Maciek90 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 No właśnie zakładałem w sobote i stwierdziłem że zostanę przy seryjnym filtrze bo stożek za głośny nawet w obudowie, tak więc będzie tylko zimny dolot, ale nie teraz bo zima idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 potrzebuje waszej opinii: -drozsza fujita -tansza simota czy cena odgrywa az taka role?? co wybrac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 ja powoli robię sobie adapter na przepływkę i pójdzie walcowy filterek koszty to 24 zł ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 wiem kolego ze modzisz z tymi walcami:) juz studiowałem twoj temat:) ale bardziej ide w w/w filterki i chyba wybiore simote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 warto pamietać o długości dolotu co na co ma jakie znaczenie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaKeN Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam czy ktoś już robił zimny dolot w CD20 ? i czy warto ? szukałem na forum nie ma nic konkretnego opisanego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micromod Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 nissan p10 2.0i 95r. 125kM : benzyna + gaz DOLOT v1 Wywalony przewód powietrza + puszka z filtrem + puszka tłumik w natkolu. Dodano przejściówkę gumową + rura alu + 2 przejściówka gumowa + przepływomierz + przejściówka alu z uszczelką do zamotowania filtru stożkowego. Dodatkowo dodany filtr na odmę, rurę powietrza z nadkola do filtra. Efekt zauważalny bez hamowni to: * wzrost przyspieszenia, mocy. * większa dynamika * wyrazisty, basowy dźwięk silnika Koszt: 165 PLN Zastosowany filtr: Simota Jak przetestuje w trasie to dopisze jakie są efekty. W wersji drugiej planuje odizolowanie filtru od silnika w celu zapewnienia jak najzimniejszego dla niego otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 warto pamietać o długości dolotu co na co ma jakie znaczenie ,,, właśnie tego jestem ciekawy mógłbyś opisać? edit juz obczilem o co chodzi z dlugoscia dolotu, a moze ktos wie jaka jrst optymalna dla mojego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeNeK2Ck Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) A to moja wydumka w GA16DS BigTube 114mm na stożku Fujity : Pozostało tylko odgrodzić stożek i zrobić nawiew z miejsca po halogenie . Edytowane 22 Lipca 2013 przez BeNeK2Ck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 A ja wymodzłem sobie tak w mojej Prymci. S-simota, wlot narazie spod chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeNeK2Ck Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kibel rura zawsze na propsie !Też mam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kibel rura zawsze na propsie !Też mam u siebie no proste :-D to i ja jakieś zdjęcie dziś wrzuce, wczoraj zakończyłem malowanie mojej rury :-D BeNeK2Ck jaki masz filtr? stożek czy inne patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeNeK2Ck Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dolot zakończony 4,5" Fujitą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Moja kanalizacja :-) W środku patent Tofu, czyli filtr walcowy od Opla Rekorda 2.7D. Ciągnie z tego miejsca co oryginalnie - między aku a zbiorniczkiem chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crenshaw Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Koledzy, mam pytanie. Jak najlepiej zrobić zimny dolot w S13? Chcę taki, żeby powietrze było czerpane spoza komory silnika, bo w tej chwili mam stożek pod maską i chłepcze gorące powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Widzę że sie temat rozwija alternatywa działa .. robisz pudełko na niego i doprwadzasz powietrze z boku z nad kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziaba.01 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Chce zacząć odmulać swoje QG15, wiem że to możliwe przy odrobinie chęci, rakiety z niego nie zrobie ale próbować można chciałem zacząć od przebudowy dolotu stąd też nurtuje mnie pare kwestii, z jakiego materiału najlepiej składać dolot, jakiś metal czy może tworzywo? Odkąd puścić nowy dolot? Od samej przepustnicy czy przed tą puchą rezonującą powietrze? Zostawić ją w ogóle? Jaką długość może mieć dolot? Gdzieś wyczytałem że musi mieć określoną długość wyliczoną i określoną liczbę kolanek a no i jeszcze jedna sprawa, jego początek dałbym gdzieś w takie miejsce żeby podczas jazdy powietrze było wpychane, czyli gdzieś w zderzak, dać tam stożek czy gdzieś dalej jakąś wkładkę? Pozdrawiam! Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi