Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Ja, jak leciałem na hamburg, za szczecinem ( :D ) jechałem, zdarzało się, że nawet po 30 minut 180km/h (tą nową autostradą, pusta jak by zamknięta), dalej nie szedł (był załadowany)... Wracając miałem ją jeszcze bardziej załadowanego i z górki trzasnołem 190km/h! :D wyła i furczała, ale jestem z niej dumny, ma ćwierć miliona kilometrów na zegarku! :D

Oczywiście mam cd20t! :D styczeń 1997 gx sedanik zielony, z hakiem, taki rodzinny samochodzik, wymarzony w trase! (wtedy jeszcze na stalowych 14" seria z kapselkami :D)

Pozrawiam wszystkich szcześliwych posiadaczy!

• 4 miesiące temu...
Gość Krzysztof P.

220 km/h na niemieckiej 9. Pięć osób na pokładzie. P11 2 LITRY. Na benzynie bo ja nie gazuję swojej Primki. Wystarczy że mam kuchenkę w domu na gaz. ;)

Teraz coś się porobiło i autko coś ciągu nie ma. Pokazuje kod 34. I nie wiem gdzie kupić ( poza serwisem ) czujnik spalania stukowego...

Krzysztof P., polecam google - InterCars ponoć ma - szukaj w sklepach internetowych i na forum - temat przerabiany wielokrotnie i wymieniali ten czujnik - napisz do kogoś co to zrobił - powinien ci odpisać co, gdzie i za ile :)

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=stukowego

Poczytaj

• 2 miesiące temu...

Witam wszystkich.

Chciałbym podać najnowsze wyniki prędkości primery 2,0td

Dziś jechałem moim 150KM dieslem 275km/h. Licznik trochę się przekręcił ale to nic.

Dopiero program w jednej telewizji uświadomił mi jak bardzo muliłem moje auto. :one:

Uwaga przy 260 km/h trzeba zamknąć szyberdach bo wieje, trochę.

Gość beetlejuice
Witam wszystkich.

Dziś jechałem moim 150KM dieslem 275km/h. Licznik trochę się przekręcił ale to nic.

Dopiero program w jednej telewizji uświadomił mi jak bardzo muliłem moje auto. :one:

A głowy ci nie przewiało od tej prędkości:-) i na pewno silnik założyli z Czerwonego Października.....i dachu nie zamykaj:-)może trochę cię ochłodzi.

miałem już kilka razy przyjemność jechać moją p11 2.0 16v ciut ponad 220km/h. 200 bez najmniejszego problemu ale do 220 trzeba chwilkę bujać. A to wszystko na trasie Katowice - Wrocław bo na innych dróżkach to nie przystoji tak naginać.

170 KM/h 2,0 td wiecej moze i by poszła ale to juz chyba z wiatrem :) mi to tam w zupelnosci wystarcza bo zazwyczaj 100 jezdze ;) ale sprobować trzeba było :diabel2:

Witam wszystkich.

A głowy ci nie przewiało od tej prędkości:-) i na pewno silnik założyli z Czerwonego Października.....i dachu nie zamykaj:-)może trochę cię ochłodzi.

Obejrzyj tvn turbo to zrozumiesz dowcip :zly2:

Nie wiem - czy wy tez to zauwazyliscie ,że primerka woli sie wkrecac od stowy w gore niz od 0 ??

Moja piekna czarna maszyna przegrywa kazdy start z civikami , ale od 3 biegu zaczyna grzmiec i zadne nawet podpicowane kompakty nie daja rady :)

To jest po prostu typowy woz na trasy

Znajomy ma civica coupe 1.6 jakies 135KM no i lzejsze auto na pierwszych 2 biegach byl gora pozniej dostal baty :)

Nissan to Nissan

Gość zecikk

Moja 2,0 115km na lpg takie wyniki ( do czerwonego pola) 1-45 , 2-90, 3- 145, 4- 185,5- 205 ale nie dociagnalem jeszcze do konca jej :) . Na PB nie testowana w takich warunkach.

17 lat juz masz prawko :?: niemożliwe :P

hehe juz kiedys jak sie przywitalem to napisalem ze czasem bede pisac w imieniu ojca :)

a TO nasze wspolne odczucia gdy troche sie podusi czarna maszyne :)

Tomek S zlot jest w drugi dlugi tydzien maja od Bozego Ciała (22-25)

pozdro

Gość CichyBart

mierzyłem przyśpieszenie z 2 do 4tys obr. ... złapałem się za głowe, po czym dziewczyna do mnie - ale czemu masz trzeci bieg...? ;/ (wyszło prawie 9sec)...

Nie wiem - czy wy tez to zauwazyliscie ,że primerka woli sie wkrecac od stowy w gore niz od 0 ??
Masz racje ulubionym biegiem nissanow jest bieg trzeci :) dobre do wyprzedzania, moment i 140 na budziku :)

Ostatnio mierzylem sobie przyspieszenie na oko, wolny start i wyszlo 11sec.

no powiem że primerki się ładnie bujają :) nie wiem jakim cudem swój "autobus" udało mi sie rozbujać do 200 km/h ale przyznaje się że na trasie było z górki i czas w jaki to osiągneła był przerażający

Gość CichyBart

1,6, 16V (P11, '98) w jakim czasie powinna osiągnąć 100km/h? przy jakich prędkościach jakie biegi wrzucać? niebawem jadę na A2 i chciałbym już skorzystać z Waszych doświadczeń... (mimo, że mam sekwencję, przetestuję ją przede wszystkim na benzynce :>)

Pozdr.

wychodzi z tego, ze primera da sie jeżdzić.

da sie na powyższej usterce jechać

i w zwiazku z pierwszym linkiem ledwo do domu się doczołgałem