Gość blufut Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam, noszę się z zamiarem zakupu CB radia do swojego samochodu. Sprzęt ten bedzie używany okazjonalnie, jednak w dalszych trasach odczuwam brak tego sprzętu. Z racji małego wykorzystania CB nie planuję przeznaczyć na to dużych pieniędzy. http://allegro.pl/item301993040_radio_cb_c...m_gratisss.html Zainteresowała mnie ta oferta ale chciałbym poznać opinie ewentualnych uzytkowników. Jeśli to odradzacie to co moge kupic w zamian za podobną sumę (antena+radio). Pozdrawiam blufut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 tutaj jest obszerny watek na co zwrocic uwage, oraz wymiana opini uzytkownikow: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=36528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 ale chciałbym poznać opinie ewentualnych uzytkowników Miałem takie radyjko i takiej długości antenę i po 2 tygodniach wymontowałem. Moim zdaniem szkoda na to kasy, lepiej dołożyć i kupić lepsze radio i lepszą antenę... Niestety nie doradzę Ci co innego można kupić, chciałem tylko wyrazić swoją opinię. Acha, strasznie było słychać wszystkie urządzenia w radiu, niewiem czego to była wina. Jak włączałem dmuchawę to musiałem wyłączać (przyciszać) radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mam wlasnie taka Cobre i jestem z niej zadowolony. Mam tylko lepsza antene, wiec proponuje kupic to radio, ale antene lepszej klasy. Tak jak napisal KamRut czasami slychac jakies dziwne dzwieki, u mnie np wycieraczki, ale nie jest to nic strasznego. [ Dodano: Sro 30 Sty, 2008 13:07 ] Poza tym w kazdym radiu cos wiecej sie slyszy, niz by sie chcialo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Cobra połowa będzie chwalić a druga nie nie wiem co jest grane,kolega ma w Golfie II Cobrę IV z RF-ga-inem antena Hustler IC 100 i jest zadowolony ale to jest w Dieslu każdy chwali swoje jeśli masz możliwość pożyczyć jakiś zestaw to będzie najlepsze wyjście wtedy sie przekonasz sam jaki zestaw lubi twoje auto nie słuchaj porad kogoś kto miał styczność tylko z jednym radiem bo będzie miał tyle do powiedzenia co ty więcej info na forum cb http://cb-radio.pl/phpBB/index.php powodzenia :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ta cobra to nie jest zbyt dobry wybór.Bardzo często w nich modulacja chrypi(nie we wszystkich).Lepiej kup alana 100+ lub 102 - także bez rewelacji, jednak konstrukcja sprawdzona i ostatecznie może być.Z tanich i krótkich anten to hustler ic100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mam TTi 770 i Hustler 100. Jestem zadowolony mimo że to mój pierwszy zestaw cb w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Kup na allegro używanego Alana 18 lub 28 do tego antena najlepiej na uchwycie długość l>=1m. Optimum to 1,5m np Lemm AT1500 albo Magnum'a27. Jak chcesz koniecznie nowe radio to lepiej dozbierać trochę kasy i kupić coś porządnego. Jak chcesz antene na magniesie to Hustlera mogę polecić spokojnie, bo sam takiego mam i jestem z niego zadowolony. Przy dobrej propagacji zasięg nawet ponad 15km. Tylko przy antenach na magniesie są właśnie cyrki, że sieją wycieraczki i dmuchawa i inne takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Kup na allegro używanego Alana 18 lub 28 dobre radia ale trudne do dostania i duże prawdopodobieństwo "poprawiania przez spawaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 A co sądzicie o marce Uniden? Znajomy kupił za 290 zł takie radyjko z anteną. Strasznie mi zachwalał ten sprzęt. Chciałby wydac maksymalnie 250 zł. I zalezy mi żeby antena była dosyc krotka- będzie ona zakładana na opla astrę hatchback. Poza tym dziekuję za zainteresowanie tematem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 blufut, piszesz, żeby antena była dość któtka - którka antena = nędzny zasięg. Antena to min 1m. Z magnesówek Hustler się nadaje. Ze stałych Lemm ma w swojej ofercie anteny takie w granicach 1m. Co do radia Uniden ma ono opinie i opinie. Dodatkowa informacja jest taka, że Uniden nie ma homologacji. Z tanich radii mogę polecić Inteki - w miarę znośne w swoim przedziale cenowym - a nadodatek są w multibandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Inteki - w miarę znośne w swoim przedziale cenowym - a nadodatek są w multibandzie i nie sieją(czyt. zakłócają) sąaiednich kanałów jak unideny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Cobra 19 odradzam. mam kumpla ktory ejst pasjonatem CB i bardzo odradzal zakup tego sprzetu mowil ze kiepsa kajakos cdzwieku i duze szumy. ja mam zestawik sunker elite one + antena falcon 80. jestem zadowowlony bardzo czysto odbiera i ladny zasieg. chociaz antena gra tu duza role. ososbiscie zestawik pdodobny do mojego wna allegro w granicach 200pln mozna nowy nabyc. Cena jak za cobre a lepsze parametry i co jest dyzym plusem radyjko jest malutkie wiec mozna go latwo gdzies zamontowac np taki zestaw: http://www.allegro.pl/item306422870_radio_...9_hustler_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisiek Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 uniden 520 świetna zabawka PRESIDENT HARRY II z innymi napisami znaczy nie ma osobnej funkcji komunikacji w kolumnie ale to nie kłopot tylko dobra antenka i nic wiecej nie trzeba a jak masz zdrowe nerwy to polecam cobre jesli cos tanszego to uniden 510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scarab Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 a jak masz zdrowe nerwy to polecam cobre a co ta cobra ma takiego w sobie że trzeba mieć zdrowe nerwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 a co ta cobra ma takiego w sobie że trzeba mieć zdrowe nerwy Bulgot, nie wszystkie egzemplarze ale duża ilość. Nie pomaga dobre zestrojenie anteny ani triki z donensatorami na wyjściu. Dodatkowo nie da się tego radia ustawić w '0'. Albo nadajnik będzie odstrojony albo odbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scarab Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Bulgot zgadzam sie jako pierwsze radio kupiłem sobie właśnie cobre ( aczkolwiek kupiłem wczoraj na słomie antenę cobry i jest ciut lepiej) i zamierzam ją zmienić na suncera albo na alana co o tych radiach myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 a ja wam polecam tti 770 wiele osob moze mysli ze to badziewie ale prawda jest taka ze jak ktos z tym jezdzil to wie ze to dobre radio ja jezdzilem z alanem 100+, onwa mk3, a teraz mam wlasne tti 770 i moim zdaniem jest najlepsze i najtansze z tych trzech tti ma zreszta RF GAIN i MIC GAIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 też proponuje jako najtańszy podstawowy zestaw ale na przyzwoitym poziomie TTI 770 + Hustler IC100 :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 też proponuje jako najtańszy podstawowy zestaw ale na przyzwoitym poziomie TTI 770 + Hustler IC100 :027: ja mialem mozliwosc przetestowania TTI 880 z dobra antena (1.7m) dobrze zestrojonego i bardzo zle wspominam jazde z tym radyjkiem, bardzo niewyrazie slyszalem innych i czesto trzaski bylo slychac. Johny II ktorego posiadam szumi jak ma slaby sygnal, a ten TTI trzeszczal co mnie strasznie wkurzalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 może jakiś felerny egzemplarz? bawiłem się 3 zestawami tti 770 +IC100 i działały całkiem nieźle, kiedyś miałem Inteka 490+ i też go mogę polecić choć wiele złych opinii o nim krąży, teraz mam Harrego II i na miasto Floride a na trasy Marylanda- sprzęt wart swojej ceny ale w miarę jedzenia apetyt rośnie i już myślę o jakimś lepszym sprzęcie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 a może coś takiego dla majsterkowiczów - Alan 100+(Onwa MK-3) po modyfikacji http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=5016 lub Alan 199A http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=6613 i można dodać jeszcze RF-gain http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=8760 do tego Helikal T3-27 lub Gamma 90 muszę to sprawdzić na Onwie MK-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 JA mam sunkera i jestem zadowolony. Dobra antenka i filterek zeby zaklocen z elektryki nie zbierał na zasilaniu i naprawde elegancko działa. W niskiej cenie calkiem dobry sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Sprawa wygląda nastepująco: mam do wydania 300 zł, antena ma mieć maxymalnie metr gługości. Może by tak jakiś gotowy zestaw z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 za 300 to tylko uniden i hustler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi