Asterix Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 aha ale wsteczny bedzie normalnie działał wtedy(normalnie znaczy bez światła )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 no nie ma innego wyjscia ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 wykrece w cholere ten stary czujnik Tylko uważaj bo po wykręceniu dostaniesz się do jakiejś "kulki i sprężynki" które lubią wpaść do skrzyni :!: :!: (czytałem gdzieś na Forum w dziale MICRA). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KITT Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam! W mojej Micrze też nie ma wstecznego. Czy wiecie jak sprawdzić czy jest to winą instalacji czy wyłącznika? Mam przy nim kostkę z 4 stykami, od strony instalacji w jednym +12V w dwoch innych masa, w jednym nic nie ma. Żarowka i bezpieczniki sprawdzone, ale w jaki sposób ręcznie wymusić włączenie światła wstecznego zanim będę musiał spuszczać olej ze skrzyni? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samarek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 witam, w swoim autku (K11) rozwiązałem to tak jak na zdjęciu i działa bez zarzutu - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 i rewelacja Samarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Odświeżyłem temat, bo szlag mnie mało co nie trafił. Oczywiście światło cofania nie działało. Po przeczytaniu wszystkich postów , udałem się do ASO , i kupiłem czujnik (198zł) Czujniczek wymieniłem ( przy okazji wymieniłem też olej ) i . . . . . . . . d*pa blada światła jak nie było tak nie ma : Jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 moja sugesta taka: zewrzyj styki we wtyczce przy skrzyni - jak będzie się świecić to niedomaga twój nowy czujnik. a jak nie to szukaj dalej po kabelku do skrzynki z bezpiecznikami i potem dalej do samiutkiej żaróweczki w kloszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giez Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Odświeżyłem temat, bo szlag mnie mało co nie trafił. Oczywiście światło cofania nie działało. Po przeczytaniu wszystkich postów , udałem się do ASO , i kupiłem czujnik (198zł) Czujniczek wymieniłem ( przy okazji wymieniłem też olej ) i . . . . . . . . d*pa blada światła jak nie było tak nie ma : Jakieś sugestie ? wygląda na to, że masz dwa sprawne czujniki BARDZO chętnie odkupię ten używany........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Jakieś sugestie ? Ten mniejszy element ze stykami - nie na swoim miejscu. Pierwsza sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Jakieś sugestie ? Ten mniejszy element ze stykami - nie na swoim miejscu. Pierwsza sugestia. A jest możliwość założenia go odwrotnie (np:do góry nogami)? wygląda na to, że masz dwa sprawne czujniki BARDZO chętnie odkupię ten używany........ Niestety, w tym mniejszym elemencie styki były całkiem wytarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 A jest możliwość założenia go odwrotnie (np:do góry nogami)? Nie. Ten element jest symetryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giez Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Nie. Ten element jest symetryczny. widzę, że masz o tym pojęcie.... skąd jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Ten mniejszy element ze stykami - nie na swoim miejscu. Pierwsza sugestia. Co miałeś na myśli ? Nie. Ten element jest symetryczny. Jeżeli to niema znaczenia , to jak można go założyć " nie na swoje miejsce " ? Czujnik zakładał mechanik nie z ASO , więc może coś popieprzył. B12, proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 więc może coś popieprzył. Mógł się wysunąć ze swego miejsca. Może to nastąpić przy montażu tego dużego elementu z kablem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Mógł się wysunąć ze swego miejsca. Może to nastąpić przy montażu tego dużego elementu z kablem. O.k , dzięki za odpowiedź. Jest jakaś możliwość zdiagnozowania tej usterki , bez okręcania czujnika , i zlewania oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 A próbowałeś jak Ci majsterus pisał to chyba najszybszy sposób sprawdzenia czy jest coś nie tak z czujnikiem czy szukać w kablach i połączeniach. Bo rozumiem, iż wcześniej sprawdzałeś że nie dochodzi prąd do lampy?, bo u mnie się wczoraj okazało że nie świeci lampa STOP, po wymianie żarówki też nie świecił, ale jak podgiąłem trochę blaszki w lampie to wszystko teraz działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 zewrzyj styki we wtyczce przy skrzyni - jak będzie się świecić to niedomaga twój nowy czujnik. a jak nie to szukaj dalej Zakładam, że dalszy odcinek do lampy wyeliminowałeś i jesteś pewny czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Zakładam, że dalszy odcinek do lampy wyeliminowałeś i jesteś pewny czujnika. Niestety , niczego nie wyeliminowałem , i niczego nie jestem kurde pewien. Wstyd się przyznać , ale po prostu się nie znam :oops: Nie ominie mnie raczej wizyta u elektryka. Zna ktoś może w Wawie , w okolicach Bielan , albo Grochowa elektryka godnego polecenia (i niedrogiego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Żaden wstyd, ale chyba lepiej jak rzeczywiście skoczysz do elektryka, za sprawdzenie powinien za dużo nie wziąć (jeżeli w ogóle ), a będziesz miał pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Byłem u elektryka - czujnik w porządku. Prawdopodobnie źle założony. Wieczorem,w trakcie cofania światło zaczęło (z przerwami) działać :??? W piątek jadę na warsztat, na "poprawkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Czy na przeglądzie przejdzie się jak światło cofania będzie w przełączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 jeszcze mi nigdy cofania nikt nie sprawdzal wiec przejdzie nawet bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja jak byłem na przeglądach to nikt sie nie doczepił do takiej drobnostki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brokuł Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Czujnik może się zepsuć raz na kilkanaście lat a weź wymień żarówkę w renault megan albo w smarcie - pół samochodu trzeba rozebrać.He He! A micrusi bez problemu:) Z mężem się śmialiśmy, że pewnie o tym zapomnieli i na koniec gdzieś Japończycy musieli to wsisnąć)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi