skull Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 kupując tarcze kupiłem też klocki założyłem cały zestaw,przy hamowaniu piszczało tragicznie i jeszcze zanim klocki odbiją przez jakiś czas jadąc słyszę popiskiwanie :< więc wywaliłem nowe klocki JC i założyłem stare firmowe które nie były jeszcze takie złe no ale czasu już trochę minęło muszę jechać w trasę więc zerknąłem jak tam stare klocuszki się miewają i jest biednie :/ założyłem więc te JC którymi wcześniej pogardziłem i leżały w garażu i kuzwa znowu muszę słuchać tego jęczenia hebli : nie wiem miał ktoś może taki przypadek :?: może to piszczenie zniknąć po jakimś czasie użytkowania :?: czy po raz drugi wydać kasę i kupić inne klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 prawdopodobnie sa za twarde, albo nabite metalem, sprobuj je przetrzec na desce z papierem sciernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 JC to najgorsza firma wywal te klocki i kup inne bo dobre hamulce to podstawa Ostatnio kupiłem zestaw ojcu tarcze i klocki delfi i jestem pełen podziwu na prawdę dobrze hamują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 twarde klocki zniszczyc moga tarcze moim zdaniem, ja mam klocki MK Kashiyama i jestem zadowolony, nie mam zreszta zabardzo punktu odniesienia, a tarcze kupilem na allegro uzywane, wentylowane mikody za 40zl za komplet a przod- feler byl taki ze gosc kupil sobie do GT a tam sa wieksze i zrobil na nich jakies 400km zanim nie kupil odpowiednich, na dodatek gosc byl z miasta w ktorym mieszkam ale wczesniejsze tarcze byly w tragicznym stanie ktos je porzadnie przegrzal bo bily i zaczely sie wrecz rodpadac pozdr [ Dodano: Nie 18 Lut, 2007 02:04 ] A JC to tu poprostu nie ma co komentowac... o tym lepiej nie mowic, o jakosci wyrobow JC - masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ja zakupilem jakis miesiac temu, komplet klocki i tarcze na przod. Klocki MK Kashiyama, a tarcze JC. Od samego zalozenia nie zapiszczały ani razu, a przy hamowaniu wiem ze sie zatrzymam,juz parokrotnie je sprawdzalem przy wiekszych predkosciach. Codo jakosci produktow JC to slyszalem i czytalem ze jest jak na loterii nieraz trafisz dobre egzemplaze nieraz nie. Ja narazie nie narzekam zobaczymy na jak dlugo starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 byle sie tarcze nie pokrzywily :D albo nie rozpadly czego Ci nie zycze oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Kilka razy już słyszałem, że tarcze JC nie są wcale złe.Nawet w jednym ze sklepów w którym kupuje graty, jedyną ofertą z JC są właśnie tarcze i gość mówi,że nie miał na nie reklamacji a klienci sobie je chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 dziwne, bo ojcu sie powykrzywiały, i zapiekły tak ze nie chciały zejsc z piasty, ale nie nie, dobre są, dobre ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Za tarcze zaplacilem 130 zł, a wzielem JC bo nie moglem kupic nic innego w poblizu. Mam nadziej ze trafilem na ten "lepszy model". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ja zakupilem jakis miesiac temu, komplet klocki i tarcze na przod. Klocki MK Kashiyama, a tarcze JC. Od samego zalozenia nie zapiszczały ani razu, a przy hamowaniu wiem ze sie zatrzymam,juz parokrotnie je sprawdzalem przy wiekszych predkosciach. Codo jakosci produktow JC to slyszalem i czytalem ze jest jak na loterii nieraz trafisz dobre egzemplaze nieraz nie. Ja narazie nie narzekam zobaczymy na jak dlugo starcza. No cóż sam się przekonasz na ile starczą ja z własnego doświadczenia dodam Założyłem taki właśnie zestaw do suzuki żony i toyoty brata faktycznie parę miesięcy było okej ale obecnie coraz słabiej hamują nie piszczą tylko skuteczność hamulców pozostawia wiele do życzenia :zdziw: choć ścieralność jest na dobrym poziomie Do primy nigdy więc takiego zestawu nie kupie :!: Ostatnio zakładałem zestaw do peugota Delphi klocki i tarcze i jest sporo lepszy :!: Ale do primy założyłem klocki EBC i to jest to polecam :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam wszystkich ja do swojej primci założyłem tarcze Brembo oraz klocki Valeo no i zonk piszczą jak się tylko rozgrzeją. Mam nadzieję że jak się dotrą to będzie dobrze bo narazie mam przelatane ok.200 km Pozdrawiam : Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Ja mam z tylu tarcze brembo i klocki Ferodo i na razie nie narzekam. A z przodu po 40 000km wymienilem klocki na Lucasy z InterCars za 120zl (sa identyczne jak oryginal z ASO za 230zl) i tez nie narzekam. Powiedzcie ile wytrzymuja klocki i tarcze z przodu w N16 [ Dodano: Pią 02 Mar, 2007 15:56 ] Wczoraj znalazłem ofertę do mojej almy: klocki ATE-120zł za komplet na przód, tarcze ATE-148zł za szt. na przód Klocki ferodo premier 155zł wymiana 70zł w milanówku pod warszawą Myślicie że to dobre ceny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 mam na uwadze 3 rodzaje klockow jak fundusze pozwola to mysle EBC green stuff Ferodo DS Performance a jak slabo z funduszami to Ferodo Premier jutro obdzwonie sklepy zobaczymy ile krzykna tarcze mam MIKODA wentylowane, rok temu zalozylem razem z klockami kaszijama(strasznie pylily naprawde na maksa), przez ten rok niewiem ile zrobilem i nie pamietam kiedy wstawilem ale mysle ze zrobilem max 15tys i z klockow zostalo 1/4 okladziny ciernej tarcze sa OK na tych kaszijamach hamuje sie dobrze, ale w 1-szym hamowaniu, pozniej... b zalezy mi na skutecznych hamulcach po rozgrzaniu tarcz/klockow i zeby klocki mialy izolacje termiczna zeby nie przenosilo sie tak cieplo na reszte ukl hamulcowego bo na tych kaszijamach to pare razy ledwo wyhamowalem ale- skutecznosc jak troche pocislem po miescie i przyhamowalem/pohamowalem goniac za kims to jak zaczalem na swiatlach hamowac raz to zatrzymalem sie prawie na srodku skrzyzowania, noga byla w podlodze na chama a kola nawet nie myslaly o zblokowaniu sie ukl jest odpowietrzony przelalem z 1,5 butelki plynu, dot 4, moze wlanie lepszego plynu tez pomoze aha ktos kiedys pisal o firmie ktora doraboia nowe przewody hamulcowe wg starych czy zmienial ktos kiedys przewody hamulcowe, bo u mnie sa w b nieciekawym stanie w miejscu rozgaleznika ktory jest pod koniec tylnej podlogi i przewody idace do tylnych kol? latem chcialbym zmienic, da rade kupic rurek miedzianych i samemu podoginac, chodzi mi o zakonczenia przewodow czy jest stozek czy barylka czy jak to sie nazywa i czym to zarobic, albo kupic nowe przewody, i czy one wykreca sie z rozgaleznikow ostatnio mialem okazje bujnac sie z TOmaszkiem jego nismem i jak depnal bylem pelen podziwu jak to hamuje, Tomaszek pisales ze masz EBC? ktore czarne zielone czy jakies extreme ? [ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 21:23 ] na http://www.ebcbrakes.pl/ jest test w GT pisza ze Ferodo premier byly bardzo trudne do przegrzania nawet na seryjnej tarczy mintexy 1144 i ebs green stuff mimo smrodu i dymu nie mogli doprowadzic do spadku skutecznosci i o wiele lepiej chamowaly niz seryjne ebc green stuff 213 zloty brutto ferodo premier 67zl brutto w IC ciekawe jak to bedzie wspolpracowac z moimi tarczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Jezeli chcesz zmienic przewody to poszukaj w metalowym opplocie z sunny gti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 pojda ferodo premier jednak... zobaczymy jak to bedzie hamowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ja od lutego ubiegłego roku miałem założone klocki : Tomex - po 2000km wypieprzyłem je bo piszczały, zgrzytały itp Textar - super hamowały ale okropnie pyliły - wytrzymały 10000km we wrześniu założyłem nowe tarcze Protechnik i klocki Jurid. po 15000km tarcze są w super stanie a klocki zużyte a w dodatku bardzo się grzały, co za tym idzie - skutecznośc była kiepska. Obecnie mam klocki ATE i i jak na razie (odpukać) sprawują się bardzo dobrze. Pozostały tylko do wymiany szczęki i bębny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 no te kaszijamy sa ok nie mam do czego porownac ale skutecznosc po zagrzaniu straszna [ Dodano: Czw 22 Mar, 2007 16:50 ] no to zajeb.... ktos mi wyprzatnal klocki ferodo premier w IC na magazynie lezaly razem z tarczami brembo naszykowane juz dla kogos, pewnie jakis klubowicz bo kto by zakupil zestaw ferodo premier+brembo tarcze i wiecej ich nie beda miec cena 67 bo byly na wyprzedazy na stronce IC nie ma dostepnosci ich a byy ledwo 2 komplety 3 dni temu no nic jutro czekam jeszcze w innym sklepie ale nii bede pisal jakim........... tez maja byc po 67zl jak nie bedzie to pojda raczej ATE po ok 130zl :/ - co o nich sadzicie?? sprzedawca w IC mowil ze klada klocki marki ATE na 1 montaz do BMW i Mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Hej hermol nie kupuj klocków ATE bo to to samo co JC :!: najtańsze a jak ktoś pisze że oki to znaczy nie hamuje ostro :!: Ja mam zwykłe czarne EBC za około 100zł nie pamiętam dokładnie i te kup jak chcesz tanio bo już są firmowe i pewne Teraz przy najbliższej wymianie kupie sobie EBC zielone około 260zł zl ale są za***iste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 no dzis mialy przyjsc ferodo po 67 zl ale ktos sie jebnal i przyslali do sklepu klocki TRW, za pomylke powiedzial ze sprzeda je po tyle co chcial za ferodo czyli po 70zl w sieci IC sa po 100-110zl jakos, okladzine cierna maja czarna i na drugiejs stronie jest naklejona taka gruba tasma jakby niewiem to chyba przekladka termiczna chyba jest, jakby ktos mogl wrzucic fotke ferodo premier dla porwnania do kompletu kupilem sobie w Edpolu zestaw montazowy te blaszki po 6zl (firmy quick brake) za komplet co najlepsze w JC i w Jamborze chcieli za to samo firmy quick brake 38zl natomiast w IC wogole nie mieli ale jak mieli to tez od 20 kilku zl w gore heh no roznica cenowa mnie rozjebala... a tu foteczki klockow i blaszek, jakby co to moge cyfrowka zrobic dokladniejsze zdjecie Tomaszek ja tez chcialem EBC green stuffy sa tansze i kosztuja 213zl brutto to jest cena katalogowa ipo tyle samo maja w czwie kolo tesco w Inter tuning ale teraz mnie na nie stac ale to wtedy bym strzelil jakies tarcze lepsze, no i podobno sa konkretne w tescie na sc 1.1 nie mogli ich zagrzac wogole :D koles z Inter Tuningu mowil ze dla brembo robi wlasnie MIkoda z cz-wy tarcze wszystkie nawiercane i nacinane niewiem jak ze zwyklymi ale mozliwe ze mikoda tez robi zwykle dla brembo dylson co do przewdow w oplocie nigdzie nie maja jak narazie a do n14 pasuja zaciski z 200sx? pozdr [ Dodano: Pią 23 Mar, 2007 13:45 ] [ Dodano: Pią 23 Mar, 2007 14:39 ] a te kaszijamy jak mi sie przypomina jak deplem raz co prawie na czerwone wjechalem, hamowanie z ok 100km/h, wczesniej byly hamowania robione i je troche zagrzalem, to z nich smierdzialo jak by niewiem co palili, oczywiscie kola nawet nie zblokowaly sie ani nie piszczaly a pedal hamulca myslalem ze przez podloge wylezie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 coś te dane się nie zmieniają, porównująć EBC Green z Mintexem M1166 wychodzi z testu żę ten drogi jest lepszy a mimo to podali że EBC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 jak sie okazuje nawet z napisow na pudelku i opisu klockow na pudelku to klocki TRW&Lucas i TRW wchlonelo lucasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Fajny teścik podoba mi się wynik klocków EBC Kuba według tabelki średni wynik z 10 hamowań klocków EBC 62.8m a na Mintexie 64.9m Może dla tego A jeszcze 4-krotna różnica w cenie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 zaczalem czytac i sa 2 systemy bendix i girling klocki mam girlinga w aucie u siebie chyba tez ale z fotek w ksiazce hayensa wydaje mi sie ze mam bendixa.. heheee popatrzalem jak wygladaja mk kaszijamy na stronce moto.sklep.pli wychodzi ze kaszijamy ktorem mam teraz to girlingi teraz pytanie takie, nie mam tych podkladek wogole u siebie pod klocki czy to bardzo potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ate to samo co jc ? jakas pomylka raczej fakt faktem sa twarde, ale nie slyszalem zeby ktos mial z nimi problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A propos tego testu klocków. Klocki Mintex 1166 - droga hamowania na wszystkich tarczach od 61-64m. A średni wynik z 10 najlepszych pomiarów to 64,9 ??? Komuś korki z matmy by się przydały... Tak samo inne: Mintex - wyniki od 63 do 66m, a średnia 66m. Ferodo DS - wyniki od 59 do 64, a średnia 63,7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi