kody Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nie lepiej pomyslec aby zarnik opowiedzialny za swiatla mijania nie wylaczal sie gdy wlaczasz dlugie? Wtedy mozna by oszukac i halogeny. Polecam dodatkowe dalekosiezne. U mnie zapalaja sie razem z drogowymi, a dodatkowym wylacznikiem w kabinie moge je wylaczyc zupelnie. Jak wlacze drogowe i dalekosiezne widno od zderzaka po horyzont a trawa pali sie na popoczu tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 dokładnie sie z tobą zgadzam warto podać info o przekaźniku jak działa jest to cewka nr 85 i 86 + i - i która włącza gł obwód 30 to zasilanie z aku zabezpieczone lub nie bezpiecznikiem i wyjścia 2szt 87 ,, tylko trzeba uważać żeby nie miał wyjść 87 i 87a, ten działa zupełnie inaczej - gdy ma podany prąd wyjście jest na jednym, a gdy prądu brak - wyjście na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Nie lepiej pomyslec aby zarnik opowiedzialny za swiatla mijania nie wylaczal sie gdy wlaczasz dlugie? .... To nawet niezły pomysł a idzie tak zrobić w jakiś prosty sposób ?? bo z tymi przekaźnikami przyznam nie czaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 To nawet niezły pomysł a idzie tak zrobić w jakiś prosty sposób ?? bo z tymi przekaźnikami przyznam nie czaje Też trzeba użyć przekaźnika, bo połączenie ma działać w jedną stronę. Jak na sztywno połączysz przewody do żarników, to długie i mijania zawsze będą się włączały razem (bez znaczenia czy na włączniku masz ustawione długie czy mijania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Też trzeba użyć przekaźnika, bo połączenie ma działać w jedną stronę. Jak na sztywno połączysz przewody do żarników, to długie i mijania zawsze będą się włączały razem (bez znaczenia czy na włączniku masz ustawione długie czy mijania). a to może jak się ktoś orientuje i ma cierpliwość "łopatologicznie" wytłumaczyć jak to zrobić (dokładnie co gdzie kupić, do czego przylutować lub połączyć ) byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~M Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Przekopałem forum, ale wszystkie posty dot. D2S są zazwyczaj sprzed jakiegoś czasu. Poszukuję dobrego ale i niezbyt drogiego źródła na pewne żarniki D2S. Osram albo Philips. Oryginały.Może ktoś kupował jakiś czas temu, wie że źródło jest pewne i może ma linka do sprzedawcy? Nitk nie ma takiego doświadczenia, w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Na allegro masz pełno ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~M Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 To ja wiem, ale nie mam zamiaru się wkopać w jakieś podróby. A nie mam czasu na zabawę w odsyłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Oryginalne Philipsy i Osramy też dostaniesz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~M Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Wiem, dlatego pytałem o pewnego sprzedawcę, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie. Kiedyś były tutaj linki, ale wszystkie które sprawdzałem są nieaktualne. Znalazłem lokalnie, w hurtowni OSRAM 160 zł/szt.Dla przyszłych użytkowników szukających informacji o tanich żarnikach... zapomnijcie o ofertach on-line - po tygodniu szukania informacji nie miałem pewności, że gdzies kupię oryginał. Tylko stacjonarny sprawdzony sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 światła drogowe vs światła drogowe + 306W LED próbował ktoś używać takich żarówek ledowych? : http://allegro.pl/led-h4-lumileds-luxeon-8000lm-canbus-12v-24v-xenon-i6376716459.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 warto patrzyć przy takich ofertach na Lumeny i pobieraną moc też bym coś takiego kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 120 lumenów =1 W : http://allegro.pl/zestaw-led-cree-h4-80w-9600lm-zarowki-4-gen-3r-i6341740644.html ciekawe, że jest tylko jedna dioda na stronę. dla świateł długich i mijania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Navarka d22 103km - czy oryginalny alternator podoła przy jednoczesnym włączeniu świateł długich + 6 reflektorów dalekosiężnych po 55W jeden? A może widzieliście albo posiadanie dalekosiężne ledy ale o okrągłej lub prostokątnej obudowie?(nie chciałbym całego panelu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ja mam założone takie coś http://allegro.pl/lampa-9-led-halogen-roboczy-27w-12-24-v-szperacz-k-i6274884620.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=78135 Sprawuje się wyśmienicie - przy czym zwróć uwagę - są 2 rodzaje rozproszone i dalekosiężne - dobierz wg zapotrzebowania Nawiasem mówiąc - bardzo wytrzymałe - łamie nimi gałęzie i co po najwyżej się obrócą na mocowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sundayman Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) 120 lumenów =1 W : http://allegro.pl/zestaw-led-cree-h4-80w-9600lm-zarowki-4-gen-3r-i6341740644.html ciekawe, że jest tylko jedna dioda na stronę. dla świateł długich i mijania..... Właśnie toto przetestowałem. Znaczy nie dokładnie te, ale bardzo podobne - z identycznym układem ledów. Test trwał 15 minut, po czym zapakowałem dziadostwo i odesłałem. Jedyne co jest OK to kolor Odcięcia nie ma ŻADNEGO. Na ścianie jest po prostu plama. Mam nawet zdjęcia jakby komuś zależało. Te żarówki to może nadają się zamiast xenonów - bo układ LEDów jest taki jak w ksenonie. Czyli oba na tej samej wysokości. Ale zamiast halogenów H4 - absolutna porażka. Jak widać tutaj http://ultraleds.pl/444,zestaw-led-d1s-d1r-2-x-30-wat-philips-chips-led.html ułożenie odpowiada palnikowi ksenonowemu. Dziś właśnie odebrałem te : http://ultraleds.pl/469,zestaw-zarowek-led-h4-8000-lm-csp-canbus.html Na oko (jeszcze nie montowałem) rozkład LED jest dokładnie jak w halogenie H4. Wygląda obiecująco. Napiszę, jak sprawdzę. ............ Po wstępnym sprawdzeniu - odcięcie na "krótkich" bardzo dobre. Beż żadnych zastrzeżeń. Długie "na oko" też ok, ale to jeszcze wymaga przyjrzenia się. Na razie nie założyłem na stałe, bo chcę jeszcze dodać do nich jednak zewnętrzny wentylator na wszelki wypadek. Ale wygląda to dobrze. Edytowane 5 Czerwca 2017 przez sundayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) mam reflektory na żarówki HB5 i ledy dają tak samo wyraźne odcięcie jak halogen. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 sorry ale to odcięcie jest nieprawidłowe wg europejskich wytycznych.....masz reflektory USA a te powinny być wymienione na UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 sorry ale to odcięcie jest nieprawidłowe wg europejskich wytycznych.....masz reflektory USA a te powinny być wymienione na UE. czemu jest nieprawidlowe? lampy z usa przechodzą przeglady, za oceanem jeździ się też prawa stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Daj namiary na stacje diagnostyczną gdzie przechodzą takie lampy - wielu by było chętnych na takie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 polecam wszystkie stacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7164312811 /http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7043267909 Co sądzicie o tych lampach? Szukam czegoś na przedniego kangura, ale tylko okrągłe, panel średnio mi się widzi. Czy będą lepiej świeciły w dal niż wessem na H3 z ringiem? Edytowane 15 Lutego 2018 przez gente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Dolny link nie robotajet, trzeba skasować kawałek adresu. Myślę, że ten będzie lepszy http://allegro.pl/halogeny-led-dalekosiezne-scania-man-volvo-tir-23c-i7032421806.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=Y2UyODM1YjEtMjMwYi00NzFmLTg5Y2YtYmY5MTllMzU4YzFjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a7c64616-a29d-4126-9311-b7b0da46edd0#thumb/2 Jedna mocna dioda. Edytowane 15 Lutego 2018 przez rethempthoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Szukam bardziej do 150zl/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7149917762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi