Coobcio Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no wiem wiem ale Stary weź pod uwagę że jesteś w stnach a tam G-techy z niewiadomych względów inanczej działąją :wink: Promieniowanie koszmiczne, przyciaganie ziemskie, krzywizna ziemi no jest wiele czynników a i zapomniąłme o przyciąganiu elektrokinetycznym spowodowanym przez Grubasów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ok. Znalazlem linka. Tu mozna zobaczyc i porownac moce silnikow. W sumie nrakuje tego najnowszego VQ35DE ale nie sadze ze nim tu akurat jestesmy zainteresowani. A oto link: http://www.maxima.org/modules.php?name=30_comparisons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no wiem wiem ale Stary weź pod uwagę że jesteś w stnach a tam G-techy z niewiadomych względów inanczej działąją :wink: Promieniowanie koszmiczne, przyciaganie ziemskie, krzywizna ziemi no jest wiele czynników a i zapomniąłme o przyciąganiu elektrokinetycznym spowodowanym przez Grubasów :wink: Wiem ze ziemia nie jest idealnie okragla, za czym idzie rozny stopien przyciagania ziemskiego. Jednak roznica nie jest wyczuwalna. Dopiero specjalistyczne urzadzenia mogo to potwierdzic. A co go grubasow to nie sadze aby jakis sie znalazl na lotnisku o 3 nad ranem, wtedy gdy ja sie testowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Y pipe oraz koncówy tlumiczek i masz mórowane ponziej 9 sek do setki Nie chce nic mowic ale Maximki nasze Automaty fabrycznie 0-100km/h maja w 7.4 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 własnie nie moge znalezs nic na temat osiagow wersji us , ale Coobcio , zapewniam cie ze mam sporo ponizej 9 sek. do setki bez zadnych przerobek , co do przyspuieszenia w stanach przypominam ze tam jest duzo gorsze paliwo , a 3 -5 oktanow roznicy to sporo , przynajmniej w teori fizyki , a jak sie ma to do rzezcywistosci to nie mam pojecia nie jezdziłem nigdy na takim paliwie . pozdrawiam , i chyba bede musiał jednak cos pokombinowac bvo coraz bardziej sie do tego przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 V Generacja fajny przebieg ma... Nie no żartowałem z tym wszytkim ale dalej dla mnie nie pojętne jest to że te Maximki tak zapierniczają :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Hehe. Prawie 300Nm robi swoje 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 V Generacja fajny przebieg ma... Nie no żartowałem z tym wszytkim ale dalej dla mnie nie pojętne jest to że te Maximki tak zapierniczają :roll: Samochod jest dosydz duzy ale nie jest jakis ciezar... Silniki mocne 3.0L ... wiecej nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 3200 to jest raptem 1450kg a moja Priemrka wazy 1250kg stsunek maasy do mocy jest lepszy zdecydowanie w MAximie - dziwne to :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amedyk Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Panowie, maxima waży 1360kg,tak wszędzie pisze, A32 3.0l manual rocznik1998 i jeszcze jedno 100km/ osiągam w 7.3 s bez żadnych przeróbek ,oczywiście mierzone na drodze a nie na hamowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 z manualem cos koło tego bedziesz miał , z automatem kreci sie koło 8 sek. , Coobcio rzeczywiscie tez sie dziwie ze takie szybkie są , ale z drugiej strony to Nissan japonska wyscigówa - hahaha pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Panowie, maxima waży 1360kg,tak wszędzie pisze, A32 3.0l manual rocznik1998 i jeszcze jedno 100km/ osiągam w 7.3 s bez żadnych przeróbek ,oczywiście mierzone na drodze a nie na hamowni Popracuj nad zmiana biegow. I przeanalizuj wykresy z chamowni. Wowczas powinienes spokojnie zzejsc ponizej 7. Ksiazka daje 6.9 Kolega ma maximke 98 na manualu z kilkoma przerobkami jak CAI, y pipe, UDP, STS, aluminiowe kolo zamachowe, sprzeglo ACT i na hamowni wyciaga 6.1s do paki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Mnie to ciekawi jak hamownia moze podować przyspeiszenia :?: W życiu się z czymśtakim nie spotkałem, ona podaje moc i moment oraz maksymalną predkość (leci do odciecia na najwyzszym biego bo male opory rolek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Mnie to ciekawi jak hamownia moze podować przyspeiszenia :?: W życiu się z czymśtakim nie spotkałem, ona podaje moc i moment oraz maksymalną predkość (leci do odciecia na najwyzszym biego bo male opory rolek) Ameryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 z ta hamownia cos nie tak , bo jest tak jak coobcio mowi , tam na rolkach sa małe opory i samochód przyspiesza bardzo szybkoi bardzo szybko jedzie , wiec nie wiem jak to mozliwe zeby zmierzyc na chamowni przyspieszenie , nawet jak by ustawic jakis opór rolek to jaki ten opór powinien byc , przecierz na chamowni nie am pedu powietrza któr sporo zwalnia auto , i nie ma tarcia no i nie ma nierównosci , wiec wyniki na hamowni moga byc z kosmosu . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 niby mozna programowo do symulacji podawaćpomiar rolek i wyjdize wynik zgodny z prawdąw 40% :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 no 40 % to troche mało zeby przyjmowac ten wynik za pewnik - hahahahah , no ale co tam wynik z chamowni jest jakby ktos pytał pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Jemu to programowo wyliczyli. Jak sie mierzyl na gtech wyszlo mu 6.01. Tak wiec program symulujacy na hamowni musialbyc niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Na torze mial wynik bardzo zblizony, ale juz nie pamietam ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 niezły wynik , zajeb ... musi to wygladac jak niepozorna Maxima tak wymiata , ale to jest własnie USA w Polsce po pierwsez nie ma dostepu do takich czesci a po drugie kasy to kosztuje tykle ze lepiej sobie zmienic samochód pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Jak chcesz to na ebay moge ci zalatwic jakis CAI za 20 gora 30 dolcow. A ypipe moze zapytaj w jakims zakladzie co wydechy robia. Jak bedzie trzeba to jakies fotki sie podesle aby kolesie wiedzieli co maja zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 20 dolarów , ale przesyłka drozsza niz towar i długoooo trzeba czekac , predzej czy pozniej znajde w polsace to ,a jak sie wkurze to pojade do dobrego mechanika i mu pokaze fotki zeby mi zrobił cos takiego , powinien umiec prawda ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 no i do tego dochodzi koszt przelania kasiorki do stanów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 20 dolarów , ale przesyłka drozsza niz towar i długoooo trzeba czekac , predzej czy pozniej znajde w polsace to ,a jak sie wkurze to pojade do dobrego mechanika i mu pokaze fotki zeby mi zrobił cos takiego , powinien umiec prawda ?? pozdrawiam Ok. Jak chcesz to moge ci porobic fotki mojego i jeszcze CAI innego typy. Moze uda mi sie tez wytargac jak wygladaja pojedyncze czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 przegladalem stronke Maxima.org , tam kazda maxima schodzi ponizej 7 s do setki !!!! , i nie pisza o jakis wiekszych przerobkach tylko wszycy robia Y-Pipe i CAI do tego jeszcze takie jakies pierdołki jak swiece itp. , szczerze mowiac boje sie troche takich przerobek , zeby mi sie4 cos nie zj** .... i zebym normalnie mogl jezdzic , ja musze uzywac samochod codziennie , ale bardzo kuszace sa osiagi , noz zobaczymy lato idzie musze kase na wakacje wylozyc , ale moze cos tam jeszcze doskrobie na przerobki . Coobcio mieszkasz w POlsce to moze mi powiesz ile moze w polsce wyniesc koszt takiej pzrerobki , mam na mysli CAI i Y-pipe , tylko orientacyjnie pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi