GRZECHu Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Moze chodzilo o silnik diesla 2.5 litra w Jeep'ach Cherokee? One mialy silnik renaulta (na ktory kazdy narzeka: przegrzewanie sie i brak mocy) Ale to bardzo stara jednostka i ani moca ani momentem nie grzeszyla w porownaniu z silnikiem rzedowym 6 cylindrowym 4.0 litra w jaki wyposazone sa najczesciej spotykane Cheerokezy. Moze temu cytowanemu panu sie pomylily marki pojazdow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ... ciekawy temat (z socjologicznego punktu, niestety) ... raczej odbiegający do tematu, niestety... Proponowałbym zmienić główny temat na "Monty Python's Flying Circus" dla orientacji osób nie biorący udziału w dyskusji. ... a szkoda bo temat mógłby być ciekawy i w rzetelny sposób porównać te dwa samochody nawet z tak różnymi silnikami. Jest to w końcu dział dot. samochodów terenowych i można ustalić wspólnie kryteria, wybrać trasę i na czarnym i w terenie, następnie ognicho, small piwko i można mieć porównanie i wyrobione zdanie z autopsji. Większość artykułów w prasie czy w internecie to sponsorowane dyrdymały, od których kiedy się czyta - głowa boli. Jedni kupują auta terenowe bo są bezpieczniejsze od osobowych, drudzy do przewożenia psów, drewna czy dzieci (zbieżność przypadkowa) dla innych najważniejszy jest komfort podróżowania. Mnie interesuje dzielność w terenie (wykrzyż osi, głębokość brodzenie, który lepszy na wyprawę itd). Można rozszeżyć zagadnienie o inne aspekty np. finansowy, który mniej kosztuje przez 3 lata? Potencjalny przyszły i obecny użytkownik takich inf oczekuje m. in również od forum. Przy okazji: będąc studentem miałem Twingo, na trasie A1 między Włocławkiem a Toruniem wyprzedziłem Corvettę, czy to oznacza że Twingo jest lepszy vel szybszy? A może kierowcy żółtej Corvetty i jego partnerce zaciął się drążek. :578: Przykład durny, choć trafny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 W Jeepach był silnik włoski VM. Występował też w kilku innych konstrukcjach 4x4 ale był delikatnie mówiąc do .... śmieci A ja Skodą Felicią 1.3 MPI wyprzedziłem na autostradzie w Niemczech Ferrari Skoda górą !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Na lawecie jechało :diabel2: ?... Ale A6 2,5 TDI już byś tak nie objechał sasasasasasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Zaprzeczam. Ferrari jechało na własnych kołach z dwoma "maczo" w środku...może to była para.. dziś tatuś mamusi robi laskę A w ogóle jeśłi chodzi o objeżdżanie to nawet Navarą objeżdżam większość aut, byle by zakręty były Na prostej to każdy mundry jak ma co docisnąć. Tak właśnie dzisiaj Casey Stoner wygrał MotoGP w Szanghaju. Gdyby nie znacząca przewaga na prostej to by mogł Rossiego w piętę pocałować... Mistrzowie prostej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 [ Dodano: Nie 06 Maj, 2007 19:52 ] W Jeepach był silnik włoski VM. Występował też w kilku innych konstrukcjach 4x4 ale był delikatnie mówiąc do .... śmieci ten VM był pojemności 2.5 115 KM, był również montowany w Chryslerze Voyagerze do 2001. Wcześnie w Jeepie był silnik 2.1 TD najprawdopodobniej Renaulta. To było w czasie kiedy w stanach pojawiły się na krótko Dodge/Eagle Monaco znane w Europie jako Renault 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 a szkoda bo temat mógłby być ciekawy i w rzetelny sposób porównać te dwa samochody nawet z tak różnymi silnikami właśnie........... [ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 00:39 ] A ty Kamelo spotkaj się kiedyś z nami to ci na kartce narysujemy o co chodzi z tymi silnikami .....oj chyba nie silniki byłyby Ci wtedy w głowie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Niestety ciezko liczyc na rzetelna wymiane pogladow gdy karmieni jestesmy bzdetami ktorych w zaden sposob nie mozna zweryfikowac,porownac.Wystarczyc ma nam jakas opowiazdka jakiegos kolesia na jakims rajdzie,z jakimis kierowcami rajdowymi itp.Fakty namacalne prosze!Nazwiska,strony,nazwy firm tesujacych itd. [ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 03:11 ] slabo mi sie robi gdy czytamw tytule"..rzetelne opinie i EKSPERTYZY.."Kamela nie zycze Ci wizyty u lekarza,ktory wystawi Ci takie same opinie i ekspertyzy.Pewno wrozylby z fusow.. [ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 03:18 ] Kamela niestety nie chce z nami wymieniac pogladow, tylko nas oswiecic.Takie tam ze ziemia jest plaska i slonce sie kreci wokol tej plaskiej ziemi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak chce przyśpieszyć Turbo Dieslem to po wciśnięciu gazu do oporu trzebazaczekać aż turbina się rozpędzi trwa to nawet 3 sekundy. Benzyną już bym skończyła wyprzedzać a Dieslem dopiero zaczynam. Jeździłas kiedyś samochodem z silnikiem TD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kamelo a dlaczego sądzisz, że nie silniki byłyby mi w głowie? Zauroczysz mnei swoję inteligencją i urodą po czym padnę zemdlony? Wprost nie mogę się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kamelo a dlaczego sądzisz, że nie silniki byłyby mi w głowie? Zauroczysz mnei swoję inteligencją i urodą po czym padnę zemdlony? Wprost nie mogę się doczekać :diabel: :diabel: :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Podejżewam Ryży, że to działa tak: widzisz Kamę i BUM :!: ZAKOCHANY NA ZABÓJ :!: ŻADNE STREFY ZGNIOTU nawet te zapożyczone z Patha V6 nie pomogą, więc uważaj Ryży, uważaj :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Może ktos z Navarą z okolic Kamy ( nie ma tego w swoim opisie) - sprawdzi się z nią na trasie- a może będzie to na zlocie 2007 . Może się nawet poddać bez walki Będzie to z duża korzyścią dla forum :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A może Kamela ma fajne strefy zgniotu? Kamela napisz do mnie na priv Może się spotkamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A może Kamela ma fajne strefy zgniotu? i tu juz się robi ciekawsza zdecydowanie dyskusja :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ale Ryży opowiesz mi? Może być na priv jak obejrzysz V6 Kameli i poduszki powietrzne :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No widzę na wabia mnei wysyłacie.. no ale cóż...niech i tak będzie. Powiem wam jak było ze szczegółami. Kamelo napisz do mnei bo koledzy palce obgryzają juz z niecierpliwości Czy tylna kanapa w Pathu jest wygodna po rozłożeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A może Kamela ma fajne strefy zgniotu?: :one:Cholera ja juz chyba nie mam szans..nie pomyslalem o tym.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No właśnie Kama i czy tylne zawieszenie nie padnie w razie czego... Bo w Navarze to resorki są więc można sobie poskakać itp... O Ryży odrazu przetestujesz Patha przyjemne z pożytecznym Andy ja tam wole trochę miodu na który można Osę złapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No widzę na wabia mnei wysyłacie.. no ale cóż...niech i tak będzie. Powiem wam jak było ze szczegółami. Kamelo napisz do mnei bo koledzy palce obgryzają juz z niecierpliwości Czy tylna kanapa w Pathu jest wygodna po rozłożeniu? Path ma zdecydowana przewagę nad Navką , bo ma większą przestrzen po złożeniu tylnej kanapy No i wszystko wyłożone wykładzina :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Path ma zdecydowana przewagę nad Navką , bo ma większą przestrzen po złożeniu tylnej kanapy No i wszystko wyłożone wykładzina-nareszcie Kama bedzie usatysfakcjowana.ze jednak path lepszy ja tam wole trochę miodu na który można Osę złapaćuwazaj bo ostatnio facet w kapeluszu smiga za nasza Ika(choc uspokoila mnie ze to nie byl Chuck Norris) :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ika74 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 ja tylko nieśmiało zauważam ze Greg mi ten miód tak obiecuje i obiecuje ..... :diabel: [ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 10:41 ] facet w kapeluszu cóż poradzić..słabość mam do kowbojów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GregMar Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Hmmm... No dziwisz się Iczka... Jeśli to Chuck Norris, jak podejrzewa Andy, to boję się oberwać z półobrotu No, ale za to w Navce można na pace pod gwiazdami... Tak ROMANtycznie :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy gordon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 ja tylko nieśmiało zauważam ze Greg mi ten miód tak obiecuje i obiecuje .....-Wlasnie Greg,odwagi!Czas przejsc od slow do czynow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ej, proszę tu bez prywaty. Ja tu czekam na Kamę aż mnie zaprosi na tylne siedzenie i tam wypróbujemy jej V6 i strefy zgniotu Mam nadzieję, że się doczekam....... Bo juz mi się gorąco zrobiło na samą myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi