Gość andrzejtp Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 No to dusza... Żadnego "puk" nie słychać. Wygląda mi na konieczność odwiedzenia ASO :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawlo_note Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Panowie, U mnie po właczeniu Klimy słychać taki głuchy stuk a potem krótki gwizd a przy wyłączaniu tylko stuk. To jest normalne w Klimie, bo mam wrażenie że zimą tego nie było słychać a Klime włączałem zgodnie z zaleceniami co jakiś czas. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejtp Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 W tym tygodniu jestem umówiony do ASO w kwestii klimy. Jadę do ASO u dilera, CM Toruńska w Warszawie. Przy okazji zdam realację z tego, jak zostanę potraktowany. To chyba nowy dealer (działają jakieś pół roku czy coś takiego) więc i nowy warsztat. Kontakt telefoniczny był ciekawy, bo jak zadzwoniłem, to ni e mogli mnie umówić, bo była "awaria systemu" (chyba systemu do przyjmowania zgłoszeń?). Ale pan wziął ode mnie numer komóry i oddzwonił jak już mógł mnie umówić. Więcej informacji o wyniku i przebiegu wizyty jak już będę po. Aha, pytanko: zauważyłem, że pasek klinowy, oprócz tego, że wije się jak boa, to opasuje jakieś takie wyślizgane koło, które wygląda na napęd sprężarki. Czy to to? Czy ma być jakieś takie błyszczące/wyślizgane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejtp Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Przyczyną niedziałania klimy był "fabryczny brak czynnika chłodzącego" Ciekawe, czy np. zdarza się "fabryczny brak kół" albo podobne? :diabel2: Teraz włączanie się klimy brzmi tak: "puuuu tssss.....". W tym wątku wrażenia z warsztatu CMT Warszawa: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=346976#346976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Dzisiaj po 2 godzinach jazdy (z klimą) zobaczyłem jak ładnie kapie w czterch miejscach co ok 1-2 sekundy. Kapało kilka minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raphal Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Witam !!! Wczoraj wróciłem Notem w wyprawy do Grecji, samochód spisywał sie nadspodzieanie dobrze, a pokonywałem ciągiem ponad 1500 km, ale pojawił się problem. Ponieważ temperatura na zewnątrz była naprawdę wysoka, właczyłem klimę i tu niespodzianka po ok. 2 godzinach jazdy na dywaniku przed fotelem pasażera pojawiły się pierwsze krople z cieknącej klimatyzacji, a poźniej całkiem spora kałuża. / wydaje mi się że ktos o tym pisał na forum ale nie mogę tego wątku odnaleść /. Po sprawdzeniu przy kolejnych wyjazdach sytuacja się powtarzała, ale jest jeden warunek klima musi działać bez przerwy przez ok. 2 godziny, zanim pojawi sie pierwszy wyciek, przy krótkich trasach ten problem nie wystepuje. Ciekawy jestem co jest przyczyną wycieku, może dowiem się czegoś na umówionej na poniedziełek wizycie w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Bardzo dziwna sprawa z tym kapaniem w notkahc,ja w serenie mam odprowadzenie skroplin przez ściane grodziową na zewnątrz Czy w notach tego niema ??że to tak leci moze jest i sie zapycha albo coś!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raphal Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Opis podany przez Notka doskonale odpowiada mojemu przypadkowi, zgadam się ze stwierdzeniem ,że Nissan Note po prostu tak ma, a wiekszość z nas tego nie doświadczyła bo nie używa klimy przez wystarczjąco długi okres w czasie jazdy. Niemniej jednak dzisiaj mam wiztę w ASO i jestem bardzo ciekawy co wymyślą " fachowcy". [ Dodano: Pon 17 Wrz, 2007 19:17 ] Wizyta w ASO potwierdziła w 100% diagnozę podana przez Notka, dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy i jedyny z tym problemem, wg. mnie dotyczy to wszystkich użytkowników Nota, tylko nie wszyscy mieli okazję tego doświadczyć. Ustaliłem, że ASO po wizycie poprzedniego klienta i nieudanych próbach rozwiązania problemu wysłało w tej sprawie "raport do centali" / cytat jak z Misia /, a na odpowiedź trzeba oczekiwać ok. miesiąc.Dobrze, że ASO otwarcie mówi o tym problemie, w każdym razie ja tego tematu nie zostawię i jeżeli ASO nie da mi odpowiedzi do miesiąca na pewną będę drążył to dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi