Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

KORZEN napisał:
Ja moją bez większych oporów na trasie Warszawa-Plońsk doszedłem do licznikowego 215 km/h. Gnałem za znajomego A4 1,8T i nie mógł mi odejść, a myślał że nie będzie miał problemu z objechaniem mojej Primerki. :lol:

nissan to nissan. to nie byle autko

• 3 tygodnie później...

Osobiście popieram darecki-ego. Jadąc swoją P11 SR20DE dostałem żółta kartę od Najwyższego. Suneliscie kiedyś ślizgiem po trawniku i jezdni przy prędkości 170 km/h nie mając za bardzo wpływu na to co sie dzieje? Dodam tylko że zdąrzyłem się zmieścić pomiędzy dwa tiry i wyhamowac w rowie. Uszkodzony jedynie tylny zderzak. Od tamtej pory nie rajcuje mnie szybka jazda (to już dwa lata) i patrzę z politawaniem na idiotów nie szanujących swego życia.

KORZEN :lol: - bajki mozesz juz zaczac pisac, calkiem dobrze ci to wychodzi, 1.8T!

balt - mow za siebie, tylko idiota mogl doprowadzic do takiej sytuacji!

dziwia mnie niektore vmax 2.0 primerek... moja bez problemu zamyka 200, a to slabsza werjsa 116KM, najwiecej jechalem 210 na zimowkach, nie probowalem szybciej jedynie z rozsadku, a opony letnie tylko do 180, wiec tez lepiej nie ryzykowac!

Moja seryjna SR20De nie chciala jechać więcej jak 207km/h innym poposrtu tak licznik pokazuje.

Najprosciej jest dokonać analizy prędkościomierz na hamowni, wówcza bład pomairowy nie przekracza 1,5 km/h

• 4 tygodnie później...

kurcze ja moim monowtryskiem na gazie (1991 0 2,0) poleciałem 180 ale jak zobaczyłem że się cały gtrzęsie i lusterka zaraz odlecą to podarowałem sobie dalszą próbę, chociaż pod nogą jeszcze miałem..bałem sie ze ta trupiarnia nie wytrzyma,,

Melek napisał:
176 km/h i ok 4,5 k obr/min,mysle ze 190 by pocisnela,ale mam stracha i z pasazarem nie szaleje :P p11 2.0 td

190 :shock: :shock: 2,0TD nigdy :!: Ja ostatnio swoja jechalem 178 wiecej sie nie dalo 8) . Chyba ze masz jakies przerobki. W danych fabrycznych pisze ze max. to 177km/h +/-2km/h

Co do przerobek to nie sadze by byly jakies,poprzedni wlasciciel to starszy pan,a na dodatek egzaminator prawa jazdy :D ale kto wie,jak wymienil silnik na nowke to mogl cos extra wmontowac hehe sprawdze na hamowni

Melek napisał:
  Krzysiek napisał:
Ja ostatnio swoja jechalem 178
pamietasz ile miales obrotow?

Cos okolo 4500-4700 nie pamietam dokladnie

Krzysiek napisał:
to max silnika to te obroty? To dlaczego na nich niema czerwonego pola ze to juz max danger itd.? :D ja tu czegos nie kumam :/

Ja równiez na A4 sprawdzałem swoją 1,6 16V LPG, 170-185 km/h mogę utrzymać, ale do Dortmundu w okolicy zagłębia Ruhry na gazie 203 km/h to był rekord, no to nara!

Melek napisał:
  Krzysiek napisał:
to max silnika to te obroty? To dlaczego na nich niema czerwonego pola ze to juz max danger itd.? :D ja tu czegos nie kumam :/

To na pewno nie max. Na chamowni jak rozbujaliśmy silnik pod czerwone pole na obrotomierzu to na liczniku miał 200 km/h z groszem. Myśle tylko, że w trasie przy prędkościach powyżej 170 km/h (na liczniku) opory powitrza są już dość znaczne i silnik nie ma już więcej mocy aby rozpędzić bardziej autko. Ja po wymianie przepływki rozpędziłem primerkę do 180 km/h na liczniku - 10 km/h lepiej jak na starej przepływce.

180km/h ladnie jak na takiego ciezkiego diselka :!:

Mysle ze na odpowiednim wydechu bylo by jeszcze o 10km/h szybciej :P

Coobcio napisał:

Ale to było licznikowe 180 km/h - rzeczywista prędkość była na pewno mniejsza.

Coobcio napisał:

180 km/h (wskazania oczywiście licznika) jechałem spokojnie w Niemczech i na ich ropie nie były to maksymalne obroty i pedał gazu też nie był w podłodze. Za mną jechał kolega mercem 170. Ja go minęłem :)

190 jest moim zdaniem realną prędkością. Max może być ciut większy.

W Polsce nie jechałem szybciej niż 140-150 jakoś nie rajcuje mnie szybka jazda po polskich drogach.

W wakacje wybieram się na południe drogami niemieckimi może zrobię zdjęcie...

Gorzej że boję się że mi np. opona trzaśnie, taki już strachliwy jestem :oops: , (180 jechałem przez około 10s potem zwolniłem do 140)

• 2 miesiące temu...

Wszystko mozna panowie smigajcie i po 300 km/h tylko na tory do jazdy sportowej prosze a nie po drogach widzieliscie kiedys takich delikwentow zawinietych na drzewie lub rowie ja juz kilku ogladalem i to rowniez porozbijanych na autostradach w niemczech ktore akurat wedlug mnie nie sa znowu takie rewelacyjne tacy to sie nawet na dawcow nie zawsze nadaja ech a taka reklame jak stop wariatom drogowym widzieli ??

a co do chlopcow z Firmy to w polsce macie jeszcze dobrze w stanach ostatno kolega przekrecil 180 i pytanie bylo jedno czy ma licencie pilota

po odpowiedzi nie kajdanki i pierdel a prawko przez szybke przez rok bedzie ogladal chcecie sie rozwalic wasz problem ale nie zabijajcie innych tylko dlatego zeby sprawdzic ile najczesciej stary samochod wyciagnie

a teraz zeby dalej nie smucic

to wyniki z toru calkiem calkiem obiecujace mimo ze automat (tryb S)letko w dol szybki prawy i prosta iii ..??? prawie 200 stowy bylo ale juz ryk straszny i tendencja do plywania po torze wiec odpuscilem szkoda zycia