Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wy serca nie macie tak krecic do maxa ja tylko 160km p10 1995 na kołach 14x185x65 poszedł by wiecej ale żal mi go a po drugie juz załapałem mandat zaprędkośc , miałem wtedy 140 wychamowałem do 105 na ograniczeniu do 60 .

• 2 tygodnie później...
Gość Rysiu83

dsc01070yk9.gif

fota robiona przez pasażera ja mocno trzymałem kierę :D

[ Dodano: Nie 08 Lip, 2007 21:11 ]

rozpędzanie to trwało całe wieki do tej prędkości ale się jakoś udało ile prędkości jest realnej w tym momencie nie wiem

• 2 tygodnie później...
Gość Niklocen

Moja p10 2.0 na gazie LANDIRENZO dość sprawnie rozbujała się do 210 km/h na obwodnicy Radzymina i w tym momencie

...

oberwałem od narzeczonej po łbie :-( Na codzień, zależnie od warunków, nie przekraczałem 150 km/h

Teraz hulam jej matizem :-( Na maxa (gaz) z górki (A4, góra św. Anny) prawie 160 km/h ale wrażenie conajmniej jakbym leciał 260 km/h moją primerką :-)

Na trasie ostatnio na lpg 200km/h na miekko.... i juz nie bylo gdzie szybciej.

Teraz "milicja" mocno najezona, mysle ze czasy ostrych jazd powoli sie beda konczyc.....

• 4 tygodnie później...

Ja na lpg BRC A2 Niemcy 215km/h a na Pb okolo 225km/h opony seria Ile mnie oszukał licznik to nie wiem :P :one:

[ Dodano: Czw 16 Sie, 2007 13:24 ]

Gustlik jutro rano bede w Lublinie( Mam gdzies rozładunek ciezarowki u Ciebie w miescie) :D

W dniach 10-15 sierpnia zrobiłem swoją Primcią 1500 kilometrów - w międzyczasie dolałem tylko oleju, wody do chłodnicy i tankowałem. Wracając w 4 osoby i z bagażnikiem załadowanym do granic możliwości udało mi się pociąć na gazie (mikser) około 195 kmh (licznikowe), nie chciał iść więcej, a nie było warunków, żeby go trzymać w tym stanie przez dłuższy czas (jeszcze z minutkę i 200 by stuknęło, ale co chwila ktoś przede mną się pojawiał).

Często przy 150 i więcej mam delikatne drgania kierownicy, czy to mogą być niewyważone koła? przed wyjazdem zmieniałem oponki (Pirelli P6000) i koła były wyważane - niestety nie ja tego pilnowałem. Czy mogli coś spartolić przy wyważaniu?

Aha. Przejrzałem na oczy i zobaczyłem sens rasowania hamulców gdy hamowałem gwałtownie ze 180. Dziwne dzwięki tarcia (klocki straciły swoje właściwości), wyraźnie mniejsza efektywność - w następnym autku nie pożałuję na markowe tarcze, klocuszki i płyn.

Ja CB nie mam. Wystarczy znaleźć jelenia i jechać za nim. Nigdy nie siedzę nikomu po chamsku na d*pie, zawsze bezpieczny odstęp, ale jak znajdzie się delikwent z ambicją pustego lusterka wstecznego, to mam "ofiarę". Wracając ze Szczecina do Warszawy miałem takie dwie Audice, jedna z Poznania, druga z Niemcowa. O ile Niemiec (albo handlarz, nie wiem) cisnął w trasie, a w miasteczkach przepisowo, to Poznaniak ciął równo - aż w kolejnym miasteczku go powinęli...

• 4 tygodnie później...

no ja swoja jechalem z niemiec na autostradzie niemieckiej 215km/h no ale przyznam sie ze bylo lekko z gorki!!! ale 205to na prostej lekko poszlo

mam tylko zmieniony uklad wydechowy kola 175 R13 no i na gazie

190 km/h z groszem, ale więcej nie jechałem bo nie ufam do konća dla mojego auta, nie wiem czy by w ogóle pojechała więcej i kierowcą też nie jestem wyśmienitym

ps. kolega botor ma ładne podświetlenie zegarów :)

• 3 tygodnie później...

Ostatnio na obwodnicy lubelskiej jechalem 160 i niezle lało ale primka klejiła sie do szosy.. :D nagle patrze SWIATŁA i daje po heblach no i ze znakomitymi hamulcami primera p10 staje na czerwonym :)

.........

ale nie bylo tak wesolo. koles za mną w tirze FH12 z ukrainy wiozł okna czhyba i myslal ze przelece na zoltym a ja se odpuscailem no i ten mi pierdut w tyl przy 80 kmh

(tak wykazal tachometr] no i wypchną mnie na druga strone skrzyzowania. ale jak wsiadlem to... zobaczylem ze odlamal mi ten bejzbol jeden mój kochany spoiler :( i lekko puknąl w zderzak i klape a tak to nic... primerka jest naprawde bezpieczna a moj znajomy mowil cos ze ma 4 * euro NCAP.. :D .

Ja moja nyska pedzilismy 210 km/h na drodze Brzesc -Minsk na Bialorusi piekna 2 pasmowka chyba ze 20 km prostej ale skaczylo sie suszarka i mandatem w kwocie 20 usd warto bylo :D