Gość taransan Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 czesc, jestem tu zupelnie nowy ale mam chyba jedna ze starszych D40. na liczniku 120 000 km. kupiona jako jedna z pierwszych w Wawce. jestem juz po wymianie kola dwumasowego:(. niestety chyba wszystkich to czeka, ktorzy jezdza nowoczesnymi dieslami. ogolnie jestem bardzo zadowolony z auta. ostro nim "pracuje", kupilem specjalnie pod katem nurkowania. duzo sprzetu, dalekie przebiegi. wino mnie jeszcze mocno rajcuje wiec przywiezienie do PL kilkuset flaszek to nie problem:) nie wiele ulepszylem w aucie. pod brzuchem oslony miski i sprzegla firmy Asfir. lepsze AT opony (firmowe to sandalki). wewnatrz pokrowce z czarnej kordury; garmin; konsola CB; etc. czeka na mnie zawieszenie i przedni zderzak ARB. mysle nad tylnym zderzakiem cargo i innych tego typu duperelach. pozdrawiam user;ow D40 JT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam wszystkich, jestem nowy, choć obserwuje forum już dobre 4 m-ce . Zarejestrowałem się dopiero teraz bo jak nie w tym to w przyszłym tygodniu odbieram D40 DC LE Premium, jak to wszyscy określają ..... w jedynym słusznym kolorze. P.S. Będzie to pierwszy mój samochód z " dalekiego wschodu " chyba Hiszpanii ? Do tej pory czyli ostatnie 7 lat byłem fanem marki na trzy litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red1 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 P.S. Będzie to pierwszy mój samochód z " dalekiego wschodu " chyba Hiszpanii ? Do tej pory czyli ostatnie 7 lat byłem fanem marki na trzy litery Przeciez Kia tez jest z dalekiego wschodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 No teraz to żeś przegiął ! :!!: Normalnie zamknę się w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Przeciez Kia tez jest z dalekiego wschodu Kolega miał na myśli FSO a Ty mu wyjeżdżasz z kiłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kristofus Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam wszystkich jestem tu nowy .Właśnie czekam na odbiór w lutym mojej wymarzonej nawary LE .Mam nadzieję że się nie zawiodę Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam, wczoraj odebrałem swojego czarnego diabła i jestem za***iście zadowolony. Auto odbierałem w Białej Podlasce a mieszkam w Gdańsku więc mogłem się przekonać jak sobie radzi na trasie ( oczywiście bez szaleństw ) Jest super pod każdym względem a zwłaszcza spalanie na odcinku 520 km spalił mi 50 litrów przy prędkości 120 - 140. Dzisiaj po mieście się bujałem cały dzień to pokazywał 11 do 11,3 Jak takie jest spalanie na dotarciu to jakie będzie później :?: Całe życie jeździłem bmw ( w sumie to jedna mi jeszcze została ) i to że ludzie widząc w lusterku wstecznym ten charakterystyczny przód zjeżdżali na prawo na trasie to była norma ale jakie było moje zdziwienie kiedy wczoraj na całej trasie do Gdańska wszyscy jak umówieni zjeżdżali na prawo, no polubiłem to auto jeszcze bardziej Jedno pytanie - niektóre navary na belkach dachowych mają napis navara a moja nie ma czy ktoś wie czemu tak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam, wczoraj odebrałem swojego czarnego diabła ... Gratulacje! Jedno pytanie - niektóre navary na belkach dachowych mają napis navara a moja nie ma czy ktoś wie czemu tak jest ? Może już zaczęli oszczędności...? wiesz kryzys podobno, pewnie taniej kupiłeś to i naklejka się nie należy :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Artur5250, pierwsze modele miały napis na relingach navara ja mam model 2008 i już mam relingi bez napisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 No i o to mi chodziło , dzięki za odpowiedź . Mówiąc szczerze to mi się ten napis podoba , dodaje trochę nutki sportu i trochę szkoda że go nie ma.Jak mi odwali to sobie taki gdzieś zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nissan wprowadził oszczędności. Zaczęli od 5 zł za naklejki na relingach Niech Ci służy, witaj w klubie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arutoru Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 witajcie to będzie moja pierwsza navara, wiec czekam z mrówkami w majtach od grudnia, a oni przesuwają termin i przesuwają. ile mogą mnie jeszcze zwodzić? można ich jakoś popędzić? termin miałem na 15 stycznia 2009. dzięki za mnóstwo ciekawych informacji na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 A coś Ty, kolego, zamówił, że tyle trzeba czekać? Przecież w każdym salonie stoi ich mnóstwo "od ręki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kristofus Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja czekam od grudnia i termin mam w połowie lutego-masakra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tech Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam kolegów i koleżanki Jestem nowym posiadaczem Navarki (od listopada) Zamierzam jeszcze kupić zabudowę Road Range – co o tym sądzicie?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RAF29-1966 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam,ja kupiłem navarę Le w grudniu,i jest Ok!,ale nie dziwię się że ludzie czekają tak długo na swoje NN bo ja wpłaciłem kaskę w listopadzie i po wielkich bojach i nerwach wyrwałem ją przed świetami.Nie wieżcie że są samochody i czekają na was to ściema! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacek007 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Mam problem z uzyskaniem w Stacji kontroli pojazdów w Częstochowie zaświadczenia o przeprowadzeniu badania technicznego , że pojazd Nissan Nawary jest pojazdem ciężarowym i spełnia wymogi określone w art.86 ust. 4 pt1 ustawy o podatku Vat (DZU 54 poz. 535 z dnia 11-03-2004r.) Czy ktoś mi może podpowiedzieć gdzie uzyskał takie zaświadczenie bez problemów?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tech Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Wacek007 To dziwna sprawa, ponieważ kupując samochód o ile jest to nowy pojazd z salonu otrzymujesz homologację. Ja kupiłem swoją Nawarkę w listopadzie, poleciałem na Okręgówkę i nikt nic nie marudzii ie zadawał żadnych pytań. Po prostu gość wypisał kwit , zainkasował 50PLN i sprawa załatwiona. Ciekawe czym argumentują swoją niechęć do wydania takiego zaświadczenia. Z tego co mi wiadomo każdy samochód posiadający tzw.pakę (nawet HAMMER z paką 0,5m) jest traktowany jako pojazd ciężarowy o dopuszczalnej masie do 3,5T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 wacek007, niekompetentna stacja więc lepiej poszukaj sobie innej. U mnie to była formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Mam problem z uzyskaniem w Stacji kontroli pojazdów w Częstochowie zaświadczenia o przeprowadzeniu badania technicznego , że pojazd Nissan Nawary jest pojazdem ciężarowym i spełnia wymogi określone w art.86 ust. 4 pt1 ustawy o podatku Vat (DZU 54 poz. 535 z dnia 11-03-2004r.) Czy ktoś mi może podpowiedzieć gdzie uzyskał takie zaświadczenie bez problemów?. To jakaś bzdura. Każda uprawniona stacja musi Ci wydać takie zaświadczenie za 50 zł. Nie robią łaski. Pracownik patrzy w dowód rejestracyjny, patrzy czy przyprowadziłeś auto odpowiadające dokumentom po czym inkasuje kasę i pisze kwity. Żadna filozofia. Poszukaj innej stacji i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slabyy1 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Czytam wasze tematy od kiedy zachciało mi się Navary, ale tak jak koledzy zdecydowałem się na rejestracje dopiero po zakupie ;] Posiadam wersje R-Black DC (btw. w tym pakiecie to chyba tylko DC) Teraz czeka mnie zakup zabudowy, legalnego :diabel2: Tico-łamacza na przód i przyciemnienie szybek z tyłu i pare innych pierdółek. Kiedyś wrzuce fotke. Ponieważ mam autko 3 dni i jest to moje pierwsze auto z możliwościami terenowymi nie moge powiedzieć nic poza tym że: JARAM SIĘ NIM NIEPRZECIĘTNIE :diabel: Pierwsze dziury, pierwszy przejazd przez lasek i poczułem to coś czego nie ma w klasie pokroju hondy accord czy passata :kosci: Puki co boli mnie tylko to że w R-Black'u nie ma tych za***istych relingów :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greszczyn Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam !!! Po trzymiesięcznym oczekiwaniu , od trzech tygodni jeżdzę "taczką " w białym kolorze . A ... 4 lata temu zarzekałem się ..... że nigdy więcej nissan-a (wcześniej super Sunny N14 :one: i Almera N16 :zly2: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro-jacht Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 witam na wstepie chcialbym sie przywitac,w przyszlym tygodniu odbieram swoja nawarke w krakowie,w zwiazku z tym prosze o konkretne podpowiedzi na co zwrocic uwage przy odbiorze autka.Nurtuje mnie tez temat zabudowy-hardtopu do wersji z podwojna kabina,sam nie wiem co wybrac-mozliwosci jest wiele arb, aero,carryboy,canopy,awangertop.Ceny tez rozne moze ktos ma juz w tym temacie jakies doswiadczenie? bylbym wdzieczny.Wrazenia z jazdy? na pewno podziele sie jak zrobie kilkaset km,bedzie to moje drugie calkiem nowe auto z salonu, wiec mysle ze i tym razem sie nie zawiode,troche mnie martwi spalanie,ale zobaczymy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 jaro-jacht, nie kupuj tylko OUTLANDERA zabudowy a tu masz link http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...57fbfe19b1f3eec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slabyy1 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jedz odrazu na parking, a potem do domu jeżeli będzie śnieg ;] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=36845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi