nissan fan Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Chcę się podzielić z wami moim doświadczeniem dotyczącym osiągniętego poziomu spalania. Moja primerka 2.0 na benzynie miała do pokonania trasę ze śląska nad morze.W Łodzi wypadło dokładnie 200 kilometrów i postanowiłem ponownie zatankować do pełna- wynik 11,3 litra czyli niewiele ponad 5,5/100. Jestem w szoku ,czy to jest możliwe ,czy raczej na duzej stacji BP mnie okradli? Jechałem pustą drogą, bardzo płynnie ,z obrotami na poziomie 2500-3000,ale jednak załadowanym rodzinką i bagażami samochodem. Dalej już nie było tak oszczędnie bo miejskie korki i 90 km autostrady przed Gdańskiem zrobiło swoje i nie było już tak pięknie. Jak tam wasze osiągnięcia w dobie drogiego paliowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Chcę się podzielić z wami moim doświadczeniem dotyczącym osiągniętego poziomu spalania. Moja primerka 2.0 na benzynie miała do pokonania trasę ze śląska nad morze.W Łodzi wypadło dokładnie 200 kilometrów i postanowiłem ponownie zatankować do pełna- wynik 11,3 litra czyli niewiele ponad 5,5/100. Jestem w szoku ,czy to jest możliwe ,czy raczej na duzej stacji BP mnie okradli? Jechałem pustą drogą, bardzo płynnie ,z obrotami na poziomie 2500-3000,ale jednak załadowanym rodzinką i bagażami samochodem. Dalej już nie było tak oszczędnie bo miejskie korki i 90 km autostrady przed Gdańskiem zrobiło swoje i nie było już tak pięknie. Jak tam wasze osiągnięcia w dobie drogiego paliowa? Ja jak jadę po emerycku na benzynie to mi komputer na trasie pokazuje nawet 5,3 (ale to już ekstremalnie po emerycku). Przy średnio dynamicznej jeździe wzrasta do 6,4. Na gazie 8 litrów (dałoby się mniej ale na tańszym paliwie noga robi mi się automatycznie cięższa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko70 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) witam serdecznie ja na autostradzie wycisnalem tylko 170km/g jadac na gazie silnik 1.8 p11 i to bylo wszystko !!!! nie wiem dlaczego tak slabiutko?? Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez darko70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 darko70, a myslalem ze to moj silnik jest zajechany, no chyba ze masz diesla, co by moglo tlumaczyc tak slabe osiagi przy takiej pojemnosci. ja wyciagnalem tyle samo, jechalem 160 na autostradzie i za chiny nie chcial pojsc dalej, nooo, z lekkiej gorki udalo mi sie rozbujac go do 170. silnik 1.6, benzyna + gaz (ten sam wynik na PB i LPG), WP11.144. czy to normalne ze tak cienko poszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ja kiedyś miałem GPS-owe 180km/h na 4-ce w SR20DE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz11 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ja kiedyś miałem GPS-owe 180km/h na 4-ce w SR20DE... U mnie licznik pokazuje 10km/h więcej niż GPS, też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 U mnie licznik pokazuje 10km/h więcej niż GPS, też tak macie? norma... tez tak mam. to kwestia przeklamań licznika? czy moze na wynik mają wpływ opony? bo raczej wątpie by GPS się mylił (chociaż nie wykluczam takiego scenariusza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Kiedyś była norma dla producentów że licznik powinien zawyżać. Bodajże powyżej 60km/h powinien pokazywać +10% +4kmp/h I tak mniej więcej większość liczników oszukuje. Miałem tak samo w Toyocie carinie, citroenie xantii czy reno kangoo. W tym ostatnim na liczniku mam 160 a na gps ok 140. Czyli ten model tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 To prawda ze liczniki samochodowe zawyżają prędkość. Przy 100km/h wskazanym przez licznik prędkość rzeczywista wynosi 90km/h. Także można przyjąć ze liczniki zawyżają prędkość rzeczywistą o 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 1,5 roku temu latem na obwodnicy w mojej P11 SR20de 130 KM lecialem ok 1-1,5 cm poza 220. Kola 15stki, zaplon przyspieszony, blos ustawiony za bogato(a wiec i brak odcinki), kolektor 4-2-1 z sunnego gti, wydech przelot 2,25 cala tylko na koncowym orginalnym ale juz wydmuchanym tlumiku(oczywiscie zadnych katalizatorow)a i jeszcze puszczona rura fi 70mm z fabrycznej puszki powietrza w nadkole no i oczywiscie nowe filtry itp. Ciekaw jestem ile by GPS pokazal rzeczywistej predkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja swoją 2.0 (na gazie) ostatnio na obwodnicy trójmiejskiej pojechałem 210km/h.Kto da więcej??? 8) ale wg zegara czy wg radaru bo po 150 to już nie wierze w to co widze kiedyś jechaliśmy w 3 różne auta każdy miał 120 na tempomacie i jechalismy w róznych prędkościach OCZYWIŚCIE JA NAJSZYBCIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 150km/h. dalej nie bije bo oponki z kulkami p11.144 1.8 2000r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A w kwesti tematu 210 z zegarów na bahnie a po 20 min czerwony czek engine i 40 min PITSTOPU Nigdy wiecej nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Na benzynie 200km/h na gazie 190km/h dane licznikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppiterek Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Mój błekitny szerszeń 210 poleciał na gazie bez problemów, był jeszcze duży luz pod nogą i na obrotach. Przelot 245 000 1,6 DX P 11 z 98r na wtrysku. Tak czytam forum to jest to jakiś udany model. Oszczędny (8 L gazu na 100) i dość żywa jak na taki przebiek, dziennie robię 120 km i naprawdę mało które autka mają takie przyśpieszenie i elastyczność w silniczkach a kilka już miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 215km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 to dzis lece na A2 i sprawdże z GiePeeSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaserTi Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 P11 SR20DE 2.0 131/130 hp. 210 licznikowe bez większych problemów. Moim zdaniem wystarczy spokojnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 d*pa ciasno na trasie zrobiłem kilka podejśc ale ciasno i zwęzki teraz musze poczekac na wymiane zawieszenia i wtedy zrobie kolejne podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s-s-z Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Po zakupie WP11.144 SR20DE tj. 19.09.2012r. na drodze Elbląg-Ostróda 180km/h na LPG szła dalej ale strach mi nie pozwalał. Na tej samej drodze tylko N15 GA14DE 170km/h na LPG i to był max. Dane licznikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 230 na autostradzie, 220-225 na publicznej drodze. Rozwala omegę 2.5 v6 170 koni do ok. 220 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 noo!!! ale czym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Dociągnąłem swoją WP11.144 (140 KM) do 205 km/h i ciężarówka zajechała mi drogę :-) może by coś jeszcze dalej poszło, ale chyba już niewiele. Na benzynie oczywiście, choć silnik zagazowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość minut15 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A możecie napisać przyspieszenie, a nie v max? Może 0-100, albo np. 60-140 km/h? W zasadzie to interesowałoby mnie przyspieszenie primery p11 przed liftem z silnikiem 2,0td. Mam wrażenie, że w mojej nie działa turbo. Tzn. coś tam dmucha, ale jak na dwulitrowego turbodiesla, to przyspieszenie/elastyczność jest koszmarna. Wcześniej jeździłem cięższym mondeo I z silnikiem 1,8td i było o wiele lepiej, a o porównaniu do VAGowego 1,9tdi nie ma co wspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 na letnich 215/50/17 200 km/h na zimówkach 205/60/16 210 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi