Gość Gringo Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 cięzką gałke nissan odlewaną ze stali nierdzewnej Moj kolega kiedyś miał w Colcie metalową gałke, latem nie dała sie dotknąc bo sie tak nagrzała w słońcu....fajny bajer,ale nagrzewa sie jak dzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Ja swojej galki po poprzednim wlascicielu tez chcialem sie juz dawno pozbyc bo byla z aluminium, odechciewalo sie biegi zmieniac taka byla zimna zawsze rano. Niestety nie chciala sie odkrecic to ja upier... i przy okazji skrocilem drazek Ponizej kilka fotek juz z nowa skorzana galeczka Zrobilem male porownanie jak duzo skrocilem drazek, moglem 1cm wiecej, ale juz nie bede poprawial, dosyc mam machania pila prawie pol godziny Nowa galeczka: Stara galeczka: Stara i nowa Gringo, ja swoja pokrywa tez chcialem pomalowac przy okazji malowania zaciskow, ale po wyczyszczeniu narazie sobie daruje malowanie, tak jest ladnie. Czyscilem drobna szczotka druciana i pomoglem sobie troche karcherem na poczatku Jak bedziesz mial mala szczotke to bez problemu wyczyscisz wszystkie zakamarki, polecam zakryc sobie "dziury" od swiec i wlewu oleju jakims recznikiem papierowym zeby syf nie nalecial do srodka. Niestety nie mam fotek przed czyszczeniem ale mozna sie domyslec jak to wygladalo Moglem sie jeszcze bardziej postarac ale juz nie mialem sily machac reka Na mala dokladke fotki z malowania zaciskow Przygotowania: Wyglad "przed" Wyglad "po" Oczywiscie bez deszczu to nie robota :zly: Wyglad tylu: Uff troche zawalilem fotkami, ale moze dzieki temu ktos skusi sie na male malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 dosyc mam machania pila prawie pol godziny wiem coś o tym malowałeś sprejem zaciski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie, pedzelkiem, kupilem fajna farbe z FoliaTec-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie, pedzelkiem, kupilem fajna farbe z FoliaTec-a a szybko schnie i do wysokich temperatur jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość palmer Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 siema ja malowałem hameritem czerwonym , najpierw w p10, pozniej w mondeo i teraz u siebie w p11 nic nie odpada troszke jest roboty ale polecam, najpierw druciana szczotak na wiertarke pozniej malowanie pedzelkiem i jakos idzie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 też zestaw Motipa do malowania zacisków sobie zakupiłem jak przyjdzie to malowanko będzie grane P.S kolorek niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 ja zamiast obcinac lewarek wymienilem stock na short shifter. skok skrocony o 37%. a co do zacoskow to tryskalem sprejem do malowania zaciskow ale z przednich zszedl na tylnych sie lepiej trzyma. temperatura i myjka cisnieniowa dokonaly dziela zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Panowie! Co do cięcia brzeszczotem - nożówką to lepiej pilarka kątową, ale z regulacją obrotów. Cienki listek(tarcza 1,0 - 1,5 mm), odkurzacz włączony i ognia! Iskier znikoma ilość (przy małych obrotach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Ponizej kilka fotek juz z nowa skorzana galeczka Tomaszu jak dla mnie super. :one: Zaciski też, ale ja mam ładne srebrne , nie zardzewiałe. A poza tym nie będę rasował mojego zimnokrwistego diesla na ścigacza. Może nie jest za szybki, ale wszędzie dojedzie. Napisz proszę gdzie kupiłeś gałeczkę (jak się sprawdza nic nie obłazi), czy worek na drążku jest oryginalny? Chyba mnie zaraziłeś, a jutro sobota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Tomasz_Primera napisał/a:Nie, pedzelkiem, kupilem fajna farbe z FoliaTec-a a szybko schnie i do wysokich temperatur jest??? Schnie w pelni w ciagu 24 godzin, nie zalecaja jezdzic wczesniej, ja niestety nie mialem tyle czasu Wytrzymuje wedlug opisu 300 stopni, zobaczymy czy nie klamia Ponizej kilka fotek juz z nowa skorzana galeczka Tomaszu jak dla mnie super. :one: Zaciski też, ale ja mam ładne srebrne , nie zardzewiałe. A poza tym nie będę rasował mojego zimnokrwistego diesla na ścigacza. Może nie jest za szybki, ale wszędzie dojedzie. Napisz proszę gdzie kupiłeś gałeczkę (jak się sprawdza nic nie obłazi), czy worek na drążku jest oryginalny? Chyba mnie zaraziłeś, a jutro sobota! Dzieki Galke kupilem w Hallfords (sklep/market motoryzacyjny) i narazie sprawdza sie super, niebo lepiej niz stara. Worka ja nie wymienialem, moze robil to ktorys z poprzednich wlascicieli a moze jest seryjny Zycze powodzenia jutro i braku deszczu :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Galke kupilem w Hallfords (sklep/market motoryzacyjny) Oj, chyba nie pojadę do twojego sklepu Poszukam gdzieś bliżej. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 I dobrze bo drogo maja, moja kosztowala mnie 60eu, niestety zadna z tanszych mi sie nie podobala Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 To ja mam pytanie może ktoś chce sie machnąć na ten panel wokół gałki bo ja mam drewnopodobny a chciałbym taki siwy ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi