bigtomm Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 http://www.akumulator.pl/dobre-akumulatory...umulatorow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 A ja jutro zmieniam na Brembo gladkie bo maxow do sunnego nie produkuja a za Ebc TG musial bym dac 300zl za sztuke i czekac do wtorku a na piatek musze miec czym zwalniac bo czeka mnie trasa jako klocki sluzyc beda Ate z tej samej polki co Ferodo Premiery, mialy byc green stuufy ale zaprzyjazniony sklepikarz nie mial w swoich hurtowniach Przy okazji zmieniam na plyn Ferodo i zobaczymy jak to bedzie dzialac... Poki co sa bardzo slabiutkie a jeszcze gorzej jak przesiadam sie z Taroxow g88 + ferodo serii DS wydaje mi sie ze nie mam hamulcow Mysle ze na trasie troszke sie dotra i dam znac jak sie spisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robi_zab Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam, Słyszałem że klocki Ferodo kupowane w Polsce są w robione również w Polsce i nie są to te same klocki co orginały dlatego nie które klocki kupowane Ferodo na alegro mają taką dobrą cenę . Czy ktoś coś takiego słyszał ? I czy to jest prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Słyszałem że klocki Ferodo kupowane w Polsce są w robione również w Polscei nie są to te same klocki co orginały dlatego nie które klocki kupowane Ferodo na alegro mają taką dobrą cenę ..... BZDURA I TYLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Witam Czy slyszal ktos moze o klockach hamulcowych Ferrodo SL? Czym roznia sie od Ferrodo Premier? Sa gorsze? Lepsze? Znalazlem tanio taki komplet i zastanawiam sie czy warto je kupic. Pozdrawiam [ Dodano: Sob 27 Paź, 2007 08:33 ] powiem tak... jak juzwymieniacie klocki i tarcze to warto a nawet trzeba wymienić płyn.... wbrew pozorom to KOLOSALNA różnica... w szczególności jak nie wiadomo kiedy był wymieniany Swiete slowa. Co tez mam zamiar uczynic w nastepna sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kordzio Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witam Ma pytanie, czy ktoś stosował tarcze i klocki MINTEX ? Przymierzam się właśnie do zakupu i nie jestem pewien, mało kto o nich coś pisze, a firma daje gwarancje na brak pisków i czystość felg na 1 rok lub 24000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Zna ktoś symbole klocków ferodo i tarcz brembo do P11 GX z 11/96'? Chodzi o przód koła 14" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ja mam tarcze przednie i klocki ATE + tylne klocki ATE ... jak dla mnie baaardzo dobre .... :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam po dłuższej nieobecności..... Były małe problemy z hasłem no ale admin zadziałał :one: Dzięki wielkie velociraptor [ Dodano: Sob 25 Paź, 2008 15:12 ] Czy slyszal ktos moze o klockach hamulcowych Ferrodo SL?Czym roznia sie od Ferrodo Premier? Sa gorsze? Lepsze? Znalazlem tanio taki komplet i zastanawiam sie czy warto je kupic. Ferrodo premier są klockami lepszymi a co za tym idzie droższymi.SL to tańsza linia FERRODO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 [ Dodano: Sob 25 Paź, 2008 15:12 ]Czy slyszal ktos moze o klockach hamulcowych Ferrodo SL?Czym roznia sie od Ferrodo Premier? Sa gorsze? Lepsze? Znalazlem tanio taki komplet i zastanawiam sie czy warto je kupic. Ferrodo premier są klockami lepszymi a co za tym idzie droższymi.SL to tańsza linia FERRODO Dziekuje za pomoc, sprawa juz nieaktualna, klocki kupilem, lecz nie zdarzylem wymienic - Primera przeszla w rece kolejnego posiadacza, a klocki poszly na Allegro za 16 zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Dziś wymieniłem heble przód na kombinację tarcze Zimmermann i klocki Mintex. Na razie na docierce, potem zobaczymy jak się sprawują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kosik Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Wymieniłem ostatnio w primerze P12 klocki przód i tył.Kupiłem oryginalne za ok. 270 zł (na 4 koła )na allegro.Pierwsze oryginalne (założone w fabryce )wytrzymały 90 000 km,wiec stwierdziłem,że nie warto szukac zamienników (te lepsze byłyby niewiele tańsze od oryginałów.Mechanik wymienił mi przód (były mocno zjechane) i tył mimo,ż były jeszcze grube.Auto hamuje jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ja dzis zakupilem komplet klockow Remsa do maximy za 199zł, zobaczymy jak to sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Czy do p 11 1,6 96' koła 14 cali będą pasowały na przód tarcze brembo 09.5449.14 i klocki ferodo FDB 667 czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank79 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam Jakie polecacie klocki i tarcze do Almery N16 2.2DI na przód i na tył? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam problem, według różnych źródeł do p 11 1,6 96' 14 cali pasują na przód tarcze brembo 09.5449.10 lub 09.5449.14 czy na pewno obydwie pasują bo 09.5449.10 maja średnice 257 a 09.5449.14 różnie znów zależnie od źródeł 256 lub 257. Czy są jeszcze inne różnice i które powinienem kopić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wymieniłem ostatnio w primerze P12 klocki przód i tył.Kupiłem oryginalne za ok. 270 zł (na 4 koła )na allegro.Pierwsze oryginalne (założone w fabryce )wytrzymały 90 000 km,wiec stwierdziłem,że nie warto szukac zamienników (te lepsze byłyby niewiele tańsze od oryginałów.Mechanik wymienił mi przód (były mocno zjechane) i tył mimo,ż były jeszcze grube.Auto hamuje jak nowe. z tego co wiem oryginalne to Juridy, tylko w pudełeczkach nissana, na klockach jest napisane Jurid, mozesz to sprawdzic? Bo ciekaw jestem jaka jest roznica w cenie miedzy Juridami w sklepie a identycznymi tylko w innym opakowaniu u nissana [ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 12:41 ] a sorry, nie doczytalem ze juz zmieniles ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Co sadzicie http://www.allegro.pl/item564669300_tarcza...rimera_p11.html. ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luin Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam, Czeka mnie wymiana tarcz i klocków i tutaj moje pytanie do użytkowników, który zestaw będzie lepszy do nissana almery 2002 r. z ABS'em: Tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier - przód i tył czy też Tarcze EBC Turbo Groove i klocki EBC Green Stuff - przód Tarcze EBC Standard i klocki EBC Standard - tył Wiem, że temat był już niejednokrotnie wałkowany jednakże chciałbym dowiedzieć się od użytkowników poszczególnych tarcz i klocków jak się spisują w ich nyskach i czy ponownie zdecydowaliby się na ich wybór. Drugie pytanie to czy prawda, iż ostatnio tarcze Brembo oraz klocki Ferodo straciły na jakości? Za pomoc z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Tarcze EBC Turbo Groove i klocki EBC Green Stuff - przód Tarcze EBC Standard i klocki EBC Standard - tył jak masz tyle kasy ze na przednia os jestes w stanie wydac 700 zl za tarcze + 275 za klocki to bierz ja osobiscie teraz bede kupowal tarcze atm mikoda wersja gt na przod i na tyl plus klocki ebc standard pozdrawiam ,z racji mniejszych funduszy dodatkowo mam do wymianu poduszke silnika oraz jakiemus kut... sie nudzilo i przejechal mi caly bok gwozdziem az do golej blach wiec troszke bede musial wybulic za to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Tarcze EBC Turbo Groove i klocki EBC Green Stuff - przód Tarcze EBC Standard i klocki EBC Standard - tył Wiem, że temat był już niejednokrotnie wałkowany jednakże chciałbym dowiedzieć się od użytkowników poszczególnych tarcz i klocków jak się spisują w ich nyskach i czy ponownie zdecydowaliby się na ich wybór. Witam Przelatałem na takim komplecie co prawda dopiero 30kkm ale wszystko jest OK. Niewielkie zużycie, małe pylenie alufelg. Hamulce biorą równomiernie - wszystko jest OK. Gdybym miał ponownie wybierać wybór byłby taki sam. Jedna uwaga. - Przy hamowaniu trzeba się przyzwyczaić do delikatnego odgłosu buczenia, który wywołują nacinane i nawiercane tarcze przodu. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luin Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam Niestety finanse zmusiły mnie do rezygnacji z EBC zatem mam pytanie co będzie leszym wyjściem: Tarcze Brembo i klocki Ferodo Premier - przód i tył czy całość na ATE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 ja mam na przodzie oryginalne tarcze nissana z tylu jakaś taniocha jc auto i klocki ebc heavy duty ultimax i daje rade najważniejsze ze przednie tarcze są dobrej jakości .Stwierdziłem ze wole mieć tańsze tarcze z tylu i wymieniać je przy każdej wymianie klocków bo za 2 ze zniżka mechanika zapłaciłem 69 zl tak nie pomyliłem się za 2 tarcze ,przy polskich warunkach tylne tarcze mocno korodują wiec wole nie świrować z brembo srembo na tył i zapłacić 150 zl za komplet klocków i tarcz na tylna os pozdrawiam ,a tak jeszcze a propos firm marka się nie liczy bo brembo i ferodo strasznie ma słaba jakość swoich produktów ostatnio ważna jest jakość materiałów użytych nie zdziwiłbym sie jak tarcze w pudelku brembo to tak naprawdę odlew mikody zrobiony dla brembo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 No nie wiem,czy akurat masz tu racje.Mialem w suniaczu jakies g...tarcze co po kilku tys.km powichrowaly sie przy ostrym hamowaniu,a po zmianie na brembo smigaja do dzis bez zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 powiem tak standartowe tarcze brembo sa przereklamowane tak sama klocki ferodo premier , te dwa wczesniej uwazane za idealne do codziennego uzytku o dobrej jakosci komponenry dzisiaj ich jakosc znacznie spadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi