Coobcio Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 naklejaj taśme papierową i podpisuj co jest co, choć de fakto połowę gratów można wywalić, EGR, podgrzewanie puszki, i fitlr węglowy to już o 3/4 przewodó zrobi si się mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 no i nie ma filtra z weglem aktywnym razem z 4 przewodami podcis )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mum666 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Prosiłbym bardzo o jakiś rehost fotek, bo już ich nie ma na xs24.xs.to a chętnie bym pooglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Znalazłem fotki z robotki u siebie na dysku i wrzuciłem je na inny serwer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mum666 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 W ep[oce gaźnikowej to polerka kolektora ssącego dawała bardzo pozytywne efekty ale kto to jeszcze pamięta? z tym się nie zgodze. weź sobie kawałek balchy nie polerowanej i polej wodą zobaczysz jak spływa, a potem ją wypoleruj i zrób to samo. Woda będzie się ciągła i dłużej zostanie na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 dłużej zostanie na powierzchni. jesteś pewien? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 tak jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Odgrzeje kotleta. Jeśli chodzi o wodę na polerowanej powieszchni: przyczyna jest napięcie powieszchniowe wody. Jeśli chodzi o polerowanie kanałów: głatki kanał zapewnia laminarny (bez zawirowan, fal wstecznych itd) przepływ gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Przymierzam się do główki w mojej Primce (CD20T). Początkowo rozważałem tylko EGR'a ale po przeczytaniu tematu chyba wezmę się za konkretną robotę. A tak przy okazji to poda mi ktoś namiary gdzie najbliżej będę mógł pohamować swojego Nismo (Turek - wielkopolska)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 c@rlos, daj znać jakie będa wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 c@rlos, daj znać jakie będa wyniki. Jasne, że dam znać, tyle tylko że najpierw muszę pohamować troszku - pytanie: GDZIE? Z ostatniej chwili: "Pierwsza do garażu wjeżdża Viki mojego szwagra (jest uzbrojony po zęby więc z jego możemy już działać - wcześniej się z nim umówiłem) - Primka musi poczekać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 też bede się szykował na polerke ssacego razem z wymiana na 73ch oraz porting wydechowego zobaczymy co to da w skromnym GA14De P.S. Pozdrowienia z okolic turku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 chlopaki mam pytanie jestem na etapie robienia glowy z sr20de robie wlasnie poprawke kanalow wzgledem uszczelki i pytanie brzmi czy cos wiecej mozna zdzialac? najbardzie nurtuje mnie te zgrubienie w kadlubie glowicy w karterach ssacych, wprowadza zawirowania wg mnie i zmniejsza swiatlo kanalu wywalic to?? czy obstawic?? na moje oko ma to rozbijac chyba chmmure paliwa z wtryskiwacza na dwa kanaly i kierunkowac je na zawory z tym ze chmura zasysana jest na vacum cylindra i na kij ja kierunkowac i rozbijac jak cylinder ja i tak wysiorbie?? vvl tego nie mialo czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 nie ruszaj tego zgrubienia bo sie przebijesz do gniazda samoregulatora. mam porobione przekroje głowicy. VE nie posiada tego bo i nie ma samoregulatorów z racji zmiennej fazy i innego typu sterowania zaworami. jeśli chodzi o powiększanie kanałów to lepiej nadaje sie do tego głowica ze skośnym wlotem czyli ta od dolnego kolektora. fotki u mnie wdziale. istotna rzaczą są gniazda zaworowe tam mozna najwięcej zyskać. odpowiednio obrobione znacznie zmniejszają przepływ i zwiększają ilość zasysanej mieszanki.nawet na fabrycznych zaworach. aczkolwiek u siebie zamontowałem wieksze więc przewidywana jest znaczna poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 czyli mam rozumiec ze lepsza do dlubania jest glowica z high porta? a jesli chodzi o to zgrubienie to delikatnie mozna je w ogole zkorygowac czy w ogole zuo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 delikatnie owszem ale zmierz sobie abyś nie zrobił za cienkiej ścianki. moim zdaniem ta głowica jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) masz jakies pogladowe foto z portingu low porta w swoim wykonaniu? zdjecia z jakiegos zagranicznego forum i widac ze koles portingowal glowice z sr20de z tymi garbkami i widac ze je usunol-rzuc okiem jak mozesz:) korci mnie usuniecie tego wypustka: tutaj jakis porting z zagranicznego forum: jest to poprawnie wykonany porting czy przyklad jak popsuc lepe?? sprawa dotyczy silnika n/a tutaj jest link do tematu: http://www.sr20-forum.com/vvl/60170-sr20ve-build-16ve-pistons.html Edytowane 3 Lutego 2013 przez Ad@mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 nie usunął!!! to jest porównanie głowicy z de i z ve zdjęcia 1,2,3 to głowa z de 4 i5 masz ve nawet po wałku widać a na ostatnim masz nałozone dwie fotki kanału z de i z ve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ad@mus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 cos mi wlasnie tu smierdzialo:) ze to vvl to sie kaplem po walkach, ale zrozumialem ze przygotowal glowice pod walki-nie wazne low port to portingowa kupa:) bede naciagal kanaly w dol i sprobuje delikatnie pofrezowac za gniazdami zaworow-obym nie zachaczyl zadnej przylgni:) tematu nie traktuje sterydowo, mam swiadomosc ze 30ps mi to nie da, ale chce sie przekonac ile potrafie zrobic a ile popsuc, jak mam kadlub na stole to mozna sie pobawic, delikanie poprawiajac masowke myslalem ze wiecej sie zje materialu w tej glowicy a tutaj zonk- delikatna poprawka i to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) z głowicy low porta nie wiele da sie obrobić kanały taki odlew zrąbany. nie lepiej załatwić sobie głowicę z high porta i porządnie porzeźbić? strata czasu i do tego niewielki zysk. moim zdaniem jak juz coś robić to dobrze aby jakiś konkretny efekt był bo to daje dodatkową motywacje i zachetę do roboty:) Edytowane 3 Lutego 2013 przez CZAJNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Ten wypustak jest opracowany i zrobiony specjalnie, kiepskim pomysłem jest pozbywanie się go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 no to wiemy to jest po prostu gniazdo samorególatora którego w VE nie ma a w DE highporcie zostaje miedzy kanałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi