sebabp Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 wydaje mi sie że raczej nie da sie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Niech zgadnę.. do Lucasa, czyli tego badziestwa w N14 pewnie to nie będzie działało? pisałem na forum jak to naprawic badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek104 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 operacja z cieciem kabelków? o to Ci chodzi? bo do innej instrukcji nie dotarłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 no jesli chcesz wyciac immo w cholere to tak, jesli nie to naprawa pilota jest tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...;highlight=3txa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek104 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brzoza Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 WITAM A SPOTKAŁ SIĘ KTOŚ Z PROGRAMOWANIEM IMMO DO NISSANA TIDY SCIAGNIETEGO Z USA?? KLUCZYK Z ODDZIELNYM PILOTEM. JESTEM PRACOWNIKIEM NISSANA ALE NIE MOGE UZYSKAC SZYBKIEJ INFO U SIEBIE WIEC MOZE KTOS TO ROBIL BO ZALEZY MI NA CZASIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustlik Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Potweirdzam w 5wk4600 działą ale trzeba to robić bardzo szybko mi udało sie dopiero za 5-6 razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość willi Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 witam wszystkich mam podobny problem iz znalazłem swoje autko po kradzieży ale niestety nie mam kluczyka kupiłem więc stacyjke z drugim kluczykiem ale napiszcie mi jak zrobić zaprogramowac go pod imobilajzer czy się wogóle da?? doda że jest to nissan P12 2.2 rok 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam Wszystkich! Miałem podobny problem w P11. U mnie pilot (mam ten z dwoma przyciskami - Siemens'a) działał co raz słabiej aż w końcu przestał dawać oznaki życia. Nic nie pomogła wymiana baterii ani przeczyszczenie styków. Okazało się, że jakimś cudem został wyprogramowany z centralki. Dzięki poradom z tego tematu wprogramowałem go z powrotem i śmiga jak dawniej. Co prawda trochę się nasiedziałem w aucie przy tym programowaniu zanim zaczął mi dawać jakiekolwiek sygnały kierunkami ale w końcu się udało Dzięki Panowie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristofeer Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 hej - a czy ktoś wie jak i czy w ogóle można samemu zaprogramowac sam kluczyk w nissan x -trail - chodzi mi o to , że mam tylko jeden - na ebay'u są do kupienia surowe klucze ale jak zaprogramowac immo w takim kluczu dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biel821 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Czesc - nie moge wejsc w tryb programowania, Wykonuje pierwszy krok z instrukcji jednak nie migaja mi kierunki. Czy sa jeszcze jakies dodatkowe kryteria? np otwarte drzwi , wlaczone/wylaczone radio...? Opisze dokladnie problem: Centrany zamek dziala mi tylko z pilota, moge otworzyc wszystkie drzwi, nie moge zamkac ani pilotem ani kluczykiem, po prawej stronie kierowcy mam przycisk ktory zamyka wszystkie zamki od srodka - on jednak tez nie reaguje na zamkniecie czy otwarcie. odkrylem ze w moim starym pilocie brakuje tego malego przycisku od zamkniecia- zostal usuniety przez poprzedniego wlasciciela. Dokupilem identyczny pilot do tego modelu, jednak nie moge wejsc w tryb programowania. Z jednych z instrukcji wyczytalem ze powinienem przed krokiem pierwszym zamknac samochod od srodka tym malym przyciskiem jednak on nie dziala i moge jedynie recznie pozamychac wszystkie drzwi, czy to ma jakis wplyw na programowanie Aktualizacja: Pilot naprawilem, czyli dolutowalem brakujacy przelacznik. Teraz jestem wstanie zamknac wszystkie drzwi z pilota oprucz drzwi od kierowcy. slychac w nich ze mechanizm sie uruchamia ale sie nie zamykaja? Macie jakies pomysly, gdzie szukac rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Pilot naprawilem, czyli dolutowalem brakujacy przelacznik. Teraz jestem wstanie zamknac wszystkie drzwi z pilota oprucz drzwi od kierowcy. slychac w nich ze mechanizm sie uruchamia ale sie nie zamykaja? a otwierają się one z pilota czy też nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biel821 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Otwieraja sie przez pilota wszystkie. Jednak jak prubuje zamknac pilotem to tylko trzy plus bagaznik, te od kierowcy nie reaguja. Gdy prubuje zamkac kluczykiem od kierowcy to zamykaja sie tylko one i nie ma odglosu zeby centralny sie uruchomil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no ale zawsze działało poprawnie to czy od kupna auta ten problem masz ? może faktycznie coś z siłownikiem ze otworzyć da rade ale już opór ma zamknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biel821 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no ale zawsze działało poprawnie to czy od kupna auta ten problem masz ? może faktycznie coś z siłownikiem ze otworzyć da rade ale już opór ma zamknąć ? Auto juz kupilem z uszkodzonym zamkiem, na samym poczatku nie dzilal pilot ale udalo mi sie przylutowac brakujaca czesc. Teraz jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, jak pisalem wczesniej nie dziala rowniez ten przycisk w srodu co mozna zamknac zamki od wewnatrz. Teraz pytanie, czy jest jakies fizyczne polaczenie tego przycisku i zamka na kluczyk. Moze jest jakis bezpiecznik, albo cos co moglo sie przepalic. Staralem sie sprawdzic przewody czy nie sa uszkodzone, glowy nie daje ale nie widze zeby byly. Wiem ze w fordzie , mialem centralny jednak tam nie bylo zadnego takiego przycisku, tylko zeby zamknac wszystkie drzwi od srodka trzeba bylo wcisnac klamke od kierowcy. Dzieki za chec pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek150872 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 zaprogramowałem pilot do centralnego zamka jak w opisie na forum i działał ale chciałem zaprogramowac drugi i lipa teraz żaden nie działa próbowałem ponownie i nic jakas rada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 a w tym drugim baterie były dobre ? może któryś krok pomyliłeś , mrugają kierunki po przekręceniu kluczykiem ? ,poćwicz to nie kosztuje [ Dodano: Nie 17 Maj, 2009 21:47 ] na początki sam miałem problemy bo myślałem że się u mnie nie da ale za którymś razem poszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek150872 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Już działa po prostu szybko naciskałem przyciski dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał ZI Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Już działa po prostu szybko naciskałem przyciski dzięki Ludzie morze mi byście mogli pomoc. Po wymianie baterii pilot działał przez chwilę i po kilku godzinach przestał. Czy to możliwe że mógł się rozprogramować? Alarm jest uruchomiony a auto nieczynne od kilku dni. Mam primerke 1,6 benzyna, 1996, p11. Alarm- super dog 10 ir, na pilocie ( trzy przyciski) jest napisane " dest tronic" Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ducior Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam Wszystkich Wejde w temat programowania pilotow z drugiej strony. W wyniku dobrej zabawy, moj ex pilot się znalazł w studzience ściekowej - i już nie wypłynął, pomimo ostrego kibicowania. Przy wiadomej informacji ze w roczniku 1999 wychodziły dwa piloty różniące się częstotliwością pracy. Dla jasności : Siemens 5WK4 600 433,92 Mhz Siemens 5WK4 782 418 Mhz Moje pytanie brzmi : Na jakiej czestotliwosci pracuje centralka mojej Almery N15?? Gdzie mogę poszukać takie dane ?? Zdaje sobie sprawę że najprościej byłoby podstawić pilota od innej Almerki, Micry lub Primery. Niestety nie mam tego typu możliwości. Jedynym źródłem pozyskania są zakupy na ebay'u. Lecz zawsze jest ten Zong?? Pod tytułem który z tych w/w pilotów mam wybrać. Wasza pomoc jest nieoceniona. Pozdrawiam z IRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) (...) Moje pytanie brzmi : Na jakiej czestotliwosci pracuje centralka mojej Almery N15?? Gdzie mogę poszukać takie dane ?? (...) A nie masz tam gdzie, w pobliżu jakiego ASO? Może byłaby szansa na to, że jakbyś do nich zadzwonił, ew podjechał, podał VIN auta, to może (nieodpłatnie) podali by Ci jaki pilot obsługuje auto?!? Szerokości, przyczepności, widoczności Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2011 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bodzio123 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Witam, mam problem ze swoim pilotem od centralnego zamka. Była wymieniana bateria i od tej pory nie działa całkowicie, na starej raz działał, raz nie. Pilot taki jak na zdjęciach poniżej. Primerka p11 131km kombi z 1998r. Spotkał się ktoś z was z takim pilotem? Wie może ktoś jak takiego się programuje? Dostępna instrukcja niestety nie działa :/ Edytowane 12 Maja 2012 przez bodzio123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tripman Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Przy wiadomej informacji ze w roczniku 1999 wychodziły dwa piloty różniące się częstotliwością pracy. Dla jasności : Siemens 5WK4 600 433,92 Mhz Siemens 5WK4 782 418 Mhz Witam, A może mi ktoś jest wstanie pomóc? Potrzebuje dowiedzieć się jaki układ ma mój pilot z micry 2000 (koniec roku)? Siemens 5WK4 600 433,92 Mhz czy Siemens 5WK4 782 418 Mhz czy może Siemens 5WK4 865 433,92 Mhz. Potrzebuje dokupić dodatkowego pilota... Zastanawiam się czy jeżeli dokupie którykolwiek z w/w kluczyków z pilotem to zadziała z moim autkiem? dzieki za pomoc Witam, A może mi ktoś jest wstanie pomóc? Potrzebuje dowiedzieć się jaki układ ma mój pilot z micry 2000 (koniec roku)? Siemens 5WK4 600 433,92 Mhz czy Siemens 5WK4 782 418 Mhz czy może Siemens 5WK4 865 433,92 Mhz. Potrzebuje dokupić dodatkowego pilota... Zastanawiam się czy jeżeli dokupie którykolwiek z w/w kluczyków z pilotem to zadziała z moim autkiem? dzieki za pomoc Edytowane 5 Czerwca 2012 przez tripman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pciuch Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam, Podłączę się korzystając z okazji: czy ktoś wie czy mój uszkodzony 5WK4 865 433,92 MHz może być zastąpiony przez 5WK4 600 433,92 Mhz. Czy ta sama częstotliwość oznacza kompatybilność? Dzięki z góry. Sprawdzone osobiście: może, jedyna różnica jest przy wciskaniu UNLOCK: w 5WK4 865 (pilot w jednej obudowie z kluczykiem) pierwsze wciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, ponowne pozostałe zamki. W pilocie od P11 (pilot w osobnej podłużnej obudowie) pierwsze wciśnięcie otwiera wszystkie zamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lard7591 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie-niestety tez mam problem z pilotem 5wk4 600W po wymianie baterii nie działa-jak w końcu go zaprogramować ,bo na forum są rozbiezne zdania co do sposobu!Teraz niestety przestał działać nawet zamek mechaniczny-nie mogę przekręcić w zamku klucza -nie wiem co się dzieje-nie moge zamknać P11! Wcześniej działał przynajmniej mechaniczny sposób...Pomóżcie-czekam na kazdą sugestię Lard Edytowane 20 Listopada 2012 przez lard7591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi