Hoover Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 175 km/h na obwonicy Trzebnicy, jednak silnik GA16DS w P10 zaczyna prawie wyć z rozpaczy. Nie lubię męczyć silnika a i życie mi miłe (polskie drogi :-&), więc nie próbowałem tego powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Ile kosztuje taka jazda w hamowni :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kadi Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Ja swoja p10 1,6 16V na gazie 180kmh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JarekP Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Siemanko moja primerka poleciała jak narazie maxymalnie 160 bo nie było juz mjejsca ale było jeszcze troszku pod nogo i na obrotomiezu A uczyniłem to P11(99)Kombi bodajze tako samo jak Pawel S pozdro dla was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brodacz Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Raz się pokusiłem w dobrych warunkach na trasie katowickiej, było prawie pusto. Jechalem dłużej w granicach 150, dobiłem do 180 - zarejestrowałem wzrokiem wynik i puściłem nogę z gazu. Osiągnięcie tej prędkości nie trwało długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BDG! Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Witam! Ojciec ma Primerę W10 95 r 1.6 16 V z gazem II generacj. Czy wasze silniki też tak strasznie buczą powyżej 150 kmh na 4-5 biegu ? Przy tych 150 jest już jakieś 5-5,5 tysk obrotów i straszny hałas!, dlatego ojciec nie chce ją bardziej piłować i jeździ max 150 . Może to jest spowodowane tym, że silnik ma już 220 tys km przejechane ? Na benzynie wcale nie idzie lepiej :? 1. Czy wam też tak hałasuje silnik przy tych prędkościach powyżej 150 ? 2. Do ilu tys. obrotów można kręcić taki silnik 1.6 16V pełen wtrysk ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Ja moja Primerka 2.0 16v na benzynce zamykam licznik (niestety jest tylko do 220 km/h) i odcina mi zapłon. Natomiast na gazie (sekwencja) bez odcięcia zapłonu mijam magiczne 220 km/h tylko motor juz wtedy glosno chodzi i obroty sa na czerwonym polu Sprawdzałem na autostradzie w Szwecji. Ale z predkościami rzędu 200 km/h można normalnie jeździć i Primerka normalnie to znosi (oczywiście nie ciągle i nie w Polsce). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 na gazie bez problemu 190km/h wiecej nie próbowałem- mimo że autostrada, to przecież POLSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja na gazie jechałem 215,na benzynie nie było za bardzo gdzie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lackyd Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam, swoja P10 1,6 w 3 osoby z Krakowa do Katowic lecialem 190 z drobnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VVojtek Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Moja W10 rocznik 92 2,0 16V (85kW) automat z ledwością kula się do 170km/h Czy to może być wina skrzyni :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 moja sie ostatnio bujnela na plaskim do ok 230 a z gory 240 i zabraklo prostej (licznik sie skonczyl przy 220 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 P12 mojego taty leciała 200 km/h na A4... Jakby była długa prosta to myślę, że do 210 z hakiem dojdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 1. Czy wam też tak hałasuje silnik przy tych prędkościach powyżej 150 ?Tak,u mnie tez juz glosno wyje dlatego jezdze 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Moja primerka max to 180 km/h Tyle samo na gazie i benzynie :!: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja ostatnio miałem na A4 na liczniku wskazówkę pomiędzy 195 a 200 km/h. Chyba nie najgorzej jak na 4-biegowy automat i zwężke w dolocie w postaci miksera. Ale za to zapłon przyspieszony na maxa i benzyna 98 w baku. Na gazie poleciał 185 km/h, może po regulacji za kilka dni będzie lepiej. No i zdejmę w końcu zimówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zapraszam do 3city i naszą wspaniałą obwodnicę. Tutaj moja P10 doszła prawie 220 km/h , ale za późno mnie naszło na testowanie prędkości i skończyła się prosta , a drugim razem już mi szkoda silnika było. Moja druga połówka przeżyła jazdę 200 km/h i to powiem z bliskim stoickiemu spokojem Gratuluję jej w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 W 3city będę na święta, to możę się sprawdzę. Są górki to można się nieźle rozpędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość letallec Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 190 km/h P11 1,6 SLX na benzynce 6500obr/min z lekkiej gorki na trasie katowickiej miedzy Huta Zawadzka a Babskiem. Nie wiem jak wasze, ale moj silnik kreci sie do 8000obr/min. Raz probowalem pociagnac go na jedynce i udalo sie 65 km/h wyciagnac:) Raz jeden jedyny i juz raczej nigdy nie sprobuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Polecam odcinek od wysokości Słowackiego w stronę Tczewa. W święta ulice pewnie będą mniej zatłoczone, ale należy uważać na niedzielnych kierowców i tych, którzy zazdroszą prędkości nissanom i potrafią bez sensu zajechać drogę :? . Uważaj też na deszcz, bo trasa jest gładka, ale przy prędkości 150 km/h nawet na obwodnicy można się poślizgnąć. :!: Szerokiej drogi i długiej górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Cyklop, nie chcę nic mówić ale 25 lat przeżyłem w 3city więc trochę się pobujałem po obwodnicy Lepszy kawałek wg mnie to od węzła na Osowej w kierunku Tczewa - dłuuuga i równa prosta. Albo między Auchan i Szadółkami w kierunku Tczewa aż do następnego zjazdu - prosto i z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A to przepraszam. Pewnie się kiedyś spotkamy... Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w tych terenach, ale zauważyłem wzmożone kontrole i patrole od jakichś dwóch tygodni. :? Także poza obwodową, trzeba mieć oczy szeroko otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamgrass Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam. Ja swoją primerką P11 2.0i 16V SRI 131KM jechałem ok. 245 km/h (nie wiem dokładnie ile, bo brakło mi licznika jest do 220 km/h) a wskazówka była niemal że pionowo do dołu, czyli jakieś ok. 245 km/h. Ale było to w na autostradzie w Holandii i było lekko z górki. Na 4 biegu osiągam swoją SRI V-max 200 km/h. Pozdro. Więcej info mojej SRI : www.nissanprimerasri.blog.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ja swoim TD z katowic do krakowa jechałem sobie 190 km/h i to było chyba wszystko.......nadmienię że rozpędziłem się z lekkiej górki potem na prostej było 190 a jak wjechałem na wzniesienie to spadło do 170(poprzednik napewno coś w niej dłubał....moja pirma mruczy najgłośniej w Sosnowcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 www.nissanprimerasri.blog.onet.pl Ale takie ściemnianie ludzi, ze P11 jest produkowana w Japonii to mógłbyś sobie darować :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi