Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

SR20VE w moich rękach - zaraz z nim wchodzimy :)

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

a to nie dostales wykresu a emajla???

Nie wiedziałem, że jest taka opcja. Skorzystałbym.

Może w końcu Coobcio znajdzie chwilę i zamieści wykresy, zresztą nic ciekawego na nich nie ma: moment płaski jak stół, lekko się podonsi po załączeniu VVLa, moc jest linią na skos :D.

Pozdrawiam

No to robimy porównania...

Shoguna stary motor VS nowy:

SHOGUNSR20VEVsjegoSR20DEH.jpg

Tutaj Shogun Vs. Junior:

SHOGUNSR20VEVsSR20VEJuniora.jpg

Obstawiam że lepszy zakres do 4700 Shogun ma za sprawą "grubej" przepływki no ale górę ostro mu kaleczy wydech oparty o seryjne rury...

Tak czy siak nie ma się czego wstydzić jeszcze tylko limiter przesunąć to parę kucy się uzyska :)

moze troche nie na temat, ale...

jak to jest np z sr16ve? skrzynia czytalem ze pasuje, wlasnie czytam sobie o sr16 bo wiem ze swap z ga16 na 2.0 o nie lada wydatek, czy z ga16 na sr16ve koszty beda mniejsze? no i wiadomo, 175km z .6 to nie lada wyczyn, no i mina kierowcy w wieeelkim bmw...

pytam sie teoretycznie bo zaczolem sie zastanawiac ;)

sry za ot jeszcze raz

dokładnie, rzeźba podobna w końcu seria SR to nie GA :) noi po co się bawić w SR16 do niego tylko dołożyć graty z SR20DE i masz SR20VE, chyba że koniecznie chcesz 1,6:)

Witam

No...no widze, ze bedzie z kim walczyc(SR20VE) w Borsku:)Shoguna auto nie wyroznia sie z zewnatrz, wiec na pewno duzo osob sie oszuka na swiatlach:)

Heh, trochę się wyróżnia. Jak się lekko przybrudzi to wygląda jak porzucone na parkingu :D. Na Borsk narazie się nie wybieram, chociaż mam zestaw opon do spalenia, przynajmniej w tej konkurencji mógłbym powalczyć :D.

Dokonałem pomiaru spalania. Wyszło 10,5l/100km.

Poprzedni silnik spalał 10.

Teraz posadzę żonę za sterami. Ona spalała 9,5l/100km starym silnikiem.

Narazie mam mieszane uczucia.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Gość DINO P10GT

Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów, swoją drogą sam sie zastanawiam nad takim silnikiem do swojej Primy. Napisałem do Shoguna na PW, żeby sie umówić na oględziny, jak to w jego aucie chodzi, ale cisza

a ja mam czyto teoretyczne [narazie] pytanie - ze do micry sie zmiesci to wiem bo dwu-litrowki sa :P ale jaki mniej wiecej koszt?... w 10k dałoby rade sie zamknąć ze wszystkim??

A ile chcesz w taki projekt włożyć własnej pracy :?:

bo od tego najwięcej zależy koszt budowy takiego bolidu

hmm to co robie przy aucie to staram sie robic w miare mozliwosci sam ... ale za przekladke silnika to bym sie raczej nie bral - raz ze za malo wiedzy a dwa ze nie mam gdzie tego zrobic :P ...

a pytanie bylo czyto teoretyczne - ogolnie mnie ciekawi jaki jest koszt wrzucenia wiekszego silnika do micry ...

Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów

prawie prawie ...

czasem trzeba jednak wysiąść i zatankować :one:

Ogólnie potwierdzają się poczatkowe tezy tzn. autko narawdę dynamicznie jeździ.

Już trochę przywyklem to tak nie "kopie" jak na początku ale nadal różnicę czuć i to dużą. Wielu bardzo wielu kierowców się już nacięlo na niemal niepozornie wyglądającą Primerę :kosci:

Ze spalaniem to jest tak jak myślalem zatrzymalo się na 10 l/100 km po mieście ( autko nadal dociążone instalacją podtlenku LPG bo brak czasu by to wyrzucić + trochę gratów w bagażniku i ostatnio delikatne problemy z "trzymającym" zaciskiem hamulcowym z przodu ) Możnaby swobodnie zejść niżej ze spalaniem ale trudno odmówić sobie radości z jazdy :diabel2:

Na dniach przewidziany jest motaż na przód hebli z P11 GT ( jak tylko Coobcio wydlubie je ze swojej ) na tyle wymiana tarcz i klocków oraz plynu hamulcowego. Następny w kolejce czeka zawias a w dalszej perspektywie rozwój stadniny kucyków pod maską bo jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia :D Marzy mi się mala suszareczka ale to jeszcze daleko do niej.

może Ty masz kiedyś trochę czasu na małe oględziny

spoko jakaś wolniejsza chwila pewnie się znajdzie :one:

Tylko może jak ogarnę się minimum z przednimi heblami bo nie dość że zaczely ostatnio piszczeć przy hamowaniu to jeszcze prawy zacisk lekko trzyma i jak sie rozgrzeje to piszczy na okraglo co mnie już powoli do szaleństwa doprowadza :zly:

Ale Coobcio moze jutro zdemontuje zestawik ze swojej to z montażem u mnie powinno chyba szybko pójść

Witam

Chłopakom tak sie pewnie jazda spodobała, że nie wysiadają z samochodów, swoją drogą sam sie zastanawiam nad takim silnikiem do swojej Primy. Napisałem do Shoguna na PW, żeby sie umówić na oględziny, jak to w jego aucie chodzi, ale cisza
.

Jakoś słabo się wysłało bo nic do mnie nie doszło. Nie było mnie przez pewien czas bo mam sporo przykrych spraw do załatwienia. A przez Pruszków jadę niemalże codziennie.

W ciągu kilku ostatnich dni przy wolnej jeździe, kilkukilometrowych trasach i częstym odpalaniu spaliłem 7.8l/100km po rodzinnych wioskach.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Gość rossi20

Cos widzie ze cicho sie o Sr20Ve zrobilo to trzeba jakos poruszyc remat ;-) Oto wchodzi kolejne mocne VE w polsce, oczywiscie w jedynym slusznym samochodzie ;-) w sunnym GTI ;-) beda dwa mocne blizniacze czarne sunny GTI w Warszawie. Mysle ze koniec przyszlego tygodnia sprawa bedzie zamknieta ;-) wczoraj dokonalem zakupu za niecale 2 tygodnie samochod powinien byc prawie gotowy :-p

P.S. Fajnie beda wygladac dwa blizniacze sunny GTI z VE w Warszawie ;-)

A mój czerwony też źle wyglądać przy was nie będzie :)

JA SR16VE pakuje i na 2.0 ją przebudowuje :)

Co do kolejny SR20VE to po weendzie będzie kolejna mocna P10 GT z tymże motorem no ale najpierw ROSSI :D

Gość rossi20

no ale sunniacze beda rzadzic bo przy swojej masie z tymi silnikami to jest masakra ;-) mam nadzieje ze po koniec przyszlego tygodnia tj czwartek lub piątek samochod bedzie wsytrojony juz na tip top ;-)