazania proste wiec nie ma sie co popsuc, zastanawiam sie nad wymana silownikow hydraulicznych na wieksze co by wyzej klape dzwigac ale to tak za jakis czas ... zobaczymy.

Wow, tą klapę widziałem raz na srebrnej Navarze i była spoko :)

Wrzuć KONIECZNIE tą fotkę i napisz ile kosztowała ta przyjemność, a no i co to za produkcja.

to taka http://www.njaluminiumlinings.co.uk/covers.htm

ile dales i gdzie?

daj prosze szczegolowe fotosy mocowan...

relingi solidnie przymocowane??? da rade zapodac 5 bagaznikow rowerowych??

[ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 08:20 ]

heheh u mnie tez twierdzili ze montaz bedlinera tokilka godzin 4 chlopa (bo tak robili) a ja z pomoca zony, zaziebiony jak cholera zrobilem to krocej :)

[ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 08:20 ]

ps...biala navara to jak papamobile :) tylko troche szybsza :)

Crensch musisz chyba sam zaprojektować taką zabudowę.

Albo wziąć standart i dorobić cztery dodatkowe zaczepy zabudowy , które chwycą za szyny po bokach.

Ja bym zamontował cztery śruby M16 pod uchwyty do C-channel , wyfrezował w zabudowie cztery otwory w kształcie łezek . Po zamknięciu zabudowy założyć cztery śruby motylki z podkładkami i atom tego nie ruszy.

Każda standartowa zabudowa jest do d..y do takich celów. Rowery polecą razem z zabudową :D

wiem

ale wolalbym kupic juz gotowca ladnego i go zmodowac...4 zamki i do szyn

widzisz tutaj blacha ma fajna rame z tworzywa a nie jakas tandetna gume...

No ta jest superowa , ale obawiam się że jej mocowanie to dwa zawiasy i zamek, a to się Twoim 5 rowerom może poddać przy .... 160 km/h ;)

Jest lepsza niż ta którą miałem, ma wykładzinę dywanową podklejoną od wewnątrz, okna boczne uchylne, automatycznie włacza się oświetlenie po otwarciu klapy, ogrzewana tylna szyba a najważniejsze to że zamek tylnej klapy łapie po dwóch stronach i z tego powodu nie skrzypi na wybojach.

Tamta nadbudowa trochę skrzypiała, ta nie wydaje żadnych dźwieków - dziwne ;)

To samo pisałem dużo wczesniej tam gdzie powinno być : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14146

ale nikt nie czytał.

Ta jest produkowana w Tajlandii, importowana przez Nissan Europe Budapest.

Kosztuje 8,5 tys.