Gość maacieq Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 IMO pomysł z zaprezentowaniem jakoś tych autek nie jest zły. połowa miłośników v-teców nawet nie ogarnia że może byc coś sprawniejszego od Hóndy, a każdy zapytany na ulicy powie że tylko Hónda robi takie rzeczy i że włożenie B16/18 do czegokolwiek to cud świata :diabel2: . Dlatego panowie aparaty kamerki w ruch bo jest co pokazywać, rozpropagujmy temat:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 no i mamy nowy rekordzik - SHOGUNA P11 SRI zeswapowana w 6,5 godziny W czwartek hamowanko, mamy tu odwrotnie jak u juniora, dolot bez zwężkowy a wydech seryjny tylko na przelotowych tłumikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość junioor Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witamy SHOGUNA w rodzinie VE :one: Gratuluję i zapytuję jak się teraz jeździ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ile P10 może na takim silniku wykręcić do paczki?, oczywiście na dobrym dolocie i wydechu? wydaje mi sie że ze 6,5sek powinna dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Juniara myślę że taki czasik wykręci jak nieco ją odelzy, przede wszystkim niech wywali LPG - odciąży to i tak przeciążony tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam Z radością dołączam do grona VE :diabel: Na razie silnik wsadzony i uruchomiony. Przy okazji wleciało nowe sprzęgło. Odpalił jak to VE za pierwszym razem . Akcja trwała jakieś 8 godzin ale odliczając przerwy na obiad i inne to faktycznie ok. 6,5 godziny to trwało. Jutro strojenie i się zobaczy co tam drzemie. Jak narazie to odczuwalna poprawa, ciągnie już od 1000 obr. i przy 2500obr/min można zmieniać biegi bez obawy o zmułkę. No i nareszcie nie potrzeuję 10km prostej żeby osiągnąć 200km/h (na niemieckiej autostradzie oczywiście ). Przy wielkiej masie primery i dość długich biegach to z 240 KM bym potrzebował do pełni szczęścia. Ale zawsze byłem malkontentem . Efekt mniej więcej jest taki, że z 4 osobami na pokładzie jedzie tak jak na poprzednm setupie tylko z samym kierowcą i silnik na ssaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Stary nie dziś z tym strojeniem... Mamy 24 godziny by wyjąć silnik z 200SX S14a rozerbać na pierwsze części porobić szlify i poskladać, SX 450KM do operacji tuning, kręcenie programy w sobotę, wiec zapierdziel będziem mieć okrutny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Coobcio, kiedy ta S14a bedzie w "operacji Tunning" ? tzn kiedy poelci w TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Mowa o tej S14: Aktualnie znajduje się ona w taniej stanie - od rana walczyliśmy Z rańca odbiór bloku po szlifie i głowy po zabieleniu, składamy i w sobotę nagranie... Auto będzie dysponować mocą ok 450KM i trochę ponad 500Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Z rańca odbiór bloku po szlifie i głowy po zabieleniu, składamy i w sobotę nagranie... Auto będzie dysponować mocą ok 450KM i trochę ponad 500Nm 450KM i 500Nm to już ładne budzące respekt wartości może zdradzisz troche co tam namodzone oprócz szlifu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Wóz złożony i odpalony No co on tam ma tłoki z 300ZX, wałki rozrządu HKS 256, duże wtryski paliwa, większą turbinę tzn GT2871r, wydech fi 70mm no i IC z przodu... A tak reszta to seria - nawet nikt nie dotykał chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Wóz złożony i odpalony Wykres wykres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ludzie, wykres filmik zdjęcia, cokolwiek pokażcie bo normalnie ciekaw jestem, a jak jeszcze mówicie że będzie to w "operacji tuning" to normalnie zadowolenie i uśmiech tylko oby ten inteligent TeDe maniany nie odwalił bo wiedzą i umiejętnościami to on nie grzeszy a bardziej wkurza. : :029: [ Dodano: Sob 16 Lut, 2008 15:52 ] a i jakiegoś sunnego z silnikiem sr20ve powinni dodatkowo pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam OT robicie, że ja pier... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 WitamOT robicie, że ja pier... Pozdrawiam Kuba zaczol :sylwester: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 kiedyś przed dokładnym wystrojeniem i przy skromnym doładowaniu 1,5 bara był taki wykres: http://img114.imageshack.us/my.php?image=w...zibezvtcnm2.jpg no ale koniec z oftopem, Shogun poniedziałek z twoim na hamownie bijemy co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No i nareszcie nie potrzeuję 10km prostej żeby osiągnąć 200km/h (na niemieckiej autostradzie oczywiście ). Przy wielkiej masie primery i dość długich biegach to z 240 KM bym potrzebował do pełni szczęścia. Ale zawsze byłem malkontentem Ja na kilometrze miałem 165, a teraz będzie lepiej. Do zobaczenia w Borsku zaczęła ganiać jak głupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam Kuba zaczol Można było osobny temat założyć... Nieważne. Kiedyś się tu posprząta. Shogun poniedziałek z twoim na hamownie bijemy co ?? Około 17 powinienem być wolny. Zdzwonimy się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Shogun czas zaktualizować dane o wozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No pochwalcie się wreszcie który ma najmocniejsze VE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 WitamKuba zaczol Można było osobny temat założyć... Nieważne. Kiedyś się tu posprząta. Shogun poniedziałek z twoim na hamownie bijemy co ?? Około 17 powinienem być wolny. Zdzwonimy się. Pozdrawiam Nie mydl ludziom oczu tylko pisze ile teraz KM masz :diabel: Moze jakies male zawody VE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość junioor Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No pochwalcie się wreszcie który ma najmocniejsze VE bez wątpienia najmocniejsze VE na chwilę obecną ma Yarko Ale jak długo?? Moze jakies male zawody VE Obstawiam na wygraną Yarko ja z Shoguem możemy powalczyć o drugą pozycję A teraz małe OT Jakiej firmy przegub zew polecacie?? Bo mój lewy nie podołał i już się kończy Mam nadzieję że to tylko przegub :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No pochwalcie się wreszcie który ma najmocniejsze VE bez wątpienia najmocniejsze VE na chwilę obecną ma Yarko Ale jak długo?? Moze jakies male zawody VE Obstawiam na wygraną Yarko ja z Shoguem możemy powalczyć o drugą pozycję A teraz małe OT Jakiej firmy przegub zew polecacie?? Bo mój lewy nie podołał i już się kończy Mam nadzieję że to tylko przegub :/ Pewnie bede dzis na S moze .......................... mala proba??? Co do przegubu to ja bralem kiedys w Łomiankach i byl OK EURO DRIVESHAFTS Sp. z o.o. oddział w Polsce ul. ul. Kasztanowa 15/17 05-092 Łomianki tel.: 022-7511324 e-mail: info@eurodriveshafts.pl www: www.przeguby.pl 10% znizki na haslo NKP no i ceny przystepne, nawet mozna powiedziec ze tanie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam Shogun czas zaktualizować dane o wozie Dawaj wykresy. Ja nie mam jak zeskanować. Nie mydl ludziom oczu tylko pisze ile teraz KM masz Parametry są w stopce. Po przesunięciu odcinki 180KM powinno być. Obstawiam na wygraną Yarko ja z Shoguem możemy powalczyć o drugą pozycję Wygrałeś . Jestem na trzeciej pozycji, zawsze to na pudle :/ . Dalsze prace nad motorem prawdopodobnie po wakacjach. Czas zadbać o inne rzeczy, zawieszenie, blacharka, hamulce.... Do spokojnej, elastycznej, wygodnej jazdy na razie wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Dawaj wykresy. Ja nie mam jak zeskanować. a to nie dostales wykresu a emajla??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi