Gość B12 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zauwazylem ze to z niego chyba daje olej. Całkiem możliwe. Pompa jest napędzana mechanicznie z wałka rozrządu. A więc elementy napędu, aż do membrany są smarowane olejem, a więc puściło uszczelnienie. No i druga wersja - nie jestem pewien na 100%, czy ta pompa też jest tak skonstruowana, ale wiem, że inne pompy mają podwójną membranę, a otworek znajduje się pomiędzy nimi. Jeśli pęknie ta od strony paliwa, to paliwo wycieka na zewnątrz, przez ten otwór, a nie do silnika. Jeśli pęknie ta od strony oleju, to olej wycieka tak jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Czyli wymiana pompki mnie czeka?Ile tak okolo moze kosztowac uzywka bo aktualnie nie moge znalezc?Czy moznabybylo dorobic zaslepke i wywalic ta pompke aby jazda byla tylko na gazie?Nic by sie zlego nie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość midjih Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Pompa jest napędzana mechanicznie z wałka rozrządu. mowa o pompie paliwowej? to ona nie jest w baku ? mowicie tez ze smarowana olejem... jezeli dobrze rozumiem.. to zmieniliscie mi swiatopoglad ze strach jezdzic na malych ilosciach paliwa bo pompa traci smarowanie - paliwem jak jest go malo w baku... niech ktos to potwierdzi jak moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 mowa o pompie paliwowej? to ona nie jest w baku ? Nie każdemu psu na imię Burek. W silniku gaźnikowym nie jest w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siergiej142 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam. Mam sunny 94r. 181 tyś przebiegu. 1.6 16V. Mam podobny problem jeśli chodzi o ubywający olej. Ostatnio podczas stania w korku właczyła mi się kontrolka oleju, po otwarciu maski olej był po stronie pasków i był nawet na masce, zorientowałem się, że olej wleciał na te koła pasowe i porozrzucał po całej długości. Zaglądnąłem pod samochód i wydaje mi się, że to właśnie uszczelniacz wału korbowego, dodam do tego że miska olejowa też jest mokra ale pewnie dlatego, że pociekło od uszczelniacza. Jak to naprawie dam znać czy to było to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi