Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mocniejsze sprzęgła

Onyx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maddrajwer napisał:
A gdzie w okolicach Wrocławia można zrobić sprzęgło to żeby sie nie rozleciało?? Ew. czy ma ktoś sprzedać ciut mocniejszą od serii tarczę ( tak na 150 KM ). I tak muszę zmienić bo się kończy.

wysyłasz stare temu gościowi od sprzegieł , robi ci z niej spieka i zakłądasz, na bank wytrzyma 2 x 150 km :)

gre napisał:
  maddrajwer napisał:
A gdzie w okolicach Wrocławia można zrobić sprzęgło to żeby sie nie rozleciało?? Ew. czy ma ktoś sprzedać ciut mocniejszą od serii tarczę ( tak na 150 KM ). I tak muszę zmienić bo się kończy.

wysyłasz stare temu gościowi od sprzegieł , robi ci z niej spieka i zakłądasz, na bank wytrzyma 2 x 150 km :)

hahahahaha bardzo smieszne :P ja na swoim jezdze ponad pol roku i jakos.... tfu tfu .... daje rade :diabel:

• 2 tygodnie później...
Gość adrianevo1

No to poznałem powód slizgania sie sprzęgła :):)

walnął uszczelniacz na wale i zaczął dawać olej z silnika na całe sprzęgło;/;/

Spiek już do mnie jedzie :):):)

ps. jak wymieniesz uszczelniacz wału to polecam tylko orginalny, z zamiennikami miałem dwie chece i teraz cierpię... Trzeci raz trzeba wytargać skrzynię.

• 2 tygodnie później...
Gość maddrajwer

To doradźcie bo już nie wiem, coś takiego http://cgi.ebay.com/ebaymotors/XTR-STAGE-3...bayphotohosting

to około 500zł + przesyłka i mam calutki komplet.

A u tego szpeca http://www.sprzegla-regeneracja.pl/ 400-600zł za zrobienie spieku, szlif i regenerację docisku, który mam prawdopodobnie rozsypany. I też jakaś przesyłka gratów do Wawy.

Czas jakoś strasznie nie goni, więc można by na przesyłkę zaczekać.

edit:poszedł mail z zapytaniem do gripforce, ile kosztuje przesyłka do polandii. i do www.sprzegla-regeneracja.pl o dokładne koszta w mojej sytuacji.

Gość maddrajwer

Kupuje komplet używany od GT. ten z ebay odpisał że przesyłka do Kaczogrodu wyniesie 98$ :zly: czyli prawie tyle co samo sprzęgło. za to w innym topicu Gringo zaoferował mi tarczęi łożysko od siebie, docisk do sprzedania ma gre... po świętach znowu będzie latać.

maddrajwer napisał:
Kupuje komplet używany od GT. ten z ebay odpisał że przesyłka do Kaczogrodu wyniesie 98$ :zly: czyli prawie tyle co samo sprzęgło. za to w innym topicu Gringo zaoferował mi tarczęi łożysko od siebie, docisk do sprzedania ma gre... po świętach znowu będzie latać.

to gites, ale juz nie ma ;)

• 5 miesięcy temu...
Gość adrianevo1

Apropos sprzegła które założyłem to dorabiane od gościa z Warszawy, przezyło prawie cały sezon Rajdowy (12 rajdów w tym krytrium kamioki) i chodzi wysmienicie :):)

Do końca pucharu polski jeszcze tylko 3 rajdy, pozniej raczej moja rajdowa nyska idzie na sprzedaż.