Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Raz się pokusiłem w dobrych warunkach na trasie katowickiej, było prawie pusto. Jechalem dłużej w granicach 150, dobiłem do 180 - zarejestrowałem wzrokiem wynik i puściłem nogę z gazu. Osiągnięcie tej prędkości nie trwało długo...

Witam!

Ojciec ma Primerę W10 95 r 1.6 16 V z gazem II generacj. Czy wasze silniki też tak strasznie buczą powyżej 150 kmh na 4-5 biegu ? Przy tych 150 jest już jakieś 5-5,5 tysk obrotów i straszny hałas!, dlatego ojciec nie chce ją bardziej piłować i jeździ max 150 :) . Może to jest spowodowane tym, że silnik ma już 220 tys km przejechane ? Na benzynie wcale nie idzie lepiej :?

1. Czy wam też tak hałasuje silnik przy tych prędkościach powyżej 150 ?

2. Do ilu tys. obrotów można kręcić taki silnik 1.6 16V pełen wtrysk ?

Pozdro

Ja moja Primerka 2.0 16v na benzynce zamykam licznik (niestety jest tylko do 220 km/h) i odcina mi zapłon. Natomiast na gazie (sekwencja) bez odcięcia zapłonu mijam magiczne 220 km/h tylko motor juz wtedy glosno chodzi i obroty sa na czerwonym polu :) Sprawdzałem na autostradzie w Szwecji. Ale z predkościami rzędu 200 km/h można normalnie jeździć i Primerka normalnie to znosi (oczywiście nie ciągle i nie w Polsce). Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ja ostatnio miałem na A4 na liczniku wskazówkę pomiędzy 195 a 200 km/h. Chyba nie najgorzej jak na 4-biegowy automat i zwężke w dolocie w postaci miksera. Ale za to zapłon przyspieszony na maxa i benzyna 98 w baku.

Na gazie poleciał 185 km/h, może po regulacji za kilka dni będzie lepiej. No i zdejmę w końcu zimówki :)

Zapraszam do 3city i naszą wspaniałą obwodnicę. Tutaj moja P10 doszła prawie 220 km/h , ale za późno mnie naszło na testowanie prędkości i skończyła się prosta :D , a drugim razem już mi szkoda silnika było.

Moja druga połówka przeżyła jazdę 200 km/h i to powiem z bliskim stoickiemu spokojem :lol: Gratuluję jej w tym miejscu.

;)

190 km/h

P11 1,6 SLX na benzynce 6500obr/min z lekkiej gorki na trasie katowickiej miedzy Huta Zawadzka a Babskiem. Nie wiem jak wasze, ale moj silnik kreci sie do 8000obr/min. Raz probowalem pociagnac go na jedynce i udalo sie 65 km/h wyciagnac:) Raz jeden jedyny i juz raczej nigdy nie sprobuje:)

Polecam odcinek od wysokości Słowackiego w stronę Tczewa. W święta ulice pewnie będą mniej zatłoczone, ale należy uważać na niedzielnych kierowców i tych, którzy zazdroszą prędkości nissanom i potrafią bez sensu zajechać drogę :? . Uważaj też na deszcz, bo trasa jest gładka, ale przy prędkości 150 km/h nawet na obwodnicy można się poślizgnąć. :!:

Szerokiej drogi i długiej górki... :lol:

;)

Cyklop, nie chcę nic mówić ale 25 lat przeżyłem w 3city więc trochę się pobujałem po obwodnicy :P

Lepszy kawałek wg mnie to od węzła na Osowej w kierunku Tczewa - dłuuuga i równa prosta. Albo między Auchan i Szadółkami w kierunku Tczewa aż do następnego zjazdu - prosto i z górki :)

A to przepraszam. :P Pewnie się kiedyś spotkamy...

Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w tych terenach, ale zauważyłem wzmożone kontrole i patrole od jakichś dwóch tygodni. :? Także poza obwodową, trzeba mieć oczy szeroko otwarte.

:)

:) Witam. Ja swoją primerką P11 2.0i 16V SRI 131KM jechałem ok. 245 km/h (nie wiem dokładnie ile, bo brakło mi licznika jest do 220 km/h) a wskazówka była niemal że pionowo do dołu, czyli jakieś ok. 245 km/h. Ale było to w na autostradzie w Holandii i było lekko z górki. Na 4 biegu osiągam swoją SRI V-max 200 km/h. Pozdro. Więcej info mojej SRI : www.nissanprimerasri.blog.onet.pl ;)

ja swoim TD z katowic do krakowa jechałem sobie 190 km/h i to było chyba wszystko.......nadmienię że rozpędziłem się z lekkiej górki potem na prostej było 190 a jak wjechałem na wzniesienie to spadło do 170(poprzednik napewno coś w niej dłubał....moja pirma mruczy najgłośniej w Sosnowcu) :D:D:D