Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tylko rzetelne opinie i eksportyzy......

Gość kamela26
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moze chodzilo o silnik diesla 2.5 litra w Jeep'ach Cherokee? One mialy silnik renaulta (na ktory kazdy narzeka: przegrzewanie sie i brak mocy) Ale to bardzo stara jednostka i ani moca ani momentem nie grzeszyla w porownaniu z silnikiem rzedowym 6 cylindrowym 4.0 litra w jaki wyposazone sa najczesciej spotykane Cheerokezy. Moze temu cytowanemu panu sie pomylily marki pojazdow :)

... ciekawy temat (z socjologicznego punktu, niestety) ... raczej odbiegający do tematu, niestety...

Proponowałbym zmienić główny temat na "Monty Python's Flying Circus" dla orientacji osób nie biorący udziału w dyskusji.

... a szkoda bo temat mógłby być ciekawy i w rzetelny sposób porównać te dwa samochody nawet z tak różnymi silnikami. Jest to w końcu dział dot. samochodów terenowych i można ustalić wspólnie kryteria, wybrać trasę i na czarnym i w terenie, następnie ognicho, small piwko i można mieć porównanie i wyrobione zdanie z autopsji.

Większość artykułów w prasie czy w internecie to sponsorowane dyrdymały, od których kiedy się czyta - głowa boli.

Jedni kupują auta terenowe bo są bezpieczniejsze od osobowych, drudzy do przewożenia psów, drewna czy dzieci (zbieżność przypadkowa) dla innych najważniejszy jest komfort podróżowania.

Mnie interesuje dzielność w terenie (wykrzyż osi, głębokość brodzenie, który lepszy na wyprawę itd). Można rozszeżyć zagadnienie o inne aspekty np. finansowy, który mniej kosztuje przez 3 lata?

Potencjalny przyszły i obecny użytkownik takich inf oczekuje m. in również od forum.

Przy okazji: będąc studentem miałem Twingo, na trasie A1 między Włocławkiem a Toruniem wyprzedziłem Corvettę, czy to oznacza że Twingo jest lepszy vel szybszy? A może kierowcy żółtej Corvetty i jego partnerce zaciął się drążek. :578: Przykład durny, choć trafny.

Gość Ryży Koń

W Jeepach był silnik włoski VM. Występował też w kilku innych konstrukcjach 4x4 ale był delikatnie mówiąc do .... śmieci

A ja Skodą Felicią 1.3 MPI wyprzedziłem na autostradzie w Niemczech Ferrari :D Skoda górą !!!!

Gość Ryży Koń

Zaprzeczam. Ferrari jechało na własnych kołach z dwoma "maczo" w środku...może to była para.. dziś tatuś mamusi robi laskę :D

A w ogóle jeśłi chodzi o objeżdżanie to nawet Navarą objeżdżam większość aut, byle by zakręty były :D Na prostej to każdy mundry jak ma co docisnąć. Tak właśnie dzisiaj Casey Stoner wygrał MotoGP w Szanghaju. Gdyby nie znacząca przewaga na prostej to by mogł Rossiego w piętę pocałować... Mistrzowie prostej

[ Dodano: Nie 06 Maj, 2007 19:52 ]

W Jeepach był silnik włoski VM. Występował też w kilku innych konstrukcjach 4x4 ale był delikatnie mówiąc do .... śmieci

ten VM był pojemności 2.5 115 KM, był również montowany w Chryslerze Voyagerze do 2001. Wcześnie w Jeepie był silnik 2.1 TD najprawdopodobniej Renaulta. To było w czasie kiedy w stanach pojawiły się na krótko Dodge/Eagle Monaco znane w Europie jako Renault 21.

Gość kamela26
a szkoda bo temat mógłby być ciekawy i w rzetelny sposób porównać te dwa samochody nawet z tak różnymi silnikami

właśnie...........

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 00:39 ]

A ty Kamelo spotkaj się kiedyś z nami to ci na kartce narysujemy o co chodzi z tymi silnikami

.....oj chyba nie silniki byłyby Ci wtedy w głowie ... :P

Gość andy gordon

Niestety ciezko liczyc na rzetelna wymiane pogladow gdy karmieni jestesmy bzdetami ktorych w zaden sposob nie mozna zweryfikowac,porownac.Wystarczyc ma nam jakas opowiazdka jakiegos kolesia na jakims rajdzie,z jakimis kierowcami rajdowymi itp.Fakty namacalne prosze!Nazwiska,strony,nazwy firm tesujacych itd.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 03:11 ]

slabo mi sie robi gdy czytamw tytule"..rzetelne opinie i EKSPERTYZY.."Kamela nie zycze Ci wizyty u lekarza,ktory wystawi Ci takie same opinie i ekspertyzy.Pewno wrozylby z fusow..

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 03:18 ]

Kamela niestety nie chce z nami wymieniac pogladow, tylko nas oswiecic.Takie tam ze ziemia jest plaska i slonce sie kreci wokol tej plaskiej ziemi..

Jak chce przyśpieszyć Turbo Dieslem to po wciśnięciu gazu do oporu trzeba

zaczekać aż turbina się rozpędzi trwa to nawet 3 sekundy. Benzyną już bym skończyła wyprzedzać a Dieslem dopiero zaczynam.

Jeździłas kiedyś samochodem z silnikiem TD ?

Gość Ryży Koń

Kamelo a dlaczego sądzisz, że nie silniki byłyby mi w głowie? Zauroczysz mnei swoję inteligencją i urodą po czym padnę zemdlony?:D Wprost nie mogę się doczekać

Kamelo a dlaczego sądzisz, że nie silniki byłyby mi w głowie? Zauroczysz mnei swoję inteligencją i urodą po czym padnę zemdlony?:D Wprost nie mogę się doczekać

:diabel: :diabel: :diabel:

Gość GregMar

Podejżewam Ryży, że to działa tak: widzisz Kamę i BUM :!: ZAKOCHANY NA ZABÓJ :!: ŻADNE STREFY ZGNIOTU nawet te zapożyczone z Patha V6 nie pomogą, więc uważaj Ryży, uważaj :one:

Może ktos z Navarą z okolic Kamy ( nie ma tego w swoim opisie) - sprawdzi się z nią na trasie- a może będzie to na zlocie 2007 . Może się nawet poddać bez walki :D

Będzie to z duża korzyścią dla forum :diabel2:

A może Kamela ma fajne strefy zgniotu?:D

i tu juz się robi ciekawsza zdecydowanie dyskusja :diabel:

Gość Ryży Koń

No widzę na wabia mnei wysyłacie.. no ale cóż...niech i tak będzie. Powiem wam jak było ze szczegółami. Kamelo napisz do mnei bo koledzy palce obgryzają juz z niecierpliwości :D Czy tylna kanapa w Pathu jest wygodna po rozłożeniu?

Gość GregMar

No właśnie Kama i czy tylne zawieszenie nie padnie w razie czego... Bo w Navarze to resorki są więc można sobie poskakać itp... O Ryży odrazu przetestujesz Patha przyjemne z pożytecznym :D:D:D

Andy ja tam wole trochę miodu na który można Osę złapać ;)

No widzę na wabia mnei wysyłacie.. no ale cóż...niech i tak będzie. Powiem wam jak było ze szczegółami. Kamelo napisz do mnei bo koledzy palce obgryzają juz z niecierpliwości :D Czy tylna kanapa w Pathu jest wygodna po rozłożeniu?

Path ma zdecydowana przewagę nad Navką , bo ma większą przestrzen po złożeniu tylnej kanapy :D No i wszystko wyłożone wykładzina :one:

Gość andy gordon
Path ma zdecydowana przewagę nad Navką , bo ma większą przestrzen po złożeniu tylnej kanapy No i wszystko wyłożone wykładzina
-nareszcie Kama bedzie usatysfakcjowana.ze jednak path lepszy :D
ja tam wole trochę miodu na który można Osę złapać
uwazaj bo ostatnio facet w kapeluszu smiga za nasza Ika(choc uspokoila mnie ze to nie byl Chuck Norris) :one:

ja tylko nieśmiało zauważam ze Greg mi ten miód tak obiecuje i obiecuje ..... :diabel:

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 10:41 ]

facet w kapeluszu

cóż poradzić..słabość mam do kowbojów.... :P

Gość GregMar

Hmmm... No dziwisz się Iczka... Jeśli to Chuck Norris, jak podejrzewa Andy, to boję się oberwać z półobrotu :D

No, ale za to w Navce można na pace pod gwiazdami... Tak ROMANtycznie :one:

Gość andy gordon
ja tylko nieśmiało zauważam ze Greg mi ten miód tak obiecuje i obiecuje .....
-Wlasnie Greg,odwagi!Czas przejsc od slow do czynow!

Gość Ryży Koń

Ej, proszę tu bez prywaty. Ja tu czekam na Kamę aż mnie zaprosi na tylne siedzenie i tam wypróbujemy jej V6 i strefy zgniotu :D Mam nadzieję, że się doczekam....... Bo juz mi się gorąco zrobiło na samą myśl :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...