Shogun Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam a to nie dostales wykresu a emajla??? Nie wiedziałem, że jest taka opcja. Skorzystałbym. Może w końcu Coobcio znajdzie chwilę i zamieści wykresy, zresztą nic ciekawego na nich nie ma: moment płaski jak stół, lekko się podonsi po załączeniu VVLa, moc jest linią na skos . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 to nie zamieszczaj widze go oczami wyobrani :sylwester: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 No to robimy porównania... Shoguna stary motor VS nowy: Tutaj Shogun Vs. Junior: Obstawiam że lepszy zakres do 4700 Shogun ma za sprawą "grubej" przepływki no ale górę ostro mu kaleczy wydech oparty o seryjne rury... Tak czy siak nie ma się czego wstydzić jeszcze tylko limiter przesunąć to parę kucy się uzyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 moze troche nie na temat, ale... jak to jest np z sr16ve? skrzynia czytalem ze pasuje, wlasnie czytam sobie o sr16 bo wiem ze swap z ga16 na 2.0 o nie lada wydatek, czy z ga16 na sr16ve koszty beda mniejsze? no i wiadomo, 175km z .6 to nie lada wyczyn, no i mina kierowcy w wieeelkim bmw... pytam sie teoretycznie bo zaczolem sie zastanawiac sry za ot jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 z ga16 na sr16ve będzie podobna rzeżba jak z ga16 na sr20ve , bo sr16ve jest na tym samym bloku i głowicy co sr20ve . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 dokładnie, rzeźba podobna w końcu seria SR to nie GA noi po co się bawić w SR16 do niego tylko dołożyć graty z SR20DE i masz SR20VE, chyba że koniecznie chcesz 1,6:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 No...no widze, ze bedzie z kim walczyc(SR20VE) w Borsku:)Shoguna auto nie wyroznia sie z zewnatrz, wiec na pewno duzo osob sie oszuka na swiatlach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam No...no widze, ze bedzie z kim walczyc(SR20VE) w Borsku:)Shoguna auto nie wyroznia sie z zewnatrz, wiec na pewno duzo osob sie oszuka na swiatlach:) Heh, trochę się wyróżnia. Jak się lekko przybrudzi to wygląda jak porzucone na parkingu . Na Borsk narazie się nie wybieram, chociaż mam zestaw opon do spalenia, przynajmniej w tej konkurencji mógłbym powalczyć . Dokonałem pomiaru spalania. Wyszło 10,5l/100km. Poprzedni silnik spalał 10. Teraz posadzę żonę za sterami. Ona spalała 9,5l/100km starym silnikiem. Narazie mam mieszane uczucia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jak wasze dalsze wrażenia z jazdy, poziom zadowolenia wzrasta czy maleje wraz z przebiegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Shogun kiedy limiter przestawiamy coby tych KM dodać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów, swoją drogą sam sie zastanawiam nad takim silnikiem do swojej Primy. Napisałem do Shoguna na PW, żeby sie umówić na oględziny, jak to w jego aucie chodzi, ale cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 a ja mam czyto teoretyczne [narazie] pytanie - ze do micry sie zmiesci to wiem bo dwu-litrowki sa ale jaki mniej wiecej koszt?... w 10k dałoby rade sie zamknąć ze wszystkim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 ze do micry sie zmiesci to wiem bo dwu-litrowki sa jak budę potniesz to się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a ja mam czyto teoretyczne [narazie] pytanie - ze do micry sie zmiesci to wiem bo dwu-litrowki sa ale jaki mniej wiecej koszt?... w 10k dałoby rade sie zamknąć ze wszystkim?? A ile chcesz w taki projekt włożyć własnej pracy :?: bo od tego najwięcej zależy koszt budowy takiego bolidu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 hmm to co robie przy aucie to staram sie robic w miare mozliwosci sam ... ale za przekladke silnika to bym sie raczej nie bral - raz ze za malo wiedzy a dwa ze nie mam gdzie tego zrobic ... a pytanie bylo czyto teoretyczne - ogolnie mnie ciekawi jaki jest koszt wrzucenia wiekszego silnika do micry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość junioor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów prawie prawie ... czasem trzeba jednak wysiąść i zatankować :one: Ogólnie potwierdzają się poczatkowe tezy tzn. autko narawdę dynamicznie jeździ. Już trochę przywyklem to tak nie "kopie" jak na początku ale nadal różnicę czuć i to dużą. Wielu bardzo wielu kierowców się już nacięlo na niemal niepozornie wyglądającą Primerę :kosci: Ze spalaniem to jest tak jak myślalem zatrzymalo się na 10 l/100 km po mieście ( autko nadal dociążone instalacją podtlenku LPG bo brak czasu by to wyrzucić + trochę gratów w bagażniku i ostatnio delikatne problemy z "trzymającym" zaciskiem hamulcowym z przodu ) Możnaby swobodnie zejść niżej ze spalaniem ale trudno odmówić sobie radości z jazdy :diabel2: Na dniach przewidziany jest motaż na przód hebli z P11 GT ( jak tylko Coobcio wydlubie je ze swojej ) na tyle wymiana tarcz i klocków oraz plynu hamulcowego. Następny w kolejce czeka zawias a w dalszej perspektywie rozwój stadniny kucyków pod maską bo jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia Marzy mi się mala suszareczka ale to jeszcze daleko do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Junioor a może Ty masz kiedyś trochę czasu na małe oględziny?, strasznie jestem ciekawy jak to serce pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość junioor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 może Ty masz kiedyś trochę czasu na małe oględziny spoko jakaś wolniejsza chwila pewnie się znajdzie :one: Tylko może jak ogarnę się minimum z przednimi heblami bo nie dość że zaczely ostatnio piszczeć przy hamowaniu to jeszcze prawy zacisk lekko trzyma i jak sie rozgrzeje to piszczy na okraglo co mnie już powoli do szaleństwa doprowadza :zly: Ale Coobcio moze jutro zdemontuje zestawik ze swojej to z montażem u mnie powinno chyba szybko pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 koszt spooooro większy niż 10kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 koszt spooooro większy niż 10kpln i o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów, swoją drogą sam sie zastanawiam nad takim silnikiem do swojej Primy. Napisałem do Shoguna na PW, żeby sie umówić na oględziny, jak to w jego aucie chodzi, ale cisza. Jakoś słabo się wysłało bo nic do mnie nie doszło. Nie było mnie przez pewien czas bo mam sporo przykrych spraw do załatwienia. A przez Pruszków jadę niemalże codziennie. W ciągu kilku ostatnich dni przy wolnej jeździe, kilkukilometrowych trasach i częstym odpalaniu spaliłem 7.8l/100km po rodzinnych wioskach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Cos widzie ze cicho sie o Sr20Ve zrobilo to trzeba jakos poruszyc remat ;-) Oto wchodzi kolejne mocne VE w polsce, oczywiscie w jedynym slusznym samochodzie ;-) w sunnym GTI ;-) beda dwa mocne blizniacze czarne sunny GTI w Warszawie. Mysle ze koniec przyszlego tygodnia sprawa bedzie zamknieta ;-) wczoraj dokonalem zakupu za niecale 2 tygodnie samochod powinien byc prawie gotowy :-p P.S. Fajnie beda wygladac dwa blizniacze sunny GTI z VE w Warszawie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A mój czerwony też źle wyglądać przy was nie będzie JA SR16VE pakuje i na 2.0 ją przebudowuje Co do kolejny SR20VE to po weendzie będzie kolejna mocna P10 GT z tymże motorem no ale najpierw ROSSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ładnie Panowie, ładnie miło słyszeć, że pojawi się kilka mocnych nissanów NA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 no ale sunniacze beda rzadzic bo przy swojej masie z tymi silnikami to jest masakra ;-) mam nadzieje ze po koniec przyszlego tygodnia tj czwartek lub piątek samochod bedzie wsytrojony juz na tip top ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi