Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A znam to!!! Bo jak ostatnio miałem rozkręconą dechę (bo wstawiałem niebieskie podświetlenie na liczniki ) to tam jest takie coś on/off i też niewiedziałem co to...więc zajżałem do instrukcji i się wkurzyłem że to od automata bo myślałem że to lampka od pozycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 kiedyś w trasie z Hiszpanii na rezerwie we Francji byłem pewien że dolecę do Niemiec.A tu diselek zaczął przerywać na górkach.Nie muszę wam mówić co się wtedy czuje.wtedy się udało dojechać do stacyjki.Oczywiście była zamknięta ale po2godz. obiadku szef się pojawił i było ok. Wniosek z tego dla mnie taki że bak ma 60l ale smok pompy nie bierze do samego dna. U mnie ok.5l jest nie do zużycia.tak na marginesie jak nie chcecie mieć dodatkowej wody/ze skroplin/ poza tą którą wam wleją w paliwie to próbujcie mieć zawsze jak najwięcej w zbiorniku.Ale nie tankujcie na max chyba że w trasie bo po nagrzaniu i wzroście objętości stracicie to przez odpowietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość atryda Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Czy zbiorniki w benzynie i w dieslu są takie same ( mam 2.0 TD kombi z 2000r) Nie udało mi się wlać więcej niż 51l. A co do rezerwy raz z ciekawości (i trochę z głupoty bo wiem że tak się nie robi) przejechałem na rezerwie 115km (oszczędzałem) ale w końcu nie wytrzymałem i wjechałem na stacje. Przy okazji powiedzcie czy wszystkie pimerki wyświetlają zużycie bo może nie umiem włączyć i niepotrzebnie gapie się na zegarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Przy okazji powiedzcie czy wszystkie pimerki wyświetlają zużycie bo może nie umiem włączyć i niepotrzebnie gapie się na zegarek Witam, w manetce od wycieraczek jak masz komputer to powinienes miec na samym końcu taki guziczek którym sobie możesz przełanczac opcje komputera,jeśli nie masz kompa to tym guzikiem możesz chyba tylko zmieniac zegar/termometr Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A jeśli nie masz termometru to nie masz guzika i musisz gapić się jak wolno minutki sobie płyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość atryda Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 no to nie mam wyjścia i będę sią gapić na te minutki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jscoolg Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ja gdzieś wyczytałem ze p11.144 ma 62 litry az w końcu wyjeździł mi 60 i zgasł Potwierdzam ze na rezerwie spokojnie 50 km się robi Weryfikował ktoś wskazania spalania mi wskazuje o ok 0,5-0,7 litra za mało Jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ceść chłopaki Od 4 dni mam P11.144 z silnikiem 2.0. Jaką benzynę mam lać, bo ostatnimi laty jeździłem tylko na gazie a teraz zanim założę gaz, muszę pojeździć na benzynce. Poważnie pytam. Jaka benzyna jest najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 najlepsza benzyna jest na stacjach typu oszołom, nestle, itp :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hm... Nie pytam o stacje, tylko o rodzaj benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hm...Nie pytam o stacje, tylko o rodzaj benzyny 95 oktanów jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Nie lać 98? Może droższa, ale czy nie mniej jej spali moja Primerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Nie lać 98? Może droższa, ale czy nie mniej jej spali moja Primerka? Moja P11 nie czuje żadnej różnicy czy PB95 czy PB98 czy V-Pover, czy tez PB zza wschodniej granicy - myslę że z Twoją będzie podobnie. Nastaw się na spalanie przy pogodzie jaka jest obecnie na 12-13L na 100km w miescie i jakieś 10L przy dynamicznej jeździe poza miastem. Oczywiście mowa o benzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariano_85 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 ja mam primerke 2.0 TD 1996 i jak zapala się swiatełko to znaczy ze mam jeszcze ok 10 litrow ? i spokojnie 100km do przejechania tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 A pod klapką zakrywającą korek wlewu jest napisane jakie paliwo lać. U mnie tak jest. W mojej instrukcji w rozdziale 8 str 3 jest też napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barti122 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam!!! Moge z Czystym sumieniem powiedziec ze primera 2.0 Td ma zbiornik ok 48-50 litrów max. Nie jest prawda ze maja one 60 litrów jak czytałem kiedys na forum, moze benzyny maja ale nie diesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam!!!Moge z Czystym sumieniem powiedziec ze primera 2.0 Td ma zbiornik ok 48-50 litrów max. Nie jest prawda ze maja one 60 litrów jak czytałem kiedys na forum, moze benzyny maja ale nie diesle I benzyna i diesel ma 60L. W dieslu rezerwa ma 15L w benzyniaku 10L. Mam oba i przetestowałem to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam!!!Moge z Czystym sumieniem powiedziec ze primera 2.0 Td ma zbiornik ok 48-50 litrów max. Nie jest prawda ze maja one 60 litrów jak czytałem kiedys na forum, moze benzyny maja ale nie diesle A w mojej instrukcji auta jest w tabeli 60 litrów we wszystkich modelach P11.144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 I benzyna i diesel ma 60L. W dieslu rezerwa ma 15L w benzyniaku 10L. Mam oba i przetestowałem to. Potwierdzam Dzisiaj tankowałem mojego TD z zapaloną lampką od rezerwy i było jeszcze 14L - mniej więcej zawsze zostaje ok. 15 w tym modelu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barti122 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 ja ma diesla P11 przed liftem i na 100% nie ma ona 60 litrów mierzyłem 2 razy i było tak samo od 46-48 litrów wchodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Każdy P11.144 ma 60l Jak inne mają, to ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barti122 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 no to juz teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Każdy P11.144 ma 60l Było to już wiele razy opisywane na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Tyle że kolega ma P11 a nie P11.144 gdzie wg instrukcji bak też ma 60L. Chyba że koledze wsadzili bak od benzynowej Almery np. Jaki jest nr nadwozia tago P11? Sprawdzę co pisze w FAST na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 ja ma diesla P11 przed liftem i na 100% nie ma ona 60 litrów mierzyłem 2 razy i było tak samo od 46-48 litrów wchodziłoNa suchy zbiornik lałeś :?: Ja maksymalnie wlałem 58 L. Nie powiem, że miałem stracha, że nie dojadę do stacji paliw lub zasssie mi jakiegoś syfu do pompy :> Moja P11 2.0TD z pewnością ma zbiornik na 58 L A skoro dojechałem do stacji to pewnie jeszcze trochę tego paliwa było.... Ściągajcie z przyklejonego tematu poradniki i instrukcje i czytajcie Ale skoro tankowałeś 46- 48 L to znaczy się pewnie jechałeś tankować jak Ci się tylko lampka "żebraczki" zaświeciła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi