Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spot Posiadaczy dłubniętych Nissanów

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość junioor

Popieram pomysł Coobcia

Tylko kiedy bo muszę najpierw zrobić porządek z tym co wlałem przez pomyłkę do baku tzn PB 95

Teraz mam muła który słabo ciągnie spalanie skoczyło drastycznie i jak tylko mocniej go chcę cisnąć pojawia się spalanie stukowe - klekocze jakbym dieslem jeździł :/ Niby tylko przez chwile bo potem czujnik to wychwytuje i komputer cofa zapłon ale ... Dlatego jeżdżę wolno ostrożnie z gazem i jak najmniej kilometrów

Chyba wyssam to co jest w baku i zaleję V-Power dla równowagi :diabel2:

No i sie okazuje że jednak ten weekend również muszę wybyć z Warszawy :/

Teraz V-power niemal w tej samej cenie co zwykła 98 więc wybór wydaje się być oczywisty :D

Coobcio napisał:
Teraz V-power niemal w tej samej cenie co zwykła 98 więc wybór wydaje się być oczywisty :D

koło mnie na ul Marsa kosztuje 5,19 zł :027: ale auto pali mi tej wachy litr mniej niż BP98

a lepiej idzie do tego.. więcy bilans jest korzystny...

dowiedziałem sie też dlaczego aż tyle kosztuje ... "bo teraz paliwo bedzie przychodzić z Niemiec i oni narzucają z góry cenę"

Panowie. Panowie co do tych "super paliw" wielokrotnie czytałem na ich temat różnorakie testy, spalanie może się zmniejszy, ale moc-zwiększy? nieprzesdzajmy ;) . Na pewno jest to paliwo "czyste", a różnice w stosunku do pb98, lub pb95 są znikome. Porównanie: to tak jakby kupić na allegro końcowy "wydech" :zdziw: super sport uniwersalny, założyć go i oczekiwać "cudów"! Co do jakosci paliw, są one "chrzczone" i nie ważne skad, nie ważne jak i tak będą.

PMW napisał:
strach lac słabą wachę do mojej :kosci:

Grunt aby miała min. 98 okt. bo co do jakości różnie bywa. Ja ufam tylko Shell i Statoil, reszte omijam choćby "żyd" się świecił od 80 km.

Panowie pozwolą, że dołącze do dłubniętych nysek.

Paliwko V-power naprawdę działa przy przyspieszonym

zapłonie.Sprawdzałem jeszcze na DE/DEH. Z niecierpliwością czekam na jakiegoś dłubniętego spota. Spróbujmy się dogadać na PW.

tomjedrz napisał:
Panowie pozwolą, że dołącze do dłubniętych nysek.

Paliwko V-power naprawdę działa przy przyspieszonym

zapłonie. Z niecierpliwością czekam na jakiegoś dłubniętego spota.

Spróbujmy się dogadać na PW.

Proponuje aby COOBCIO zasugerował termin, bo to u niego.

ROKI napisał:
  eszi napisał:
  ROKI napisał:
Jak dam rade to tez bym przyjechal :D

Jak hamowanko?

lepiej nie pytaj :028: cos jest nie tak :zly:

nie masz wykresu, czy go "gdzies" już wrzuciłeś?

No wczoraj u mnie był taki mini spocik ale plotkarsko-pomocnikowy 2 X N14 z SR20VE, GTi-R i Małego szara dama :)

310520081487.jpg

No niestety ja przybyć nie mogłem :/

Może uda się coś niebawem ponownie zorganizować zwłaszcza że niebawem będzie już 5 Nissanów z VE :one:

Najchętniej w tygodniu wieczorkiem lub w sobotę??

ps w końcu udało mi się odchudzić autko tzn wyleciała pełna butla LPG i trochę gratów z bagażnika - różnicę czuć zdecydowanie :diabel2:

powtarzam w drugim temacie - może modki mnie nie zabiją :D

Dłubnięte i nie tylko, jutro o 19.00 pod Realem/OBIM/dawniej GEANTEM

na Ursynówku-zapraszam :)na przeciwko marketu samochodowego- tam zawsze jest luz :D

macieqq obiecał zdjątka :)

• 2 tygodnie później...
  Cytat
P11 SRi

=stag 300+ CAI+kol. 4-2-1+zapłon+moje mody,Audio=troche ALPINE i HELIX, oraz porządny "PIEC",wkrótce prezentacja!

Dawaj, na co czekasz :D , żebym dostał zawału przed prezentacją :D

tomjedrz napisał:
  Cytat

P11 SRi

=stag 300+ CAI+kol. 4-2-1+zapłon+moje mody,Audio=troche ALPINE i HELIX, oraz porządny "PIEC",wkrótce prezentacja!

Dawaj, na co czekasz :D , żebym dostał zawału przed prezentacją :D

To ja generalnie chciałem wasze bryki obejrzeć i coś tam podpatrzeć i poradzić się, bo u mnie dopiero poczatek zabawy :one:

Nie ma na co patrzeć, co najwyżej na naklejkę VVL na pokrywie :P Chyba, że spota zrobili byśmy w jakimś ustronnym miejscu i można by się sprawdzić. Np. mój lekki prawie stockowy Sunny GTI vs. cięższa Prima VE :> Na dniach wypieprzam chyba cały tył bo po opróżnieniu bagażnika auto stało się żwawsze.

bodek_n14 napisał:
Na dniach wypieprzam chyba cały tył bo po opróżnieniu bagażnika auto stało się żwawsze.

też to przerabiałem, opróżniając bagażnik do gołej blachy na dole masz jakieś 27kg mniej, a to jest już dużo, najlepiej jednak zmniejszać masę tak by jak najmniej było to zauważalne, lekkie kubły itd.

bodek_n14 napisał:
Na dniach wypieprzam chyba cały tył bo po opróżnieniu bagażnika auto stało się żwawsze.

Ja ze swojego też wszytko będę wy***przać jak coś to wpadaj razem będziemy odchudzać :)