Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 GT Sportline '97 PMW

Gość PMW
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w związku z nadchodzącymi świętami Bożego Narodzenia postanowiłem dłużej nie czekać na ten wydech i nie oszczędzać więcej na aucie umówiłem wizytę w M-techu na przyszły tydzień...

więc zamiast półśrodków typu elektroda - będzie profi pospawany TIGIEM :one:

dla mnie 500 bo środkowy zrobiłem u niego na zamówienie - tak to pewnie drożej :)

w następnym projekcie kupię gotowy chiński wydech za 200$ i nie będę sie pier**lił... sam przykręcę :) ... tak też chciałem w primerze zrobić ale chinole do p11 nie produkują

Czwartek hamownia - dwaj wchodzimy z ECU Majstrem i sprawdzimy co szło na maksa wykrzeszać z twojej obecnej konfiguracji :D

Czwartek hamownia - dwaj wchodzimy z ECU Majstrem

na ecumajstra czasu do hamowni pewnie już ne starczy... bo z rana w czwartek bedzie mój głośny wydech robić Mr. M-tech :D

Ps.

z dołu trzeba bedzie podlać do 13 bo ubogo jest a na górze jak o 0.2 do 12,6 bedzie ok :)

a może tylko apexi SAFC2 kupić skoro nie bedzie zapłonu trzeba ruszać, doj**ie sie aparatem do końca bo i tak tylko na shellu 100 jeżdżę

Czyli wchodzi również Ecu M. Jestem ciekaw ile da się ugrać na strojeniu. Koniecznie wykresy przed i po :)

Bliżej wiosny, po kolektorze i głowicy też planuję wejście w program.

U Shopena ECU M wjechał zobaczymu co tam wspomogł :D

Im więcej w wozie grzebane tym większy efekt po strojeniu choć z drugiej strony u SEKTORONE wszystko seria N14 GTi + urwany końcowy tłumik + mod rozrządu + ECU M i wyszło 151KM i 180Nm :)

Czyli wchodzi również Ecu M. Jestem ciekaw ile da się ugrać na strojeniu. Koniecznie wykresy przed i po :)

stary wszystko wchodzi :) lista zakupów jest długa... powoli systematycznie i do przodu...

w czwartek na 8.00 jestem w M-techu... zawiozłem dzisiaj wszystko na miejsce i pomierzyliśmy dokładnie co i jak...

u SEKTORONE wszystko seria N14 GTi + urwany końcowy tłumik + mod rozrządu + ECU M i wyszło 151KM i 180Nm :)

Czyli po wydechu powinno być 16X/19X. Do tego kolektor i 165KM na pewno złamiecie.

U siebie po założonych modach i strojeniu liczę na okolice 170KM.

Ciekawe PMW co u ciebie wyjdzie po wydechu :027:

Ciekawe PMW co u ciebie wyjdzie po wydechu :027:

pierwsze hamowanie było z kolektorem SSAC i na seryjnym / zepsutym przeze mnie szczelnym wydłużeniem kominową rurą dolocie ;) wyszło 157/180 myśle ze bez tej rury było by 160/188

po hamowanku wleciał najlepszy dostępny u nas 3-calowy filtr Fujita ... teraz dojdzie wydech 2,5 cala profi na dwóch przelotach który z moim kolektorem teoretyczne powinien dać 15-20 km ale co z tego wyjdzie - nie chcę teoretyzować... zobaczymy w kreatorze

Z moich doświadczeń 15 KM minimum :D Gratki, szybka i ładna sztuka będzie :one:

To jak bedziesz hamowal w kreatorze to wynik wyjdzie optymistyczny

ale w tych samych warunkach co pierwszy pomiar pozatym mam stamtąd 1,5 mnuty do pracy a 10 minut do domu :D

[ Dodano: Sob 13 Gru, 2008 22:38 ]

Gratki, szybka i ładna sztuka będzie

dzięki ... czy szybciej bedzie to nie wiem... napewno będzie głośniej :kosci:

piotrekjb8.jpg

piotrek1ly9.jpg

piotrek2zp5.jpg

kilka fotek z roboty :mikolaj:

Pan Chechłacz - M-TECH odwalił kawał dobrej roboty...

WIELKIE PODZIĘKOWANIA ZA MONTAŻ (z suwmiarką w ręku)

wszystko wyszło tak jak sobie to zaplanowałem... :one:

z silencerem jest cichutko... lekki rasowy metaliczny pomruk...

bez silencera jest głośno ale bez przesady... zero męczącego basu... w aucie cicho a na zewnątrz niesie szerokim wyścigowym echem :kosci:

na hamownie nie zdążyłem dzisaj, ale musze powiedzieć że mój nowy układ w porównaniu ze starym Tomali dzieli wielka przepaść na każdej płaszczyźnie

już z silencerem auto lepiej się zbiera, bez nawet nie wspomnę

Pięknie :!: Wygląda i dźwięczy. Teraz pomiary:)

ps. jakie wymiary ma końcowy i ile kosztował?

to twój łeb urywa

no własnie że nie :) słychać go daleko za autem w środku ciszej... nie zdudnia i można radia słuchać normalnie i rozmawiać... z silencerem - ciszej niż na poprzednim komorowym wydechu od tomali :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...