Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a orientuje sie ktos moze czy do tych typow silnikow mozna wsadzic chipa jakiegos badz komputerowo wzmocnic turbo...? chodzi mi o okolo 110 km... :)

Nie nie można. Jest to silnik starego typu. Dac może wieksze turbo + intercooler

Jak nie mozna? sa oferty chipa na 115KM i 230NM ,przeciez ten silnik ma juz elektroniczna pompe Bosha wiec paliwa mozna podlac. Turbo potraktowac Mbc i zawsze cos sie wyciagnie :)

Gość michalplock
:):):):) nadzieja matka glupich jak to mowia ... :D ale na dniach bede chcial isc jak znajde chwile do kolesia od diesli i dowiedziec sie dokladnie czy mozna cos zrobic z tym silnikiem .... :)

Jeśli nawet się uda, wątpliwe by ten silnik, który ma zbyt słabą konstrukcję nawet jak na moc i moment nominalne (częste problemy z głowicą, uszczelką pod głowicą) długo wytrzymał po takim tuningu.

• 5 miesięcy temu...

Ciekaw jestem, czemu ma służyć ten temat. rozumiem jazdy na zamkniętym torze, wynajętym lotnisku, ale na drogach publicznych?

Dziwię się moderatorom, że zamykają podobne tematy, przekierowując jednocześnie dyskusje tutaj.

Może warto zacząć wspierać akcję STOP WARIATOM DROGOWYM ?

Radując się osiągniętymi prędkościami, nie zapominajcie tylko że liczniki w primerkach zawyżają o ok 10 % zatem 200 licznikowe to w rzeczywistości ledwie sto osiemdziesiąt parę :)

• 1 rok później...

A Koledzy powiedzcie mi co jest z moja...?? bo obojętnie czy na gazie czy na benznie to przy 200 km/h mi silnik gasnie... poprostu sam gasnie .. ja wciskam gaz do dechy zeby auto jeszcze przyspieszało patrze na licznik a tu obroty spadaja i wszystkie kontrolki sie swieca bo silnik juz nie pracuje... i sprawdzałem to kilka razy i tak sie dzieje.. 200 i gasnie.. a wiecie jak wtedy wlosy deba staja:( bo predkosc niezla bo dwie paki a tu pedały twarde wspomagania hamowania brak, kierwnica sztywna bo tez wspomagania brak.. oj mowie Wam.. ale co to moze byc?? sr20de + sekwencja p11.144

Autostrada w Niemczech 210km/h na gazie brc 24 seqwence i jeszcze było co przycisnąć, ale strach bo opony z tyłu już nie nowe i nawet nie wiem jaki tam indeks prędkości mają....a przebiegu ma moja primka 200tys. Silnik naprawdę nieźle się trzyma, można było podróżowac z tą prędkością i dodam że nie było z górki. Mina faceta w porsche bezcenna :lol: , efekt taki że zaraz dodał gazu i odszedł z prędkością światła. Co by nie mówić Primery to bardzo dobre auta pod wieloma względami.

Gość Kamilsr20

moja Primerka Kombi 2.0 131 niestety Automat 185km/h na krotkim odcinku moglaby szybciej tylko nie mialem gdzie a ze jest to automat to 3 bieg mam do 170 a jak wrzuci 4 to mam 4 tys obrotow niecale nawet i brakuje troche mocy ale mysle ze na autostradzie na prostej moze i by nawet to 210 poleciala dodam jeszcze ze opony 215/40/17 i max opcja SE wiec troche ciezka tez jest od standardowej :)

moja Primerka Kombi 2.0 131 niestety Automat 185km/h na krotkim odcinku moglaby szybciej tylko nie mialem gdzie a ze jest to automat to 3 bieg mam do 170 a jak wrzuci 4 to mam 4 tys obrotow niecale nawet i brakuje troche mocy ale mysle ze na autostradzie na prostej moze i by nawet to 210 poleciala dodam jeszcze ze opony 215/40/17 i max opcja SE wiec troche ciezka tez jest od standardowej :)

Też mam w automacie i moja na niemieckim autobanie poszła 185km/h i dalej nie chciała iść już na gazie. Ale instalacja gazowa zwykła na mikserze i auto zapakowane z trzema osobami na pokładzie ;) przy 180 miałem 4200 obrótów

• 1 miesiąc temu...
Gość Kamilsr20

Uaktualnię moje osiagniecie ostatnio na obwodnicy osiagnołem 205km/h licznikowe oczywiscie gsp 198km/h dodam ze kombi , automat ,16" i najbogatsza wersja przez co troche cięższa moze i by poszla troche jeszcze ale to bym potrzebowal dluzszej prostej :)

• 2 tygodnie później...

witam ja moją w10 1,6 b+g przy 170km/h zgubiłem tylny zderzak :)szczęście że była pusta droga

• 2 tygodnie później...

Też mam w automacie i moja na niemieckim autobanie poszła 185km/h i dalej nie chciała iść już na gazie. Ale instalacja gazowa zwykła na mikserze i auto zapakowane z trzema osobami na pokładzie ;) przy 180 miałem 4200 obrótów

Słucham!?? A jaki masz silnik w swojej? Ja przekraczając 150km/h (jadąc na gazie, instalacja zwykła) mam 4tys. obrotów w dwie osoby, a Ty przy 180km/h? NA PIĄTYM BIEGU? Dziwne trochę, albo mój jest złomem - a nie wydaje mi się, albo Ty coś mi tutaj czarujesz :shifty:

A ogólnie 190km/h na gazie, 200km/h i jeszcze by poszła na beznyznie tylko drogi zabrakło :P

Edytowane przez gromu

Gość Kamilsr20

Słucham!?? A jaki masz silnik w swojej? Ja przekraczając 150km/h (jadąc na gazie, instalacja zwykła) mam 4tys. obrotów w dwie osoby, a Ty przy 180km/h? NA PIĄTYM BIEGU? Dziwne trochę, albo mój jest złomem - a nie wydaje mi się, albo Ty coś mi tutaj czarujesz :shifty:

A ogólnie 190km/h na gazie, 200km/h i jeszcze by poszła na beznyznie tylko drogi zabrakło :P

Kolego ty masz pewnie manual i to sie zgadza ale w automacie przy 200 km/h jest około 4500 obrotow a przy 180 ok 4200 automat tak ma

witam

moja primerka to w10 1.6 manual benzyna+gaz zwykły 90KM motor a to nie było na 5 tylko na 4 biegu bo 5 nie mam bo mi wyskakuje z własnej głupoty, gdyż miałem manie trzymania ręki na lewarku i dogniatania piątki no i synchronizator się posypał została tylko 4 tak więc zapewniam że jest to możliwe.

Te silniki są tak elastyczne, że przy 120 przełączysz z 4 na 3 i nic się nie stanie, ogólnie byłem bardzo zadowolony z mojego nismo tylko blacharka trochę kiepska i musiałem go sprzedać, swego czasu na gazie za 60 zł robiłem prawie 400 km

a le to było przy działającej 5 i cena gazu była 1.95

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

witam

mam pytanko o siągi P11 2.0 16v 85kw (115km) 97r.(chyba 245000 km przebiegu) na 5 biegu dochodzi tylko do 4000 obr i 160 km/g a na 4 biegu kręci do 6000 obr i coś koło 160 km/h bez problemu - czy to pada mi silnik czy może jakiś ogranicznik szybkości bo do 150 km/h jest bardzo energiczna na każdym biegu.

dzięki za porady

• 2 miesiące temu...

Ja na prostej Pyrzyce-Szczecin lecialem swoja GA16DS(gaznik!!!)183 km/h.Mozliwe(watpie)ze poleciala by kilka kilometrow wiecej,ale droga sie powoli konczyla :D Mysle,ze nie jest zle jak na taki slabiutki motorek.

1,6 p11 na gazie poleciała 190 na ekspresówce

Primera p10 1.6 16v pełny wtrysk.

195km/h przy 5000 obr/min na 5-tym biegu na A4.

Było z górki ale na prostej utrzymywał prędkość przy 2 osobach. bez bagażu.

Na szczecin jechałem od słupska z dwoma pasażerami i kapke bagażu było i 155km/h ale to po długim rozbiegu a i pamiętajcie że to 2.0D bez turbiny :) a na lokalnej drodze (całkiem fajna między wioskówka nie dawno wyremontowana za pieniądze z unii ) to prawie 150 km/h miałem ale zaczeła się grzać i niestety okazało się że głowica zrobiła mi małą niespodziewankę i pękła ....

P.S. Szerokości wszystkim :)