eszi Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 ok, chyba nawet te same bede mial glosniczki, o ile poznaje dobrze po znaczku...helixy? czyli otwornica o odpowiedniej srednicy i dziurka gotowa, w to wkladamy glosniczek i kleimy tak?jakbym mial wiecej czasu to moze bym sie bawil tak jak na tej stronce fajnie pokazane jest, ale czasu brak a efekt grania chyba dobry w tym miejscu co masz? Ja nie miałem otwornicy, działałem wiertarką a później kamieniem. Odrysowałem otwory "+ -" . Włożyłem podkleiłem i hula do tej pory. Jest fajne miejsce pod boczkiem na zwrotnice, ale trzeba wygłuszyć drzwi i zabezbieczyć przewody aby nie "dzwoniły" zimą. Co do wrażeń odsłuchowych: głośniki są przy moim wzroscie(186) na wysokości barków, ale posiadaja regulacje i można dac je w góre. Mnie osobiscie pasuje, miejsce ok, nie zasłania sie ich i nie przeszkadzaja, jeszcze tylko na dniach podłącze to wszystko pod wzmaka, bo gra na samym radiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 ja tez bede mial pod samym radiem, masz 62.1? mowili ze dobrze graja pod radiem, mysle o nowym kenwoodzie, ale kusza mnie na alpine tez ze lepsza, myslisz ze nie wystarczajaco zagraja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 ja tez bede mial pod samym radiem, masz 62.1? mowili ze dobrze graja pod radiem, mysle o nowym kenwoodzie, ale kusza mnie na alpine tez ze lepsza, myslisz ze nie wystarczajaco zagraja? tak mam 62.1 i 6.1.Tak nawiasem mówiąc to Helixy najlepiej zagrają pod Clarionem, bo pod tą marke są robione. Kenwooda nie znam, ale ja osobiście celowałym w Alpine, lub Clarion. Co do mocy PMPO to niech mają to swoje śmieszne 4x50 W. Nie kupuj radia najtańszego, lepiej ze średniej pólki. Helixy zagrają pod samym radiem bardzo dobrze, wzmacniacz tylko dopieści efekt dźwiekowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 tez zaczalem sie bawic w to i narazie wyglada to tak. dzis przyjdzie na to szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djrobus1 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 tez zaczalem sie bawic w to i narazie wyglada to tak. dzis przyjdzie na to szpachla Daj zdjęcia jaki jest efekt końcowy. Ja mam tweeterki w aluminiowych stożkach a one z kolei przykręcone konkretnie do słupków. Fajnie jest ale zastanawiam się nad wymianą systemu na trzydrożny i będę miał problem gdzie wcisnąć średniego. Czy nie pakować go w słupki choć ze wzgledu na gabaryty to nie łatwe zadanie. Może ktoś ma zabudowę trójdrożnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egiptos Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja mam 3-way, ale od roku brak czasu na prawdziwą zabudowę. Na razie "partyzantka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak66 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Odkopie temat i zaprezentuję swoją rzeżbę ze słupkami w Nissanie Primera.Słupki były przygotowywane pod lakier. 1.Wycięcie za pomocą frezarki pierścieni w mdf-ie i pod konkretne przetworniki i przyklejenie ich do słupków za pomocą silikonu na ciepło lub kleju dwuskładnikowego Poxipol: 2.Na przyklejone pierscionki nakładamy matę szklaną lub jak w moim przypadku zwykłe damskie rajstopy: 3.Następnym krokiem jest nałożenie żywicy poliestrowej: 4.Po wyschnięciu żywicy nakładamy szpachle z włóknem szklanym: 5.Po obróbce papierem ściernym nakładamy szpachle wykończeniową i poddajemy dalszej obróbce za pomocą papieru ściernego o różnej granulacji: 6.Na tak przygotowane słupki nakładamy lakier.Ja zastosowałem zwykły podkład do plastików w kolorze szarym. Efekt końcowy: Sposób prosty i tani. Pozdrawiam Rafał z"Wilkowyj". Edytowane 16 Stycznia 2015 przez ptak66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djrobus1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nieźle Rafał, nieźle. Nie brakuje Ci detali przy takim ukierunkowaniu tweeterów? Wiem, że to zależy od głośnika jakie ma przebiegi kierunkowe (charki) ale tak na wprost siebie testowałem 2-3dobre przetworniki i deczko uciekały szczególiki. U mnie jest tak jak na fotach niżej, a czasami dokładam "kule" z brążu, aby pobawić sie z różnym ukierunkowaniem (fotki z kulami dołożę jak pstryknę fotkę): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak66 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Siemka Robert. Bardzo ładnie wyszły Ci te słupeksy. Co to za przetwornik? Po tamtym setupie zostały tylko wspomnienia. Zacząłem walkę z aplikacją dużego Supremo w słupkach i nie jest to proste zadanie. Po wstępnym odsłuchu,kierunek został ustalony na środkowe lusterko. Materiał na słupki i klej zamówiony. Po oklejeniu wrzucę fotki. Pozdrawiam Rafał z "Wilkowyj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi