Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

www.nissanprimerasri.blog.onet.pl ;)

Ale takie ściemnianie ludzi, ze P11 jest produkowana w Japonii to mógłbyś sobie darować :wink:

OSOBIŚCIE SPRAWDZONE

Prędkość maksymalna - prawie 250 km/h

Przyspieszenie 0-100 km/h - 8,2 sekundy

Przyspieszenie 0-200 km/h - 19,8 sekundy

adamgrass teraz to przesadziłeś z tym 250 :lol::lol:

Sorry tutaj zrobiłem pomyłke miałem na myśli moją Mazde 626 SORRY ! Primera wyprodukowana w Anglii na rynek europejski. A jeśli kolego [maglev] masz "Taczki" P10 1.6 SLX i w dodatku na gaźniku, to nie wypowiadaj się na temat prędkości mojej P11 SRI - nie określiłem dokładnie ile jechałem, napisałem ok. 245 km/h czyli może to być 242 km/h - brakło mi skali na zegarku ale pewny jestem że ponad 240 km/h to było na bank. Nie zapominaj człowieku ze auto jeździło w Holandii na tamtym paliwie PB98 ze stacji BP NL i było delikatnie z górki. A jak masz jeszcze jakieś problemy to zapraszam na początku lipca na jazde próbną - możemy założyc się o twoją primerę. Szykuj 500 euro ja drugie tyle jedziemy na holandie na tą samą trase i rozstrzygamy zakład. Nara :lol:

A jeśli kolego [maglev] masz "Taczki" P10 1.6 SLX i w dodatku na gaźniku, to nie wypowiadaj się na temat prędkości mojej P11 SRI - Nara :lol:

No to się kolega obruszył, ledwo wlazł na forum a już pyszczy :lol:

P11 131 KM - prawie 250 km/h ... "Prawie - robi wielką różnicę". A tak poważnie to może prędkościomierz przekłamuje Ci więcej niż te statystyczne ok.10%. Nie ma się co obruszać, po prostu te 240 czy 250 przy 131 KM jest fizycznie niemożliwe

Gość Radkiewicz Krzysztof

Po prostu przekłamanie licznika.Miałem Sr20DE -220 to max.(moc SRI podobna)a ,wielu znajomych to potwierdzi.

Mysle ,że jak idzie Ci te 245-250 to stań oko w oko z Coobciem ,oczywiście zakład za jakiś szmal.

Jego też idzie 245km/h ale ma prawie silnik M3 ;)

Witam.Mam 2 primerki.Jedną kombi a drugą GT.Jedna rok 1997 130KM druga GT 2000 rok 150KM a niektorzy twierdzą ze nawet 160 bo na klapie jest napis eGT.Wiec pierwsza ma na blacie 220 i tyle leci na benzynie a druga leci prawie 240.:))

Dla scislosci moja GT a wlasciwie eGT jelsi to jakas roznica jest dokladnie z 23 stycznia 2000 roku - nie mam zamiaru nikomu niczego udowadniac ale jesli sie uprzesz to wysle ci skana dowodu rejestracyjnego albo karty pojazdu:P:P:P

Dla scislosci moja GT a wlasciwie eGT jelsi to jakas roznica jest dokladnie z 23 stycznia 2000 roku - nie mam zamiaru nikomu niczego udowadniac ale jesli sie uprzesz to wysle ci skana dowodu rejestracyjnego albo karty pojazdu:P:P:P

A jaki ma przód?? Taki jak u mnie czy ten z P11? Bo jak taki jak u mnie to wg. mnie nie może to być gt :D

a ja dzisiaj w ramach testu na dwupasmówce rozpędzziłem moją W10 2.0 D (CD20) do 160kmh - 3500obr/min

więc do czerwonego przy 5000 jeszcze daleko...

a szybciej nie pojechałem bo ze względów bezpieczeństwa drogowego.... ABS mam jakby co ;)

a na codzie to raczej 100-120 kmh

Wystarczy, ze wklisz tutaj jakąś fotkę czy dwie. Ciekawy jestem po prostu czy eGT to coś innego niż GT.

A moja W10 1.6 16V wielopunkt (GA16DE) rozpedzilem na autobahnie do 170 km/h na prostej a ostanio jakos silnik taki przymulony i nie wiem po czym ;/ ( wymienilem tylko filtr paliwa ). Pozdrawiam

ja swoja nowa SRi jak kupilem i wracalem z Rzeszowa do Lublina do pociagnalem 180 km/h (trzeba bylo hamowac niestety :( ) ale pewnie juz niedlugo tj. 26.04 jak bede brykal do UK to w Niemczech ja przetestuje :D