Gość szpara Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Dokładnie tak jak Janusz napisał, dodam jeszcze, że przy wysokim SWR duża część energi wraca do radia powodując grzanie lub uszkodzenie stopnia końcowego nadajnika. Co do mocy, to należy pamiętać, że jej spora część zostaje pochłonięta przez fider(linia zasilająca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Andrzej330 określ dwie rzeczy: ile kasy masz zamiar na to przeznaczyć i dlaczego tak mało, oraz jaka antena magnes czy stała. A później się coś dopiero pomyśli Do 350 zł. Antena na magnes. Najważniejsze aby było niewielkie (mam takowe miejsce przeznaczone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Andrzej330 Proponowane radia: Uniden 520XL (pomimo, że nie ma homologacji), Intek M-110+, Intek M-150+, TTI TCB770 ma też pochlebne opinie. Teraz antena do 1m na magnesie to Wilson albo Hustler. Z dłuższych to można by było kupić podstawę 12 lub 14 i do niej dokupić standardową montażówkę np jakiegoś LEMM'a albo Presidenta. Albo odrazu komplet np SIRO ML145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 jak ma zestrjoną antenkę kolega zwolcio - SWR 1.3 jest do przyjęcia, choć można pokusić się o lepsze zestrojenie Szkoda że nie wiedziałem tego wcześniej o tym swr 1,1 - 1,3 zapłaciłem 5 zł za strojenie, wyszło 1,3 i gość powiedział że ok... jak się stroi mojego lemm'a AT71? Bo w Hustlerze mi gość obcinał po kawałeczku pręta (bata) i robił próby na mierniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Luzujesz śrubkę i wpychasz lub wyciągasz promiennik w zależności od wyniku pomiaru. Hustler zazwyczaj ma zbyt długi promiennik, nie ga rady więcej go schować i trzeba go ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magik1317 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) Chciałbym zasięgnąć opinii ekspertów odnośnie tego zestawu: http://allegro.pl/cb-radio-tommy-asc-missouri-w-wa-4x-gratis-i1474508492.html Dziś byłem w kilku sklepach i co się nie zapytam o radio to każde jest super natomiast anteny tak samo, każda jest dobra :mrgreen: No i w sklepie pan zaproponował mi alan 199 za 240 czy 270 złotych + antena (nazwy nie pamiętam chyba sunker ) za 100 złotych. W sumie 340 -370 złotych. Na allegro znalazłem najtańsze radyjko presidenta (pan nawet nie miał w swojej ofercie takich radyjek, wspominał że są ale strasznie drogie :-? ) z anteną MISSOURI (nic nie wiem na temat tej anteny) i chyba wezmę to radio. Dodam że nigdy nie miałem cb ale nie chce się zniechęcić jakimś tanim badziewiem, ani też wydawać dużo kasy na radio. Co Wy na to ?? Edytowane 5 Marca 2011 przez magik1317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 ciężko cokolwiek powiedzieć, bo link do aukcji z allegro nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magik1317 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 http://allegro.pl/cb-radio-tommy-asc-missouri-w-wa-4x-gratis-i1474508492.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gvynblade Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam zakupilem dzis sobie zestaw prezidenta hary 3 i do tego antene prezidenta mizuri(ta oryginalna a nie chonszczyzne) po przestrojeniu radyjka z antena na samochodzie i po przejechaniu przez pol zielonki i rembertowa do starej milosnej stwierdzam ze wydalem kupe pieniedzy na marne.tak sie naczytalem ze jakie to prezidenty sa ohh ahhh a szczerze to nie dziala to to az tak dobrze w stosunku do ceny jaka sie za to placi. wczesniej na audi mialem zestaw oszczednosciowy alana 102 chyba i do tego antene midlanda ml145 i serio dzialalo to praktycznie tak samo ja i ten zestaw obecny prezidenta na nissanie terrano.... ogolnie mam dziwne wrazenie ze przeplacilem w stosunku do tego co dostalem w zamian.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 żadna nowość zobacz że nie które radyjka presidenta używane są droższe od nowych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gvynblade Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Nie no panowie i panie normalnie rece i cycki opadaja. prezident a niech go szlak trafi... przyciski w gruszce zmieniajace kanaly to pewnie fajny bajer akurat tego wogole nie uzywam ale za to przycisk nadawania chce cos powiedziec to mi zmienia kanaly w dol ... w poniedzialek jade oddac to na gwarancje cholerstwo... no i wyszlo szydlo z worka radio jest ok ale gruszka miala cos nie tak z kabelkami przy wtyczce .... po wymianie na nowa wszystko jest cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 czyli jednak president nie jest taki ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Witam. Panowie, chciałem zasięgnąć informacji na temat tego radyjka http://allegro.pl/show_item.php?item=1954065902 Warto czy nie????? Koszt do zapłacenia jak dla mnie to 130zł, a nie 249zł. Czy jest ono coś warte??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 cobra 19 zdecydowanie NIE POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max777 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 też poszukuję dobrego radia i w miarę taniego radia. Znajomi podpowiadają Presidenta, jako sprawdzoną markę w tej branży.chcę kupić Teddy ASC, tylko nie wiem, czy z anteną Georgia?? chcę zamknąć się w 600zł. Może macie inne typy Presideta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam. Co sądzicie na temat tego zestawu? http://allegro.pl/cb-radio-president-teddy-asc-antena-titani-7000-i2349027609.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 president teddy nie zbiera najlepszych opinii, wolałbym już yosana 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOCU Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja mam ten zestaw i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-antena-sirio-ml-145-gratisy-i2393975183.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falo Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam wszystkich . Ja polecam unidena 520xl i antena Wilson zestaw do 300 pln.Wszystko kupiłem w sklepie www.audiopioneer.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Resak Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 też poszukuję dobrego radia i w miarę taniego radia. Znajomi podpowiadają Presidenta, jako sprawdzoną markę w tej branży.chcę kupić Teddy ASC, tylko nie wiem, czy z anteną Georgia?? chcę zamknąć się w 600zł. Może macie inne typy Presideta? president teddy nie zbiera najlepszych opinii, wolałbym już yosana 120. Powiem szczerze że posiadam Presidenta TEDDY i antenę SIRIO i bardzo sobię chwalę. Nie jest to moje pierwsze CB więc wiem co mówię No i ma ASC . Odbiór czzysty i wyraźny. Za taki zestaw zapłaciłem 350zł więc nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi