Gość mas444 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 ale styropian na przykład ma swoją temperaturę około 7 stopni chyba o ile dobrze pamiętam. Jak przyłożysz do dłoni to czuć różnicę styropian jest doskonałym izolatorem cieplnym. Dlatego jak przyłożysz do niego dłoń to czuć ciepło. Po prostu czujesz ciepło własne, odbite od styropianu.Na izolacje akumulatora nadaje się, jednak sam z siebie akumulatora nie rozgrzeje. Raczej ograniczy utratę ciepła przez aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 w takim razie nic nie będe robił z akumulatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burnbrain Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Gdzieś czytałem o tych ocieplaczach i dają one coś tylko jeśli samochód stoi krótko. Po prostu przy długim postoju i tak aku się wychłodzi i nie pomoże żadna izolacja. Ale na krótkie postoje daje coś nie coś korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrabcio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Panowie - brak rozsądku nie jest wytłumaczeniem dla głupoty niektórych zachwalających ten produkt... Małe zwarcie, stłuczka, cokolwiek i te szmaty, styropian, gąbka stają się idealnym paliwem dla pożaru..... pogratulować tylko pozostaje......załóżcie obok magnetyzerów na kablach WN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 styropianstyropian sie nie pali - tli sie.. no mże dawniej wg innych norm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrabcio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a to z obrazka to jaki atest ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 uwielbiam stwarzanie pozorów do wywoływania paniki.. wg tej teorii należaloby wawalić z samochodu wszytko, łącznie dywanikami i fotelami. no i izolacje przewodów też - w końcu to może być polwinit - tez palny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 witam: ja tam nigdy nie stosowałem żadnych izolacji czy ociepleń na akumulator w żadnym moim aucie zawsze wolałem mieć sprawne auto które pali na dotyk. teraz stoi pod chmurką i zawsze odpala na dotyk ( przeglądy okresowe robią swoje). najlepsze testy są podczas zimowych wyjazdów do zakopca i parkowania pod chmurką- nigdy nie zawiodłem się na primerce a czasam trzeba innym pomóc. i tu jestem uszczypliwy do innych właścicieli, jak kto dba tak ma . ....... więc zamiast kombinować z ogrzewaniem akumulatora , lepiej przejrzeć auto i zawsze odpali. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seti 2 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam , jak mogę wtrącić , izolacja fajna sprawa , tylko trzeba to wyciągnąć na wiosnę , znajomy podpalił sobie sam auto w ten sposób :diabel: ,po prostu zapomniał ale już było za późno .lol duże koszty , aha wie ktoś może jaki aku do primerki 2001 ,1,8 ,bo sie mi kończy już od nowości jest więc już pora na wymianę - 9,4 v ma . :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrabcio Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 uwielbiam stwarzanie pozorów do wywoływania paniki.. wg tej teorii należaloby wawalić z samochodu wszytko, łącznie dywanikami i fotelami. no i izolacje przewodów też - w końcu to może być polwinit - tez palny. przed zainstalowaniem podjedź do strażaków z prośbą o wystawienie atestu, potem do ubezpieczalni żeby Ci podbili taki ficzer w polisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 chrabcio, miałem to 10 lat temu w FSO 1500cm3 125p z niesamowitym silnikiem poloneza i skrzynią 5 wersja exportowa ME (nawet na zegarach był a kontrolka zapięcia fotelika dziecka!!) i na przegladzie - legalnym - nawet słowa nikt nie powiedział. a kto słyszał wtedy o wymogu niepalności styropianu ? on sie miał tlić. poza tym mam kumpla w straży i sami na takich cudach jeżdża. jeśli nie chcesz to nie jeądzij na tym... proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrabcio Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 nie jeżdżę bo nie wierzę w wynalazki ala magnetyzer a do takich zaliczam ocieplacz aku, aktywując się w wątku przestrzegłem przed możliwymi konsekwencjami pchania szmat lub innych materiałów łatwopalnych w okolice najbardziej podatne na zwarcie w samochodzie osobowym. Co do strażaków - zanim się powołasz na ich autorytet podjedź z tym i poproś o atest, najlepiej chłopaków z ratownictwa tych co do wypadków jeżdżą... jak mi od nich papier przywieziesz pierwszy na forum napiszę przeprosiny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 chrabcio, zapytam kolege ale wiem ze papieru nie podpisze, co on ministerialne uprawnienia ma? troche przesadzasz z tym papierem bo normalnie papier to sie wydaje na podstawie czegoś.. sa jakieś tryby i ta gadka do niczego nie zmierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Panowie - brak rozsądku nie jest wytłumaczeniem dla głupoty niektórych zachwalających ten produkt... Małe zwarcie, stłuczka, cokolwiek i te szmaty, styropian, gąbka stają się idealnym paliwem dla pożaru..... pogratulować tylko pozostaje......załóżcie obok magnetyzerów na kablach WN... No i nie puszczajmy bąków w samochodzie.To jest metan,jedna iskra z radia i nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi