Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

KLOCKI I TARCZE

Gość zbuk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - poszukuje takich blaszek które idą pomiędzy klocki i zaciski w Primerze 1.6 z 95 r. zacisk LUKASA. Jedna z nich przy zakładaniu klocków przez mechaniora została skrzywiona, potem przez to sie wytarła i klocek nie może się dobrze cofać w zacisku. Pochodziłem po sklepach i wszędzie mówią że tych blaszek nie dokupię, bo one idą razem z dobrymi klockami. A w serwisie w Rzeszowie uprzejmy Pan poszukał mi po numerze nadwozia - komplet tych blaszek za bagatela 65 zetów, ale za taka kasę to mam prawie nowe klocki.

Może komuś z Was zostały takie blaszki po wymianie klocków?

Mam takie pytanko:

Ile przecietnie wytrzymuja tarcze z przodu -oryginal z fabryki.

Mam juz 78 000 km drugi komplet klockow Lukas, pierwszy to byl montaz z fabryki oczywiscie.

Auto almera N16 1.8 jezdze srednio szybko i hamuje normalnie.

Hamulce hamuja mi dobrze ale byc moze to wrazenie subiektywne, bo nie mam porownania.

Gość auto-moto
Mam takie pytanko:

Ile przecietnie wytrzymuja tarcze z przodu -oryginal z fabryki.

Mam juz 78 000 km drugi komplet klockow Lukas, pierwszy to byl montaz z fabryki oczywiscie.

Auto almera N16 1.8 jezdze srednio szybko i hamuje normalnie.

Hamulce hamuja mi dobrze ale byc moze to wrazenie subiektywne, bo nie mam porownania.

Ile wytrzymują???To zależy od kilku czynników.

1) Jak są dobrane tarcze z klockami tj czy twardość klocków i tarcz jest dobrze dobrana bo jak tarcze są twarde a klocki miękkie to wiadomo,że klocki wymienisz 3 razy a tarcze będą O.K.

2) Ile jeżdzisz tj rocznie.Jeżeli robisz 5 tyś rocznie to tarcze wytrzymają 10 lat ... :D

3) Sama tarcza wytrzyma długo pod warunkiem,że masz dobre zaciski i klocki biorą "równo" na tarczy.....

• 3 tygodnie później...
Ja dziś zakupiłem tarcze brembo w promocji w norauto. Komplet tarcz na przód do nyski p10 z dwulitrowym motorem oraz z abs kosztował mnie 199zł. Przecena z 370 :!: :!: :!:

http://www.auto-moto.sklep.pl/index.php?pr...p;prod_id=34321

Tutaj masz stałą cenę (230 zł za komplet BREMBO)bez szukania i biegania..........

Tutaj jest nawet komplet z klockami FERODO -> http://www.allegro.pl/item230076984_tarcze...ra_p10_p11.html

Gość niewiniatko22

Sluchajcie, hm przewaznioe chlopcy ...

Kupilam klocki Ferodo, czy jakos tak i tarcze, nie wiem jakie...

Wymienialam w maju... Jak to mozliwe,ze przy hamowaniu mi teraz cos piszczy?

Mam K12, 2004 r .

Jak to mozliwe,ze przy hamowaniu mi teraz cos piszczy?

ja wymieniałem jakieś 2 miechy temu i od początku piszczą.... :(:( ,taki urok niektórych klocków niestety, jest na to jedyny sposób.................podgłośnić muze w aucie :one: :D

Nissanmaniacy, można prosić o jakieś opinie na temat klocków firmy Remsa?

Też bardzo dobre klocki ,tylko z tego co wiem od swoich klientów to są zbyt twarde i czasami pszczą......... sam osobiście nie jezdziłem na nich .....

Niestety za swoja opieszałość musialełem dziś zapłacić tym ze Ferodo się skończyły w magazynie. Kupiłem Remsa, zobaczymy co będzie. Mam nadzieje że będzie dobrze.

Co sie odwlecze to nie uciecze, dala mi zle klocki babka w norauto, dzis poszedlem je oddac i odzyskac pieniadze. Troche sie zestresowali bo podnioslem glos i w cenie klockow Remsa dali mi klocki Ferodo Premier :D 80 zl do przodu.

Na wymianie hamowania z przodu zaoszczedzilem 250 zl. Calosc kosztowala mnie 320 zl

(tarcze brembo + kl. Ferodo) :diabel:

• 3 tygodnie później...

A ktoś może wie ile by wyniosła wymiana tarcz i klocków w warsztacie? Tak mniej więcej chociaż..chodzi mi o wymiane tarcz i klocków na przodzie. Acha i klocki i tarcze bym miał swoje..:)

pozdrawiam

jacek_81 Mysle ze z 50 zł za koło :)

Ok dzięki..czyli 60 zł to nie jest aż tak źle..bo tyle usłyszałem dzisiaj :))

Pozdrawiam

jacek_81 Mysle ze z 50 zł za koło :)

My na warsztacie bierzemy 40 zł za koło (tarcza + klocek) :)

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2007 19:24 ]

pytanko do auto-moto ,w jakiej cenie zaoferujesz kpl (na przód) tarcze brembo i klocki w miare porzadne?

Do p10 12.1995 2.0 slx ?

Szukam klocków i tarcz na przód i tył do P12 kombi ( 1,8 l ) . Co polecacie i gdzie to można kupić szybko tanio i miło

[ Dodano: Czw 20 Wrz, 2007 08:16 ]

Dzisiaj dopiero tutaj trafiłem więc witam wszystkich serdecznie. 2 miechy temy kupiłem P-12 z 03 r. w kombi silnik 1,8. Chcem wymienić akumulator na nowy ale stary jest tak zjechany że nic nie mogę odczytać. Powiedzcie mi jaki to tego autka ma być akumulatorek ( chodzi mi o Ah i co tam powinno jeszce być ) Dzięki za odpowiedzi.