Gość notek Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
txm777 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Też tak mam, ale myślę, że to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 a jak wlaczacie klime to wam sie wlacza jakis wentylator ? czy ciagle wm chodzi... bo w serenie jak sie wlaczy klime i sie odpala wentylator to pod maska chyba jest jakas wichura tak to slychac jak sie na zewnatrz wyjdzie :D:D i jak ze strata mocy jest ona odczuwanla ? w silniku 1.6 ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
txm777 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Takie po prostu głośniejsze "stęknięcie" z sykiem za pierwszym razem? Dokładnie tak. A jak tam spalanie po mieście z klimą? Bo u mnie rośnie wprost proporcjonalnie do kwadratu względem ciężkości używanego obuwia Bardzo ogólnie rzecz biorąc, zużycie większe do 1 l/100km, przy jeżdżeniu za każdym razem w takich samych butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
txm777 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Jakiś tydzień temu jeździłem z klimą po Wrocławiu w korkach i miałem 8,5 /100km. Teraz mam katar i unikam klimy - no i mam 7,3 /100 (ale korków też mniej). Przypominam, że to dla silnika 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lopez Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 hmmm, a u mnie bez zmian, cały czas 5.9 l/100km. Ale spoko, przy ostatnim tankowaniu spisałem sobie stan kilometrów to przy następnym obliczę "manualnie" rzeczywiste spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ostatnio 9,2 w korkach dla silnika 1.6wg mnie torszke duzo jak na 1.6 obecnie [nowa technologia] nawet vectra 1.6 16v nie pali tyle:P musisz kupowac ciezkie buty;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 eee ja tez tak mam czasami ze czuc moze nie tyle ze smirdzi to jakby wodą czuc :x hyhyh troche klima pochodzi i nie ma tego zapachu... odgrzybiac sie nam nie chce wiec przyzyczailismy sie do tego D: w dodatku nie zawsze to jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Ja odgrzybiłem swoją klimę w N16 -ce- gardło mnie boleło przez 3 dni i miałem gorączke po tym zabiegu - musiałem się nawdychac tych pieprzonych zarodników- teraz juz nie śmierdzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Kto wie gdzie w Note jest filtr p.pyłkowy - może trzeba zajrzeć? Witam. Podobnie jak w K12. Czyli - Po lewej stronie, lewej stopy pasażera (nogi wyciągnięte). Filtr jest usytuowany pionowo. Żeby go wyjąć, należy zwolnić zaczep na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krrizz Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 narazie olej to Nissany tak mają najwyżej po pół roku jak bedzie bardzo śmierdzieć zgłoś sie do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Witam. Od wczoraj klima nie działa. W trakcie włączania nie słychać charakterystycznego załączenia sprężarki. Bezpiecznik sprawdziłem jest ok. Macie jakiś pomysły, co jeszcze sprawdzić?? (Do ASO się zapisałem w kolejkę) Pozdrawiam. ps. Nie piszcie że w zimie też trzeba włączać klimę aby sprężarkę przesmarować bo starałem się przynajmniej raz na tydzień włączyć na kilka minut. (Dwa dni temu w deszczowe dni jeszcze działała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Czynnik ucieka przez chłodnicę.(gdzieś na łączeniu) Czekam na nową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 No to niezle.... Was to nie zaczyna troszke przerazac - niby autko "japonskie" (tak tak wiem wiem nie do konca ), a tu rakie awarie calkiem calkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Już działa Wymieniona została cała chłodnica (jest to jeden blok aluminiowy). Wczoraj cały dzień jeździłem z klimą i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam. Czy w trakcie pracy klimy kapie woda pod podwoziem? Ja jeszcze nie widziałem, a powinno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Czy w trakcie pracy klimy kapie woda pod podwoziem? Witaj Tak kapie to normalny objaw pracy klimatyzacji podczas schładzania powietrza. Dla całkowitego uspokojenia możesz jeszcze zajrzeć tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=20059 Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak rozumiem kolega się martwi, że mu NIE KAPIE . Kapie wtedy jak oddaje wilgoć z powietrza (tego powietrza, które wymienia). Jeszcze za wcześnie na kapanie, poczekaj aż będzie gorąco i wilgotno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Jeszcze za wcześnie na kapanie, poczekaj aż będzie gorąco i wilgotno. Jeżeli na zewnątrz na słońcu ponad 25C, a ustawił klimę na 18C, to już może, a nawet powinno po dłuższym działaniu klimy kapać. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Problem w tym że woda nie kapie. Powiedzmy że jeżdżę z klimą np 1/2 godziny. Potem opuszczam autko np na 1-2 godziny. Gdy wsiadam i włącze nadmuch (bez klimy) to czuję specyficzny zapach (jak przed burzą) taki duszny. Mam rażenie że woda stoi grzieś w systemie nadmuchu. Znalazłem na to sposób. Pod koniec jazdy, np 3-5 minut przed wysiadaniem wyłączam klimę, ale nie nadmuch. Wtedy nie ma dziwnych zapachów w Note. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejtp Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Kontynując temat klimy - mój Note niby klimę ma, ale jakoś nie mogę zaobserwować różnicy między włączoną a wyłączoną. Jak długo trzeba poczekać na wianie chłodnym? Gdy np. w pracy włączam klimę w pokoju, to praktycznie po kilkunastu-kilkudziesięciu sekundach już wieje chłodnym. Może czegoś nie wiem? Czy coś się stanie, jeżeli szybko włączę i wyłączę klimę? A może czeka mnie wizyta w ASO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Odnośnie odczucia chłodu. To może masz uszkodzoną klimę. Ja miałem tak w marcu, jak włączyłem to nie miałem żadnej różnicy w temp. nawiewu. Wcześnej maiłem, podjechałem do ASO i " brak czynnika chłodzącego" .... uszkodzenie chłodnicy na spawie... wymienili całą chłodnicę napełnili i dzisiaj jest OK Po włączeniu przycisku powinieneś usłyszeć "puk" obroty powinny podskoczyć do ok 1tyś/min i po ok 10 sek powinno wiać chodniejszym powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi