Gość spikel Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 212 autostrada w Niemczech - p11 lpg sekwencja full obciążony - ale to max już ! po Polsce nie ma gdzie tak jeździć poza tym za dużo się nie zaoszczędzi a stracić można wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SpikE Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Hej, masz bardzo fajny nick No ja swoja machina ostatnio czesto podruzuje autostrada wiec mozna przydepnac momentami do tych 130km/h A tak na serio to wiem, ile moze pojechac i nie musze tego sprawdzac. Zycie jest jedno. Jednak jak bylem mlodszy i bardziej szalony zdazylo mi sie pojechac kilka razy 220 ale to jeszcze nie bylo z pewnoscia jej ostatnie slowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekjacenty Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 moja p10 na gzie 210 km i dusza na ramienu to juz wszystyie pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 No ja swoja lecialem 200km/h na zupelnie nie uczeszczanej drodze. Ale mam jedno pytanie, bo ma cos takiego dprzyspiesza wchodzi na obroty 4000 i na chwile czuje jakby ja cos przymulilo do obrotow 4200 i do 4200 znow ladnie ciagnie do chyba 5800 czym to moze byc spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateo145 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Moja Primiera w Silniku 2.0 w Dieslu 90KM jak wracałem z Belgi miała na blacie 185 km/h i więcej by już chyba nie poszła. Zaznaczam ze waży prawie 1,8t . i dosyć ładnie się zbiera ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerenko Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 W lato smigałem kawałkiem A1 - Rusocin - Swarożyn (25 km) zrobiłem w 7 minut Oczywiście z zachowaniem zasad bezpieczeństwa, na codzień nie przekraczam raczej 3000 obr., nie katuje silnika. Natomiast moja P11 1,6 PB poszła 195-200 km/h ale bylo tak głośno jak w Boeingu przy starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 210km/h na A2 pod komornikami. kiedys z ojcem ponad 225 w niemczech na autostradzie (auto bylo wtedy calkiem nowe) NISSAN PRIMERA 1,6 SLX 73kW 1997r 150000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 1,6 73KW ma wg tabeli max prędkość 180km/h. Jest to prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 za duze to przeklamanie nie moze byc. przyspieszenie do 100 mam w 9s. daje rowno z leonkiem 1.9 tdi 130km. a w momencie jak jechalem 200 to na GPS pokazywalo 196km/h , wiec wlasnie przeklamanie jest bardzo male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 udalo mi sie na autostradzie w niemczech 200 osiagnac (zaczyna mnie to stresowac... primera WP11 2.0 w benzynie niby 130 KM a tak slabo jedzie i duzo pali (przy 100-130 km/h na autostradzie minimum 7,5 l) :/ :?: ..moze cos mam uszkodzone...albo potrzebny VE :one: :diabel: hyhyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 za duze to przeklamanie nie moze byc. przyspieszenie do 100 mam w 9s. daje rowno z leonkiem 1.9 tdi 130km. a w momencie jak jechalem 200 to na GPS pokazywalo 196km/h , wiec wlasnie przeklamanie jest bardzo male. To masz niemal osiągi jak GT co ma 50km więcej i lepsze od normalnej 2.0 131KM....... reasumując zmień stoper bo ten co masz kłamie i to dość mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Hehehe ale sie rozbawilem.Ten Leonik chyba mial silnik sdi,to by sie zgadzalo Normalnie ta prima z jakims dopalaczem jest.A wracajac do tematu,ja swoja prima lecialem 180km/h,moze wiecej pojdzie ale to bedzie trawalo wiecznosc.A dla porownania suniaczem na autostradzie do Bratyslawy z pelnym bagaznikiem 190km/h az babeczka sie usmiechala do mnie z terenowego Volvo,ze siedzialem jej przez wiekszosc trasy na tylku,chociaz wolalbym na jej prawdziwym:) a nie na volvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 za duze to przeklamanie nie moze byc. przyspieszenie do 100 mam w 9s. daje rowno z leonkiem 1.9 tdi 130km. a w momencie jak jechalem 200 to na GPS pokazywalo 196km/h , wiec wlasnie przeklamanie jest bardzo male. Ukryte turbo :?: Na G-Tech'a go :diabel2: btw. u mnie przy 100km/h przekłamuje (vs GPS) o około 8km/h, przy 200km/h przekłamuje o około 15km/h. A żeby to sprawdzić trzeba jechać przez jakiś czas ze stałą prędkością, bo tak, to GPS aproksymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 oto film ktory nagralem w zeszlym roku i widac ruszanie od 4 do 13 senundy 100km/h:)) http://pl.youtube.com/watch?v=1m7Nmw6X0oE oczywiscie mozecie nie wierzyc ze to 1.6 ale taka prawda. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 od 4 do 13 senundy 100km/h:)) Albo jestem slepy albo 100 na godzine widze przy 16 sekundzie (+ rezerwa + przeklamanie licznika) i wszystko sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 tak raczej na koncu 2 biegu jest juz 100km/h a wlasnie bieg sie skonczyl na 13 sekundzie:) jesli chodzi o przeklamanie licznika to napewno jest. ale bardzo male. napisalem jakie przeklamanie mialem przy 200km.h juz wczensiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiLGT Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jak sprawdzalem z gps'em to w mojej pimce przeklamanie to ok 9% przy 100km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 jestem z pod pozniania:) na czym ? mam namiar jechac na hamownie ale jak narazie nie mam kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Na pomiarach rozumiem, że ruszacie na 1 i ciągniecie na 2 biegu do 100km/h? (chyba, że do odcięcia, to na trzeci bieg...)? ps: taki pomiar gdzie można wykonać? I jak to stoi cenowo? Chciałbym zmierzyć... ps: jestem z Konina :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 oto film ktory nagralem w zeszlym roku i widac ruszanie od 4 do 13 senundy 100km/h:)) http://pl.youtube.com/watch?v=1m7Nmw6X0oE oczywiscie mozecie nie wierzyc ze to 1.6 ale taka prawda. POZDRAWIAMDlugo nie pojezdzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodykulka Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 dlaczego sadzisz ze niedlugo? moj ojciec jezdzi zupelnie tak samo jak brat. i jak narazie to nic sie nie stalo a auto to mamy od nowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Tylko gratulować szczęścia... Ograniczone zaufanie nie tylko do innych uczestników ruchu, ale i do samochodu... (jeden kolega w jakimś poście wrzucił fotki, co się stało z jego samochodem, gdy opona (chyba bieżnikowana) poszła). ps: off topic się robi. prośba do admina: zbędne posty usunąć / przenieść do hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 co do nawigacji moje mio zawyża predkość o 8 km/h tak wiec na pewno nawigacja nie zastapi ci licznika . Na filmiku praktycznie nic nie widać . Jeśli masz 100 km/h w takim czasie to na pewno nie na seryjnym silniku a jesli na seryjnym to na pewno nie na 1,6 bo jeden 1,6 ma zbliżone osiagi do 2,0 dt. Stwierdzam krótko i bardzo trafnie ze klamiesz i jest to zwykla prowokacja pozdrawiam i prosze admina o zrobienie porzadku w tym dziale :diabel: p11 slx 2.0 16v http://pl.youtube.com/watch?v=K6ZhRPkE6Zs&...feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lelek113 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 No ja dzis równo tydzien po zakupie postanowiłem wypróbować sprzet w drodze do słupska. Jest tylko jedno miejsce na próbe ale sie udało. Wybujałem kolumbrynke 200 i dalej nie trzymałem chociaz juz bardzo nie chciał przyspieszać. Skonczyła sie długa prosta i nie wiem czy poszła by choc kusk wiecej :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pepe45 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 2,0 dlx diesel bez turbo- z 4 osobami udało mi się rozbujać trochę poniżej 190km/h. Wiem jednak porównując odczyt z GPS wiem że zawyża. Teraz z GPS nie miałem jeszcze okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi