Gość so.mar Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Panowie - poszukuje takich blaszek które idą pomiędzy klocki i zaciski w Primerze 1.6 z 95 r. zacisk LUKASA. Jedna z nich przy zakładaniu klocków przez mechaniora została skrzywiona, potem przez to sie wytarła i klocek nie może się dobrze cofać w zacisku. Pochodziłem po sklepach i wszędzie mówią że tych blaszek nie dokupię, bo one idą razem z dobrymi klockami. A w serwisie w Rzeszowie uprzejmy Pan poszukał mi po numerze nadwozia - komplet tych blaszek za bagatela 65 zetów, ale za taka kasę to mam prawie nowe klocki. Może komuś z Was zostały takie blaszki po wymianie klocków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Mam takie pytanko: Ile przecietnie wytrzymuja tarcze z przodu -oryginal z fabryki. Mam juz 78 000 km drugi komplet klockow Lukas, pierwszy to byl montaz z fabryki oczywiscie. Auto almera N16 1.8 jezdze srednio szybko i hamuje normalnie. Hamulce hamuja mi dobrze ale byc moze to wrazenie subiektywne, bo nie mam porownania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Mam takie pytanko: Ile przecietnie wytrzymuja tarcze z przodu -oryginal z fabryki. Mam juz 78 000 km drugi komplet klockow Lukas, pierwszy to byl montaz z fabryki oczywiscie. Auto almera N16 1.8 jezdze srednio szybko i hamuje normalnie. Hamulce hamuja mi dobrze ale byc moze to wrazenie subiektywne, bo nie mam porownania. Ile wytrzymują???To zależy od kilku czynników. 1) Jak są dobrane tarcze z klockami tj czy twardość klocków i tarcz jest dobrze dobrana bo jak tarcze są twarde a klocki miękkie to wiadomo,że klocki wymienisz 3 razy a tarcze będą O.K. 2) Ile jeżdzisz tj rocznie.Jeżeli robisz 5 tyś rocznie to tarcze wytrzymają 10 lat ... 3) Sama tarcza wytrzyma długo pod warunkiem,że masz dobre zaciski i klocki biorą "równo" na tarczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Masz może klocki Ferodo FDB 604? Jaka ich cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 FDB 604? Jaka ich cena? Cena 125 zł za komplecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ja dziś zakupiłem tarcze brembo w promocji w norauto. Komplet tarcz na przód do nyski p10 z dwulitrowym motorem oraz z abs kosztował mnie 199zł. Przecena z 370 :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ja dziś zakupiłem tarcze brembo w promocji w norauto. Komplet tarcz na przód do nyski p10 z dwulitrowym motorem oraz z abs kosztował mnie 199zł. Przecena z 370 :!: :!: :!: http://www.auto-moto.sklep.pl/index.php?pr...p;prod_id=34321 Tutaj masz stałą cenę (230 zł za komplet BREMBO)bez szukania i biegania.......... Tutaj jest nawet komplet z klockami FERODO -> http://www.allegro.pl/item230076984_tarcze...ra_p10_p11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 No tak ale ja wcale nei szukałem i nie biegałem. Byłem nastawiony ze bedzie pewnie ok 150 zl/szt. a tu mila niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 230zł to nie 199zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Sadze ze to byl udany zakup z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Sluchajcie, hm przewaznioe chlopcy ... Kupilam klocki Ferodo, czy jakos tak i tarcze, nie wiem jakie... Wymienialam w maju... Jak to mozliwe,ze przy hamowaniu mi teraz cos piszczy? Mam K12, 2004 r . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jak to mozliwe,ze przy hamowaniu mi teraz cos piszczy? ja wymieniałem jakieś 2 miechy temu i od początku piszczą.... ,taki urok niektórych klocków niestety, jest na to jedyny sposób.................podgłośnić muze w aucie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 jest na to jedyny sposób.................podgłośnić muze w aucie Hehe widze,z e to nie tylko moj sposob :diabel: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nissanmaniacy, można prosić o jakieś opinie na temat klocków firmy Remsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nissanmaniacy, można prosić o jakieś opinie na temat klocków firmy Remsa? Też bardzo dobre klocki ,tylko z tego co wiem od swoich klientów to są zbyt twarde i czasami pszczą......... sam osobiście nie jezdziłem na nich ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A jest jakis "sposob" na piszczace klocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A jest jakis "sposob" na piszczace klocki? Tak...kupić takie,które nie piszczą...FERODO,LUCAS-TRW......etc :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Niestety za swoja opieszałość musialełem dziś zapłacić tym ze Ferodo się skończyły w magazynie. Kupiłem Remsa, zobaczymy co będzie. Mam nadzieje że będzie dobrze. Co sie odwlecze to nie uciecze, dala mi zle klocki babka w norauto, dzis poszedlem je oddac i odzyskac pieniadze. Troche sie zestresowali bo podnioslem glos i w cenie klockow Remsa dali mi klocki Ferodo Premier 80 zl do przodu. Na wymianie hamowania z przodu zaoszczedzilem 250 zl. Calosc kosztowala mnie 320 zl (tarcze brembo + kl. Ferodo) :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_81 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 A ktoś może wie ile by wyniosła wymiana tarcz i klocków w warsztacie? Tak mniej więcej chociaż..chodzi mi o wymiane tarcz i klocków na przodzie. Acha i klocki i tarcze bym miał swoje.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_81 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 jacek_81 Mysle ze z 50 zł za koło Ok dzięki..czyli 60 zł to nie jest aż tak źle..bo tyle usłyszałem dzisiaj ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar0791 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 pytanko do auto-moto ,w jakiej cenie zaoferujesz kpl (na przód) tarcze brembo i klocki w miare porzadne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 jacek_81 Mysle ze z 50 zł za koło My na warsztacie bierzemy 40 zł za koło (tarcza + klocek) [ Dodano: Czw 13 Wrz, 2007 19:24 ] pytanko do auto-moto ,w jakiej cenie zaoferujesz kpl (na przód) tarcze brembo i klocki w miare porzadne? Do p10 12.1995 2.0 slx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar0791 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 tak,dokladnie jak w opisie,sedan zaraz skladam zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 zaraz skladam zamowienie Przyjęte :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin B. Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Szukam klocków i tarcz na przód i tył do P12 kombi ( 1,8 l ) . Co polecacie i gdzie to można kupić szybko tanio i miło [ Dodano: Czw 20 Wrz, 2007 08:16 ] Dzisiaj dopiero tutaj trafiłem więc witam wszystkich serdecznie. 2 miechy temy kupiłem P-12 z 03 r. w kombi silnik 1,8. Chcem wymienić akumulator na nowy ale stary jest tak zjechany że nic nie mogę odczytać. Powiedzcie mi jaki to tego autka ma być akumulatorek ( chodzi mi o Ah i co tam powinno jeszce być ) Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi