Gość Silas Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 sr20de 140km/h... jeżdżę po "emeryciemu" a tak naprawdę to nie miałem okazji wypróbować ile to idzie - zmienie oleje i filtry i wybiore się na obwodnice w piaskach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KarolGalek Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 ja sie pochwale nowy most w puławach primera 91buda-silnik94 2.0dSLX z 4 osobami 170km/h poszedł by wiecej ale bałem sie bo zawieszneie z przodu kupy sie nie trzyma a jak jest według tabeli? ile to to leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 witam jestem posiadaczem p11gt. na autostradzie warszawa poznan jechałem 225 na gazie w 4 osoby to była pogoń za mazdą6 tylko niewiem ile licznik oszukuje bo nawet ostatni 200 było grane ze spalonym sprzęgłm wien napewno jagby ten zegar nie kłamał to 200 poleci :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Primera P10 2.0 215 na benzynie i trzeba było hamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rademenes_P10 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja swoja P10 2.0dSLX wydusiłem 185 km/h. Od 0-100 km/h szkoda gadać Nie jest to killer na 1/4 mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Licznik w p11 sporo zawyża, około 10 %. Czyli rzeczywiste prędkości są sporo sporo mniejsze niż te, które wam wskazują liczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekbh Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ja swoją P10 1.6 na gazie 160, po przełączeniu na benzynę 180. Więcej nie chciałem, nie miałem takiej potrzeby. Wolę po mieście setką polatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 P10 2,0d SLX przy szybkim spojrzeniu na licznik 150km/km... noga z gazu - tak pewnie byłoby więcej ale już tego nie powtórze :diabel2: chyba :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kordzio Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 W mojej załadowanej na full primce podciągnąłem do 200 km/h i jeszcze coś mocy pod pedałem zostało, ale już go nie dusiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jagood Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 moje p12 1.9dci, zmierzone gpsem: 0-100=10.5sekundy 80-120=8.1sekundy vmax nie testowałem bo w okolicy nie bardzo jest gdzie, narazie leciałem 180według gps`a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter-urs Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 na trasie siekierkowskiej według GPS-u .P11 1.6SLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechuGT Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A ja pojechałem przetestować sobie nowy odcinek A2 koło Strykowa... No cóż było bardzo fajnie. Poleciałem p10 w 1,6 (bez gazu) najwięcej jakieś 187km/h :kosci: (było lekko z górki) a na płaskim 180 km/h i więcej nie chciał . Niestety strasznie trzęsło w środku - kierownica, plastiki itd. wszystko w środku latało. Nie wiem czy wina opon czy z zawieszeniem coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 koła do wyważenia. Też mam 1,6 na gazie i szedł 178 więcej nie cisnąłem... A droga jest fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwachu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Teraz ja sie pochwale... Sam jestem w wielkim szoku bo mi moja nyska 1.6 na autostradzie wczoraj 2zł poleciała... :diabel2: 1.6 a chodzi jak moja poprzednia Mazda 626 2.0 :one: Bez lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 coś mi sie bardzo wiezyć nie chce ze P10 2.0 d leci praktycznie tyle co o 15 koni mocniejsza p11 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertos245 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Moja 2.0 slx na obwodnicy Garwolina 200 km na gazie a 210 km paliwko pedał w podłodze w tamtym tygodniu sprawdziłem pierwszy raz o dwóch lat jak ją mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sky_ven Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 A1 kierunek Wrocław P10 1.6 SRi - okolice 190km/h, chyba już więcej nie chciała, ja zresztą też miałem już dość ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Mój turbo klekot 3 razy już przekroczył 200 km/h licznikowo - więc jak widać TD sobie radzi - wbrew pozorom tak długo to nie trwało, ale sam byłem na pokładzie za to wagowo jakby było nas dwóóch :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalplock Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 200 km/h piszesz ...? to moze jestes wstane powiedziec czemu moja 2.0 TD 97 rok na V-power Shella leci 170.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 200 km/h piszesz ...? to moze jestes wstane powiedziec czemu moja 2.0 TD 97 rok na V-power Shella leci 170.... Mój leci 175-180 maxx, więc wszystko u ciebie jest OK. Bajki o 200km/h w TD wierze równie mocno jak w spalanie TDI na poziomie 5L w mieście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mój leci 175-180 maxx' date=' więc wszystko u ciebie jest OK. Bajki o 200km/h w TD[/quote']Masz rację. Po pierwsze liczniki zawyżają, po drugie nieraz ludzie mają opony o niższym profilu i już wynik zawyżony, a po trzecie wystarczy silniejszy wiatr z tyłu i już auto w tym momencie więcej poleci. Twierdzenie że takie auto leci rzeczywiste 200 km/h w warunkach neutralnych (wiatr,nachylenie) dowodzi tylko jednego: błędu pomiaru spalanie TDI na poziomie 5L w mieście.... Ojciec ma octavię 1.9 tdi 90 KM. Fakt że jeździ totalnie jak dziadek ale co do spalania to wiem że po nieraz zakorkowanym wrocławiu średnie spalanie wychodzi mu rzędu 5.5 - 5.8 l/100 km. Brat kiedyś podobną octavią miał spalanie po mieście jeżdżąc normalnie w granicach 6.5 - 7 l/100 km. A z innej beczki: kiedyś miałem volvo 340 1.6 diesel, szalone 54 KM ale po mieście więcej jak 6 l/100 km mi nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalplock Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 to good ale i tak bym chcial jej intlcooler wsadzic :) :) myslicie ze dostala by Pare koni wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 IC nie dodaje koni ,dzieki niemu moze wzrosnac vmax i bedzie zwawiej przyspieszal na wiekszych predkosciach,dla silnika same plusy bo dostaje zimne schlodzone powietrze ,ale koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalplock Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 :/ .. nie dobrze ... a orientuje sie ktos moze czy do tych typow silnikow mozna wsadzic chipa jakiegos badz komputerowo wzmocnic turbo...? chodzi mi o okolo 110 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jak jechałem z 3 kumplami do wrocka na A4 na gazie na liczniku było 190 i było troszeczke z górki. Silnik 1.6 90KM;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi