Gość kama_30 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nic tam nie ma na tej stronie. Niestety został usunięta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nukwa Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mariusz >nukwa> jak tam u Ciebie z czasem. Zeskanowałeś troszkę?Bardzo byłbym zobowiązany za umożliwienie przeczytania instrukcji w całości. Witam W przyszłym tygodniu będę miał trochę luzu w pracy i wówczas całą instrukcję zrobię aparatem cyfrowym i udostępnię chętnym. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adampod Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam jestem posiadaczem tino 2,2 dci i mam problem z zapalaniem przy niskich temperaturach.Czy ktoś ma pomysł jak zdiagnozować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TINO 2,2Di Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Nic tam nie ma na tej stronie. Niestety został usunięta. masz rację aukcja została chyba wycofana może pojawi się jeszcze raz była to szczegółowa obsługa na trzech płytach CD stworzona dla mechaników Witam jestem posiadaczem tino 2,2 dci i mam problem z zapalaniem przy niskich temperaturach podstawową sprawą są świece,wystarczy każdą pokolei wykręcić i po przekręceniu stacyjki sprawdzić czy grzeje(powinna robić się czerwona jak zapalniczka)najwygodniej jest sprawdzać we dwie osoby jeśli świece są ok.to przy wielkich mrozach można podgrzewać świece dwa razy nie więcej bo nadużywanie tej czynności w krótkim odstępie czasu jest szkodliwe dla świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Czy ktoś wie ile po naszych drogach jeżdzi Almer Tino? Ile ich wogóle wyprodukowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyjka Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam, próbowałem w osobnym wątku, ale bez odpowiedzi. Poszukuje halogenów do Almery Tino - 2002 rok. Może ktoś się orientuje czy pasują od zwykłej N16 czy tez jak gdzieś przeczytałem od Alfy 156. P.S. A tak w ogóle to tez zgłaszam swój udział w wątku o Tino ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Skoro nikt nie odpowiada to znaczy nie wie. W takim przypadku podjechałbym do jakieś komisu, szrotu itd i zapytałbym tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kama_30 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Chba niewiele Ci to da, tak myślę, Nie ma chyba za wiele tych samochodów,części używane jeszcze trudniej dostać. No, ale spróbować zawsze możesz. Choć w salonach to na pewno nie będą wiedzieli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witaj Kama. Almera Tino to jest jednak w dalszym ciągu Almera, inna buda, ale to co ma pod spodem to Almera. Zresztą Tino jest na płycie podłogowej Almery, myślę, że ma wiele wspólnych podzespołów. Swoją drogą ciekaw jestem ile ich jest w Polsce? W moim 18-tysięcznym mieście są dwie. Ma to swoje plusy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kama_30 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Pewnie masz rację. W Bielsku może będzie z 10, 15. Ja osobiście widziałam 3 z moją to już 4, ale nie jest to popularny samochód. Choć powiem Ci, że tak wizualnie to tiono mocno się różni od zwykłej almery.Tino ma krótki przód i tył, jest wyższy przez co ładiejszy oczywiście.Pozdrawiam [ Dodano: Pon 19 Lut, 2007 12:13 ] W ogóle b. podobny mam samochód do Twojego - też ten kolor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Właśnie dziś wrócił kolega z nart ze Szwajcarii i tam Tino jest pełno. Mnie się bardzo podoba, siedzi się wyżej, lepsza panorama i widoczność. Bagażnik duży itd. No i ta moc 2200 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k_sknerus Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Mam almerę tino 2001 w benzynie. Dokupiłem do CD firmowego Clariona CY138 sterowanie przy kierownicy /seryjnie montowane w tych samochodach/. Czy ktoś mi pomoże jak to diabelstwo podłączyć do radia, aby to zadziałało?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Mam pytanko, akurat przepaliła mi się żarówka postojowa lewa. Po co palą się postojowe gdy palą się mijania równocześnie w czasie jazdy? Może tylko u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwamar Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam Was wszystkich . 04 lutego zainicjowałem temacik i widzę że była potrzeba bo jest nas trochę. Ja uzytkuję Tinko benzyniaka 1.8 z 2003 r. Muszę przyznać że troszkę brak mu mocy, myślę że 2.0 byłoby idealnym rozwiązaniem. Autko sprawuje sie świetnie ale nie oszczędzam na dobrych przeglądach, olejach itp. W okresie gwarancyjnym sypnął sie mechanizm weycieraczek przedniej szyby i na tym end. Muszę przyznać że wcześniej jeździłem różnymi markami i w skali porównawczej Tinko wypada w czołówce - a już komfort widoczności przedniej szyby i podwyższenie jest nie do podrobienia. Pozdro :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Dziś zdobyłem instrukcje obsługi Tino po polsku w wersji elektronicznej. Wiem, że pytaliście o tę instrukcję, chętnie się podzielę. Proszę podać email. Stron 208. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweld Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witajcie. Mam pytanie. Co może być przyczyną lekkich zrywów podczas jazdy na niskich obrotach-przy 2000 i poniżej ( na dwójce szczególnie ). Mam silnik 2,2 di 2002 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Po co palą się postojowe gdy palą się mijania równocześnie w czasie jazdy? Może tylko u mnie? Nie tylko u Ciebie tak jest a we wszystkich samochodach,chodzi o bezpieczeństwo, jezeli spali Ci sie zarówka mijania, postojówka bedzie okreslała obrys samochodu w nocy, zeby jadacy z naprzeciwka wiedział ze jedzie auto a nie np motocykl [ Dodano: Czw 01 Mar, 2007 10:44 ] Witajcie. Mam pytanie. Co może być przyczyną lekkich zrywów podczas jazdy na niskich obrotach-przy 2000 i poniżej ( na dwójce szczególnie ). Mam silnik 2,2 di 2002 r zrywa czy prerywa,moze jezdzisz na zbyt niskich obrotach? jezeli przerywa tzn ze sa jakies przerwy w dostarczaniu paliwa, sprawdz; filtr paliwa przewody czy gdzies nie za zacisniete,rozszczelnione lub czy z nich nie kapie mozna sprawdzic przepływomierz Opisz dokładniej co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweld Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Po co palą się postojowe gdy palą się mijania równocześnie w czasie jazdy? Może tylko u mnie? Nie tylko u Ciebie tak jest a we wszystkich samochodach,chodzi o bezpieczeństwo, jezeli spali Ci sie zarówka mijania, postojówka bedzie okreslała obrys samochodu w nocy, zeby jadacy z naprzeciwka wiedział ze jedzie auto a nie np motocykl [ Dodano: Czw 01 Mar, 2007 10:44 ] Witajcie. Mam pytanie. Co może być przyczyną lekkich zrywów podczas jazdy na niskich obrotach-przy 2000 i poniżej ( na dwójce szczególnie ). Mam silnik 2,2 di 2002 r zrywa czy prerywa,moze jezdzisz na zbyt niskich obrotach? jezeli przerywa tzn ze sa jakies przerwy w dostarczaniu paliwa, sprawdz; filtr paliwa przewody czy gdzies nie za zacisniete,rozszczelnione lub czy z nich nie kapie mozna sprawdzic przepływomierz Opisz dokładniej co sie dzieje. Dzięki za podpowiedź. Raczej zrywa lub spowalnia przy ok. 2000 obrotów; tak jakby się coś łączyło lub rozłączało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adampod Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 RE: Sterowanie radiem Nissan Tino. Powinna byc dodatkowa wiazka przewodow od sterowania przy kierownicy do radia. Mialem podobny problem u siebie.Przelozony mialem caly kokpit i niedzialalo.W radiu Nissana sa dwie kostki i obie powinny byc podlaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kama_30 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witajcie, ja z zupełnie innej beczki. :diabel2: Jaki olej wlac do mojego nissana almery tino 2,2 diesel? :?: Przebieg 19000 km? Słyszałam, że shell półsyntetyk, a jakie Wy wlewacie? :kosci: Czy oprócz oleju przy takim przebiegu i filtrów, mam jeszcze coś sprawdzić? Dzięki za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Sama wymiany robić nie będziesz. Mnie wlał majster Orlen półsyntetyk. Najtańszy jaki był, chciałem nawet jakiś lepszy i droższy lecz stwierdził, że skoro jezdziło auto na Orlenie to lepiej niech tak pozostanie. Filtr oleju wymienia się razem z olejem. Twój przebieg wskazuje, że na razie nic się nie wymienia ale przy okazji można spojrzeć na inne płyny, hamulcowy itd.Ja mam przebiegu 65000 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kama_30 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Hej Many, a skąd wiesz...? [ Dodano: Wto 06 Mar, 2007 15:39 ] że sobie sama nie wymienię oleju? Zaraz tu na forum podpytam jak to się robi, zakasam rękawki i spódniczkę i olej wymienię,że tralala! :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 HA, ha, chciałbym to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witajcie, ja z zupełnie innej beczki. Jaki olej wlac do mojego nissana almery tino 2,2 diesel? Przebieg 19000 km? Słyszałam, że shell półsyntetyk, a jakie Wy wlewacie? Czy oprócz oleju przy takim przebiegu i filtrów, mam jeszcze coś sprawdzić? Dzięki za pomoc, pozdrawiam Witaj, polecam olej Shela lub Volvoline oczywiscie półsyntetyki, do tego normalny przeglad jaki kazdy mechanik Ci zrobi czyli hamulce,zawieszenie, silnik skrzynia czy nie ma gdzies jakichs wycieków i to by było na tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nico03 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Witam wszystkich od niedawna mam przyjemność jeżdzić tino 2.2 dCi z komputerkiem ale niestety nie posiadam instrukcji i niewiele wiem co i jak się ustawia jeżeli ktoś mógłby udostępnić instrukcję z góry dzięki. Szukałem chyba wszędzie :?: . Moje autko sprowadziłem z Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi